30 Červenec 2010, 17:53:52 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Studenti, máte přes prázdniny najednou víc volného času? Věnujte pár chvil a zapojte se do činnosti české komunity Ubuntu!

Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: Unix  (Přečteno 1813 krát)
i_am_deviant
Člen
**

Pohlaví: Mužské

skill::n/a

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 28 Únor 2010, 11:28:18 »

typicky, denne se opakujici, event na IRC v kanalech BSD:

Citace
8:00 aviram: Hi all, would any of you help me with network issue ? thanks
8:05 aviram: still noone?
8:05 BSD1: heh. your idiotic mataquestions uncovers you as a bloody baby goat czech rapist just before i used a /whois at your inane nick ..
8:06 aviaram: what? why are you insulting me? is here op?
8:07 @BSDop: he's insulting bot you retard Mrknutí
8:07 .. aviram was kicked from #freeBSD by BSDop: "don't be retarded"
« Poslední změna: 28 Únor 2010, 11:38:38 od SIGSEGV » Zaznamenáno

ntb: Linux  2.6.32.10-90.fc12.i686.PAE #1 SMP Tue Mar 23 10:04:28 UTC 2010 i686 i686 i386 GNU/Linux
server1: SunOS osol0906 5.11 snv_111b i86pc i386 i86pc
server2: Linux SLES 2.6.27.42-0.1-default #1 SMP 2010-01-06 16:07:25 +0100 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 kdy: 28 Únor 2010, 11:33:39 »

Pokud gcc na platforme nevaruje o spatnych funkcich a nedoporucuje alternativu, tak novy programator se moc zdatnym nestane ;-) To je to co jsem mel na mysli. Jasne, ze pokud je nekdo dobry programator, tak je mu uplne putna jestli to pise ve Visual Studiu nebo v mobilu pri ceste vlakem :-D

Programovani OpenBSD kvuli dostupne dokumentaci pro vyvojare a tomu, ze je to nuti pouzivat bezpecne techniky programovani a odnauci to nesmysly. Dalsi v rade OpenSolaris kvuli DTrace a pak Linux kvuli systemtap.

Heh, myslím, že kvalita kódu není odvislá od platformy, ale od zdatnosti programátora. Mrknutí
Zaznamenáno

bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 kdy: 28 Únor 2010, 11:39:01 »

No jednak slo o FreeBSD kanal a druhak na IRC kanalech se prakticky nikdo z jadra nepohybuje a kdyz, tak stejne nepise. Jsou na mail konferencich, SILC atp.

Ale jinak bych rekl, ze zareagovali spravne. Na blbou otazku blba odpoved. To plati snad i v CR. Kdyz se podivam tady do fora, tak je to bohuzel taky ve stylu Scaling whiners http://www.peereboom.us/whine.gif . Je hezke, ze se spousta lidi snazi odpovidat a pomahat, ale casto pomahaji tem u kterych to nema vubec smysl. Ja se taky nemontuju treba do staveni aut kdyz tomu nerozumim a nekomu bych to sveril. Kdyz nekdo pocitacum nerozumi, tak se do nich nema hrabat a nastaveni ma sverit nekomu kdo to umi aby to pak sam mohl pouzivat. Idiotskou myslenku, ze kazdy muze byt admin mel uz v 90.letech MS a kam to vedlo. Z historie se ma poucit a ne ji slepe opakovat.

typicky, denne se opakujici, event na IRC v kanalech BSD:

Citace
8:00 aviram: Hi all, would any of you help me with network issue ? thanks
8:05 aviram: still noone?
8:05 BSD1: heh. your idiotic mataquestions uncovers you as a bloody baby goat czech rapist just before i have used a /whois at your inane nick ..
8:06 aviaram: what? why are you insulting me? is here op?
8:07 @BSDop: he's insulting bot you retard Mrknutí
8:07 .. aviram was kicked from #freeBSD by BSDop: "don't be retarded"
Zaznamenáno

i_am_deviant
Člen
**

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 28 Únor 2010, 11:41:07 »

na IRC se pohybuji vsichni developeri .. akorat odpovidaji jen pokud chteji Mrknutí
Zaznamenáno

ntb: Linux  2.6.32.10-90.fc12.i686.PAE #1 SMP Tue Mar 23 10:04:28 UTC 2010 i686 i686 i386 GNU/Linux
server2: Linux SLES 2.6.27.42-0.1-default #1 SMP 2010-01-06 16:07:25 +0100 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 kdy: 28 Únor 2010, 11:48:47 »

Vsichni ne ;-) Kdyz s nima pracuju, tak bych to mel asi vedet ne? :-D
Zaznamenáno

i_am_deviant
Člen
**

Zobrazit profil
« Odpověď #30 kdy: 28 Únor 2010, 12:05:46 »

.. don't be retarded Mrknutí
Zaznamenáno

bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #31 kdy: 28 Únor 2010, 12:09:38 »

Snazim se ;-)

Chvili jsem myslel, ze ctu o Windows :

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,34514.0.html
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,44787.0.html
Zaznamenáno

quaker66
Člen
**

↑ see that?

Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 28 Únor 2010, 12:45:15 »

třeba v projektu Enlightenment jsou na IRCčku všichni developeři.. ale taky je to tam o dost více friendly a nikdo si tam nenadává do retards Vyplazuji jazyk
Zaznamenáno

jabber: quaker@jabbim.cz
e17 developer and packages maintainer
http://packages.enlightenment.org
arrange
Závislák

Einer muß ja doch schließlich damit anfangen.

Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 28 Únor 2010, 13:02:00 »

Podle mě mícháte 2 různé světy - svět administrátorů/developerů a svět uživatelů.

My jsme uživatelé (tedy, troufám si říct, že drtivá většina z nás) - Ubuntu jsme si vybrali, protože nám vyhovuje. Zajímá nás rychlý boot, klikací aplikace, přiměřená nastavitelnost, základní programy. Ne nastavení spoof (nevím, co to je), iptables, kontrola syntaxe kódu... Proto to tady někomu může připomínat Windows.

Pokud nám Ubuntu nebude vyhovovat, přejdeme na něco jiného. Vaše "správcovské" problémy nás moc nezajímají.
Zaznamenáno

http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"
bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #34 kdy: 28 Únor 2010, 13:03:13 »

On si nikdo nenadava, ale kdyz se nekdo necemu venuje a hlavne pro to dela poradnou dokumentaci a dela to roky a roky se pak setkava s lidma, kteri jsou lini si tu dokumentaci precist, tak to prestane bavit porad odpovidat na blbe otazky. Je pak lepsi zacit reagovat jinak. Ti co stoji za neco, tak se timhle prokousou a zlepsi se a tem se i pomaha, ostatni to vzdaji a jdou jinam. Nikomu ovsem nechybi.

Pravidla jsou uplne jednoduche. Je tady FAQ a man, tak cti. To plne staci pro pochopeni a pouzivani systemu. Pokud necemu nerozumis, tak se klidne zeptej, ale zeptej se poradne a ne jak trotl ve stylu 'Nejde mi sit, HELP!'. Muzu teda mluvit jen za OpenBSD, ale kdyz se tam novacek na neco zeptat a zepta se k veci a dolozi problem nejakyma vystupama, tak mu poradi hodne lidi a i OpenBSD vyvojari. A to i Theo. Pokud je ale nekdo takovy jako zakladatel tohotoho fora se svym prispevkem nebo neco takoveho http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,44718.0.html , tak se docka odpovedi, ktere treba i na tomhle konkretnim threadu pouzili lide od Ubuntu ;-)
Zaznamenáno

bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #35 kdy: 28 Únor 2010, 13:12:35 »

Ja prave nejsem ten co tady neco micha ;-) Uzivatel ma pocitac pouzivat a ne se v nem hrabat ;-) Od nastaveni toho pocitace je tady ten spravce. Pokud si ho nechce nekdo platit a chce se v tom hrabat, tak se o tom taky holt musi neco naucit.

Pro uzivatele tady je Apple, Windows, PC-BSD a nektere mainstream Linux distra. Rikal jsem snad nekde neco jineho?

Rychly boot, Windows nabootuji rychle a pak nekolik minut hrabou. Toho uz jsem si vsiml i v 9.10, tak tohle uz je splneno a v 10.04 se to asi jeste vylepsi.

Klikaci aplikace pouzivam taky. Co je na tom? To jsou klikaci aplikace jen na Ubuntu?

Primerena nastavitelnost? To je co? Instalaci a konfiguraci pocitace ma udelat spravce, uzivatel to uz pak jen pouziva a nastavuje si maximalne barvicky, pozadi nebo podobne veci. Opet, rikal jsem nekde neco jineho?

Zakladni programy. Ty jsou pro kazdeho jine, ale treba email klient, prohlizec atp. pouzivaji uplne vsichni a je jedno na kterem OS.

antispoof http://www.openbsd.org/faq/pf/filter.html#antispoof a podobne veci tady bohuzel evidentne resi uzivatele, kteri tomu nerozumi, kdyz se podivam na ruzne prispevky v Internet a site. Coz je dost opacne proti tomu co rikas ty sam ;-) Misto aby to nechali spravcum.

Pokud nam Ubuntu...... to je prave ten omyl a michani jablek s hruskama. Normalniho uzivatele vubec nezajima co pouziva, spravce mu to proste nastavi, on se nauci praci s tim a hotovo. Tak jak to vetsinou vsude funguje a jak to i fungovalo. Zajimave, ze kdysi sekretarky umeli delat dokumenty i v LaTexu. Dneska neumi ani prejit z MS Office na OpenOffice a bez tlacitka Start v levem dolnim rohu si ani nepusti karty. Cim je zpusobene tohle to netusim.

Podle mě mícháte 2 různé světy - svět administrátorů/developerů a svět uživatelů.

My jsme uživatelé (tedy, troufám si říct, že drtivá většina z nás) - Ubuntu jsme si vybrali, protože nám vyhovuje. Zajímá nás rychlý boot, klikací aplikace, přiměřená nastavitelnost, základní programy. Ne nastavení spoof (nevím, co to je), iptables, kontrola syntaxe kódu... Proto to tady někomu může připomínat Windows.

Pokud nám Ubuntu nebude vyhovovat, přejdeme na něco jiného. Vaše "správcovské" problémy nás moc nezajímají.
Zaznamenáno

Martin - ViPEr*CZ*
Global Moderator
Závislák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #36 kdy: 28 Únor 2010, 13:50:17 »

Citace
Dneska neumi ani prejit z MS Office na OpenOffice a bez tlacitka Start v levem dolnim rohu si ani nepusti karty. Cim je zpusobene tohle to netusim.
Tomu říkám skill: sekretářka  Škleb
Zaznamenáno

Open source is gold way... Ubuntu 8.04, Debian 5.4 Lenny | Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody
Martin - ViPEr*CZ*
Global Moderator
Závislák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #37 kdy: 02 Březen 2010, 22:42:41 »

Tak schválně zkouším to openBSD.... a doufám, že ten systém bude tak skvělý jak popisujete... už instalace mě o tom moc nepřesvědčila... dokumentace zatím dostačující...
Zaznamenáno

Open source is gold way... Ubuntu 8.04, Debian 5.4 Lenny | Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody
quaker66
Člen
**

↑ see that?

Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 02 Březen 2010, 23:02:17 »

Tak schválně zkouším to openBSD.... a doufám, že ten systém bude tak skvělý jak popisujete... už instalace mě o tom moc nepřesvědčila... dokumentace zatím dostačující...

openbsd je AFAIK serverový BSD a pro běžný uživatele není vhodný, pokud to nejsou *total freaks*
na desktopy spíš DesktopBSD nebo PC-BSD
Zaznamenáno

jabber: quaker@jabbim.cz
e17 developer and packages maintainer
http://packages.enlightenment.org
Pavel Půlpán
Global Moderator
Závislák

Sus Scrofa

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #39 kdy: 02 Březen 2010, 23:04:26 »

Všechny BSD jdou použít i na desktopu, otázkou je, co od nich uživatel očekává. Třebas NetBSD, pokud je dobrá podpora hardware, dokáže spolehlivě fungovat i jako pracovní stanice s grafickým rozhraním. Jiné větve jsem s X nezkoušel.
Zaznamenáno

An infinite number of monkeys typing into GNU Emacs would never make a good program.
Ender Wiggin
Stálý člen

Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 02 Březen 2010, 23:21:07 »

Tohle je Ubuntu fórum. Je normální, že uživatel neví víc než to, že mu nejde síť. Proto nám (tedy na fóru) to sděluje, neví si rady. Neví, co má zjišťovat.
A když se mu tu od odborníků dostane odpovědi, že používá blbej systém, ať přejde zpátky na windows, svědčí to jen o jednom.
Zaznamenáno

Ubuntu 8.04 LTS
dadam
Člen
**

Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 03 Březen 2010, 01:51:44 »

Někde na fóru jsem tu viděl skript, který (aspoň myslím) v počítači posbíral data o discích a uložil je do souboru, aby to sem rovnou mohl dát, když bude nějaký problém. Co něco podobného udělat i pro sítě? Sám se do toho nepustím, bo se sítěmi moc kamarád nejsem... Čistě teoreticky by krom sběru dat mohl provést i nějakou jednoduchou analýzu, odhad problému a návrh řešení  Škleb
Zaznamenáno
Martin - ViPEr*CZ*
Global Moderator
Závislák

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #42 kdy: 03 Březen 2010, 09:06:22 »

openbsd je AFAIK serverový BSD a pro běžný uživatele není vhodný, pokud to nejsou *total freaks*
Jo jo díky... no to už debian má přívětivější instalaci... a hned po instalaci jo... když chci něco instalovat... tak ani ťuk... no nevím zda to je úmysl či chyba nemít v základu žádný repo... v dokumentaci jsem našel nastavení PKG_PATH což po restartu se vynuluje... dobrej návod... navíc po nastavení té cesty... a zadání příkazu mi nefunguje TAB pro doplnění jména balíčku... což je taky docela krize...ale už se mi jako lamě na tom systému podařilo sprovoznit plně funkční gnome :-D
Zaznamenáno

mka
Závislák

Chybovat je moje.

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #43 kdy: 03 Březen 2010, 10:31:45 »

Nemohu si pomoci, ale zdá se, že se toto téma poněkud zvrhlo a smysl důvod některých příspěvků (např. Ender Wiggin) přestává být zřejmý. Navrhuji tedy připomenout si, jak to celé vlastně začalo:

potřebuji se naučit základy Unixu, je to možné i v Ubuntu?

Dík A.

Ano, je to kupodivu možné i v Ubuntu.
Zaznamenáno

Pavel Půlpán
Global Moderator
Závislák

Sus Scrofa

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #44 kdy: 03 Březen 2010, 19:54:30 »

Jo jo díky... no to už debian má přívětivější instalaci... a hned po instalaci jo... když chci něco instalovat... tak ani ťuk... no nevím zda to je úmysl či chyba nemít v základu žádný repo... v dokumentaci jsem našel nastavení PKG_PATH což po restartu se vynuluje... dobrej návod... navíc po nastavení té cesty... a zadání příkazu mi nefunguje TAB pro doplnění jména balíčku... což je taky docela krize...ale už se mi jako lamě na tom systému podařilo sprovoznit plně funkční gnome :-D

Heh, to vypadá jako Vajprův křest ohněm... Smích
Zaznamenáno

An infinite number of monkeys typing into GNU Emacs would never make a good program.
jAster_BA
Člen
**

In crust we trust!

Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: 03 Březen 2010, 23:07:13 »

ja by som este rad dodal, ze vzdy ked som potreboval pomoc tak toto forum mi ju aj dalo....netreba stracat hlavu a nervovat ked nieco nejde....
Zaznamenáno

Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma serú tie novšie s grafikou ATI...
Tomáš Břinčil as snouman.net
Global Moderator
Stálý člen

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #46 kdy: 05 Březen 2010, 16:26:09 »

Někde na fóru jsem tu viděl skript, který (aspoň myslím) v počítači posbíral data o discích a uložil je do souboru, aby to sem rovnou mohl dát, když bude nějaký problém. Co něco podobného udělat i pro sítě? Sám se do toho nepustím, bo se sítěmi moc kamarád nejsem... Čistě teoreticky by krom sběru dat mohl provést i nějakou jednoduchou analýzu, odhad problému a návrh řešení  Škleb

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,43642.0.html

Na síť jsem tam něco prasil...
Zaznamenáno

[server #2] memphis - Intel Atom 330@1,6GHz, 1GB RAM, RAID1 2x1TB > ServerUbuntu 9.04
[server #3] matrix - DellPowerEdge 2650, 2x2,2GHz Xeon, 3GB, RAID1 2x36GB > ServerUbuntu 9.04
[desktop] mischel - Q6600@2,4GHz, 8GB RAM, 0,5TB SATAII > Ubuntu 9.04
[notebook] mike - C2D@2,2GHz, 1GB, 160GB IDE > Ubuntu 9.10, MAC, W7
www.tomasbrincil.cz - nový blog
bodie
Návštěvník
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #47 kdy: 06 Březen 2010, 21:36:23 »

1) Nikomu jsem nedoporucil aby OpenBSD zkousel ;-)

2) Uz vubec jsem nerikal, ze to je pro desktop. Ja to tak mam i spousta jinych lidi, ale musi vedet co chteji ;-)

3) Instalator je bezkonkurenci z mnoha duvodu, ktere clovek pri prvnim seznamovani nepozna.

4) Na serveru/firewallu/routeru neni po instalaci vetsinou treba nic dalsiho instalovat, protoze tam je vse potrebne v zakladu. Jen je treba to povolit.

5) PKG_PATH se po restartu nevynuluje ani omylem. Teda pokud si ji nekdo odstrani z .profile tak jo :-)

6) TAB? Proc? Kdyz se neco hleda, tak pomoci 'pkg_info -Q nejakafraze' a pak jen 'pkg_add -vi jmeno' -v ukecane -i vyber mezi vice verzema baliku (pokud jsou)

7) Kazdy clovek s tim muze delat. Predpoklad je jediny. Umet cist :-D Jinak Gnome a KDE nejsou moc pouzivane :-)

Zaznamenáno

Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
© 2007 Canonical Ltd. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!