ndroo
Návštěvník
|
 |
« kdy: 08 Únor 2010, 16:46:49 » |
|
qutIM je občas opomíjený ale nadějný (vývoj začal v lednu 2008) ruský open-source IM klient programovaný v jazyce C++ a knihovny Qt.oficiální stránky projektu (RU/EN): http://www.qutim.org/české stránky projektu: http://www.qutim.cz/Náhled:Základní vlastnosti:- okenní a záložkové rozhraní pro psaní zpráv
- nízké hardwarové nároky
- kompatibilita s motivy vzhledu pro Jabbim, Adium a Kopete
- podpora rozšíření
- podpora mnoha protokolů – ICQ, Jabber, IRC, MSN, Twitter, Yahoo, Mail.ru, Vkontakte
Instalace pro Ubuntu 9.10:otevřeme terminál a přidáme zdroj (v rep. Ubuntu je pouze velmi stará verze) pro stabilní verze: sudo add-apt-repository ppa:qutim/qutim pro nightly svn verze: sudo add-apt-repository ppa:qutim/qutim.svn aktualizujeme seznam sudo apt-get update a nainstalujeme doporučená je nainstalovat kromě qutim také qutim-languages(jazykové balíčky), qutim-plugin-plugman(manažer rozšíření) a qutim-plugin-histman(správce historie, umí importovat historii z jiných klientů...)sudo apt-get install qutim qutim-languages qutim-plugin-plugman qutim-plugin-histman pro jiné verze Ubuntu http://www.qutim.cz/146/qutim/linux/buntudebian/Pluginy:- qutim-languages - jazykové balíčky
- qutim-plugin-plugman - manažer rozšíření
- qutim-plugin-histman - správce historie, umí importovat historii z jiných klientů...
- qutim-plugin-libnotify - oznámení pomocí libnotify
- qutim-plugin-nowlistening - informace o tom co právě posloucháte
- qutim-plugin-floaties - plovoucí kontakty
- qutim-plugin-imagepub
- qutim-plugin-massmessaging - hromadné odesílání zpráv
- qutim-plugin-connectioncheck
- qutim-plugin-protocolicon - zobrazí v seznamu kontaktů ikonu klienta
- ... stačí po přídání zdrojů se podivat do Synaptic a dat hledat "qutim-plugin" a pak si podle popisu vybrat
 Změna vzhledu:v adresáři /var/lib/qutim/ by měli být tyto podadresáře (jestli ne, tak je vytvoříme), měli by být prázdné (základní ikony atd má program zkompilovaný v místech o kterejch ví snad jen Chuck Norris  , my je znát nepotřebujeme...) /emoticons (smajlíci) /chatstyle (styl komunikačního okna) /webkitstyle (styl zpráv – Webkit) /traythemes (styl oznamovacích oken) /statusicons (styl stavových ikon) /systemicons (styl systemových ikon) /clstyles (styl seznamu kontaktů) /languages (jazyky) /styles (styl aplikace) /borders (styl rámečku) /sounds (zvuky) příklad:stáhneme si smajlíky Kolobok z http://www.qutim.cz/download/smilies/KolobokICQ6.zip, rozbalíme a adresář KolobokICQ6 nakopírujeme do /var/lib/qutim/emoticons, pak v menu qutIMu vybereme "uživatelské rozhraní..." a jako Smajlíci vybereme KolobokICQ6 a restartujeme qutIM, a jako smajlíky máme oblíbené kolobok... Osobní názor:Tento klient mi velmi připomíná QIP, kterej sem na woknech oblíbil. Tento klient se u mě stal jedničkou, kuli své jednoduchosti. Začínají se objevovat nové pluginy a brzo by měla přijít nová verze 0.3 se spoustou vylepšení (hlavně metakontakty) která se nejdřív objeví v SVN repozitářich (podle neoficiálních informací už velmi brzo...)
|
|
|
|
« Poslední změna: 08 Únor 2010, 17:14:09 od ndroo »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
ok1dtm
Člen

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 08 Únor 2010, 23:47:12 » |
|
Díky za tip. Na Lucida 64b se mi ho podle návodu nepodařilo nainstalovat. Je však v jeho repozitáři bez jazykových balíčků a tak stačí do .config je nakopírovat  Vypadá opravdu velice pěkně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Milhouse
Global Moderator
Závislák

Pohlaví: 
pan podnikatel. :o)
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 09 Únor 2010, 09:29:07 » |
|
K dokonalosti návodu ještě něco chybí... a to návod na Wiki!  Zakomponujte do toho taky poznámku od ok1dtm. Jinak to je hezky zpracovaný! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
N Á V O D Y"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
|
|
|
ndroo
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 09 Únor 2010, 11:54:22 » |
|
Milhouse: jop, odpoledne to tam hodim, nebyl sem si jistej, jestli je vhodné hnedka cpát první věc co sem napíšu i na wiki, a chtěl sem počkat na reakce...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Milhouse
Global Moderator
Závislák

Pohlaví: 
pan podnikatel. :o)
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 09 Únor 2010, 12:55:11 » |
|
Milhouse: jop, odpoledne to tam hodim, nebyl sem si jistej, jestli je vhodné hnedka cpát první věc co sem napíšu i na wiki, a chtěl sem počkat na reakce...
Supr, jen si vytvořte na Wiki profil, ať je vidět, kdo to edituje. IP adresa toho moc neřekne.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
N Á V O D Y"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
|
|
|
Bohetour
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 09 Únor 2010, 21:11:16 » |
|
Uz ho taky par mesicu pouzivam, jedine co mi chybi je birthday reminder, ten jsem zatim v pluginach nenasel a docela by se mi hodil 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
arrange
Závislák

Pohlaví: 
Einer muß ja doch schließlich damit anfangen.
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 09 Únor 2010, 21:14:08 » |
|
ndroo: Štveš mě, že tvoje první(?) wiki prezentace je hezčí než všechny moje dohromady.  ndroo++
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
ndroo
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 09 Únor 2010, 23:13:23 » |
|
Bohetour: o birthday-reminder bych se nebál, podle chatu na IRC se soudruhama, by měl bejt v další verzi (nevim jestli jako pevná sočást, nebo plugin, ale měl by bejt), mě teda na narozeniny většinou upozorňuje fejsbúk... arrange: je to muj první příspěvek zde na wiki (a ohledně linuxu vůbec), alke na wiki už sem párkrát v životě něco psal... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
smurfik
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 13 Únor 2010, 13:34:28 » |
|
Dík za tip, přesně tohle mě chybělo:-) Akorát mám ještě menší potíž mezi židlí a klávesnicí... muže mě někdo poradit jak tam přidat MSN? Mam tam protokoly ICQ, Jabber, ICR, MRIM, a jiné ne...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
ndroo
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 13 Únor 2010, 13:58:08 » |
|
smurfik: přes Synaptic nainstaluj balík "qutim-protocol-msn"
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
smurfik
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 13 Únor 2010, 14:14:50 » |
|
Paráda! Děkuju:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vafle
Návštěvník
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 01 Březen 2010, 22:00:36 » |
|
Tak už pár dní používám qutIM k mé velké spokojenosti, nejlepší klient pod Linuxem (pro mě) z těch co jsem zkoušel
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Core2Duo E6400 * Gigabyte GA-965P-DS4 * Geil 2024MB DDR II 800MHz * Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 GT * WD2500KS 250GB 16MB SATA II * Samsung SH-S183L * EIZO S1910
|
|
|
Bohouš
Závislák

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 01 Březen 2010, 22:33:46 » |
|
zdar, vyzkusel jsem tohoto klienta v kombinaci s pidginem spustenym ve stejnou chvili na tomtez PC, akorat prihlaseny pod jinym uctem. vyzkousel nekdo na tomto klientu funkci invisible for all (u me to nefunguje, ucet pripojeny pres QutIM je porad videt online) a remove myself from contacts list (taky mi to nefunguje). Funguji vam tyto funkce? Taky jsem wiresharkem odchytil paket, ve kterem byl tento link: http://cleopatraxxx.wab.ru/plus/any_name.jar. Nevite co by to mohlo byt? Omlouvam se, pokud se tim nekoho dotknu, mam trochu predsudky k ruskym programatorum, domnivam se totiz, ze cpou malware kam muzou... ale take to muze byt spam odnekud z ruska
|
|
|
|
« Poslední změna: 09 Březen 2010, 17:32:56 od Bohouš »
|
Zaznamenáno
|
OS: Ubuntu 9.04, Ubuntu 9.10, Ubuntu 10.04, Debian Squeeze PC: AMD Athlon x2 64 6000+, RAM 4GB, Grafika nVidia 9600 GT, 2x 320 GB Hitaschi, 1x 1TB Samsung, Zdroj Fortron Blue Storm II 400W Notes Fujitsu-Siemens ESPRIMO Mobile V5535: Intel Celeron 1,86 GHZ, RAM 937MB, Grafika SiS 771/671, Disk 70GB
|
|
|
vafle
Návštěvník
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 02 Březen 2010, 01:10:45 » |
|
"Invisible for all" mi funguje a "remove myself from contacts" jsem zatím nezkoušel. Jediné co mi nejde, aby v seznamu kontaktů ukazoval u každého kontaktu ikonu klienta kterého používá, ukazuje se mi jen u pár lidí a to jen pokud mají pidgin, nebo qutim, co jsem tak pozoroval. Jestli tam cpou mallware, to by mě mrzelo, fakt se mi qutIM líbí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Core2Duo E6400 * Gigabyte GA-965P-DS4 * Geil 2024MB DDR II 800MHz * Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 GT * WD2500KS 250GB 16MB SATA II * Samsung SH-S183L * EIZO S1910
|
|
|
Bohouš
Závislák

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 07 Březen 2010, 17:56:56 » |
|
Trochu vice jsem testoval ICQ v QutIM a zjistil jsem nasledujici: Invisible funguje opravdu dokonale. Pokud si nekdo nastavi invisible, tak opravdu jses invisible a ostatni lidi te vidi jako offline. odhali to akorat tato stranka: http://kanicq.ru/invisible/en/?method=2, ktera vybonzuje, ze jsi invisible. Odstraneni meho uctu z contact listu jineho cloveka take funguje, ale problem je v tom, ze kopete si pamatuje, ze ten kontakt byl v seznamu a pri pristim prihlaseni do uctu se zepta, jestli ho chci znova pridat. Pidgin je tupejsi a na nic neupozorni.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
OS: Ubuntu 9.04, Ubuntu 9.10, Ubuntu 10.04, Debian Squeeze PC: AMD Athlon x2 64 6000+, RAM 4GB, Grafika nVidia 9600 GT, 2x 320 GB Hitaschi, 1x 1TB Samsung, Zdroj Fortron Blue Storm II 400W Notes Fujitsu-Siemens ESPRIMO Mobile V5535: Intel Celeron 1,86 GHZ, RAM 937MB, Grafika SiS 771/671, Disk 70GB
|
|
|
Jari
Člen

Pohlaví: 
skill: newbie
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 07 Březen 2010, 18:29:27 » |
|
Funguje vám někomu v možnostech konverzace Webkit režim, při zaplém záložkovém režimu (konference a konverzace v jednom okně)?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku) Ubuntu LL na Dell LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou) malý blog pro radost 
|
|
|
kevin00
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 14 Květen 2010, 20:44:00 » |
|
Jak vytvořím v /var/lib složku qutim ? Ať se snažím jak chci složku nelze vytvořit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olin6
Člen

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 14 Květen 2010, 21:32:09 » |
|
Jak vytvořím v /var/lib složku qutim ? Ať se snažím jak chci složku nelze vytvořit  Zdravím, co takhle zkusit: a) alt+F2 b) napsat: gksu nautilus c) zadat heslo se kterým se přihlašujete do systému d) vytvořit adresář Více o sudo a gksudo zde.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Premet
Global Moderator
Závislák

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 14 Květen 2010, 22:03:01 » |
|
sudo mkdir /var/lib/qutim
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Fedora 13 (KDE 4.4) Intel Core 2 Quad 8200 (2,33 Ghz), ATI 4850, 4 GB RAM, WD 1 TB + 640 GB HP w2448hc Acer aspire one A110-Bw - Ubuntu 10.04 Jabber: premet@jabbim.cz
|
|
|
kevin00
Návštěvník
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 15 Květen 2010, 19:18:11 » |
|
Dík, funguje  Koukal jsem na tu cestu na fórum qutIM a pro umístění smiles, zvuků, apod. je uvedena zcela jiná cesta ~/.config/qutim/pokud mají být zvuky, smiles, atd. pouze pro uživatele /usr/share/qutim/emoticons/pokud mají být zvuky, smiles, atd. pro všechny
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
sachy
Stálý člen

sachy@jabbim.cz
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 22 Květen 2010, 11:47:01 » |
|
QutIM je to pravé ořechové, nejprve klady: 1) dobrá konfigurovatelnost 2) možnost importu historie z ostatních kecálků 3) pěkně zpracované notifikace 4) zabírá málo místa na ploše bohužel ještě má pár chybek: 1) nefunguje posuvník v okně konverzace 2) pokud mám otevřeno víc kontaktů najednou (panely v jednom okně) tak se nezobrazuje poslední zpráva, je nutno přeskočit na jiný tab a zase zpátky Pozorujete to taky někdo, nebo je to jen moje záležitost? Jedná se o Lucid 64b Souhrnně spokojenost 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektřina je jako žena. Když víš kam šáhnout, nekope.
|
|
|
|