Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 81526 krát)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #25 kdy: 08 Červenec 2011, 18:48:55 »
Teď jsem narazil na velice zajímavý problém při aktualizaci!
................................................................
Tak co s tím? Zafixovat tuhle aktualizaci nebo si dávat bacha a nedávat ji k aktualizaci?

 ja bych to rozhodne neprovadel  ....to vypada na nakej bug nejde mi to do hlavy :D

No právě! Takže jsem to v Synapticu zafixoval a uvidím, co se bude dít  ;)

No zdroj Compizu... ten je přeci v oficiálních repozitářích, v základní instalaci, ne?

to jo normalni   ale beta ne :D     ja srotuju prevazne bety vseho....       se ted peru s tim pluginem na pocasi   to je des teda :D    player uz jsem rozjel  prepsanim verze shellu  ale to pocasi furtnic :D    ty ho mas nainstalovane ?
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #26 kdy: 08 Červenec 2011, 18:55:12 »
Nee... z těch Extensionshttp://www.fpmurphy.com/gnome-shell-extensions/ jsem zatím zkoušel jen:
activitiesbutton.tar.gz                  1.3K  Add icon and/or modify Activities button styling
applicationsbutton-1.1.tar.gz         2.5K  Add Applications menu to top bar
poweroptions-2.0.tar.gz               1.6K  Add Poweroff and Hibernate options to user menu

Activitiesbutton ani applicationsbutton mě nenadchly a Poweroptions jsem nahodil z těch repozitářů od ricotze z GNOME Shell Testing PPA, ten funguje skvěle.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #27 kdy: 08 Červenec 2011, 20:04:13 »
Teď jsem narazil na velice zajímavý problém při aktualizaci!
................................................................
Tak co s tím? Zafixovat tuhle aktualizaci nebo si dávat bacha a nedávat ji k aktualizaci?

 ja bych to rozhodne neprovadel  ....to vypada na nakej bug nejde mi to do hlavy :D

No právě! Takže jsem to v Synapticu zafixoval a uvidím, co se bude dít  ;)

No zdroj Compizu... ten je přeci v oficiálních repozitářích, v základní instalaci, ne?

super tak uz mi nejde ani player :D po restartu uz ani nenabehne   v LG mi hlasi nekompabilitu  stejne jako u pocasi :D   verzy jsem v prepsal  na verzy 3.0.2 jak pise v readme  vic reseni tam neni :D   ty jsi ty pluginy  jen nakopiroval do "user"/.local/share/gnome-shell/extensions    pak restart shellu ?   nebo si na to sel jinak ?
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #28 kdy: 08 Červenec 2011, 20:06:53 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #29 kdy: 08 Červenec 2011, 20:11:46 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.

tak to je sranda teda  koukam kazdej system originalni co jednomu jde druhemu ne :D

EDIT : no parada  "shell-version": ["3.1.3"],   misto "shell-version": ["3.0"],   a facha to :D  a ja si furt myslel ze mam 3.0.2   a to jsem musel jeste  
gnome-shell-extensions  preinstalovat   na verzy 3.1.3  :P

a pak jeste  
Kód: [Vybrat]
cd gnome-shell-extensions
./autogen.sh --prefix $HOME/gnome-shell/install/
make && make install

cd gnome-shell-extensions
/configure --prefix $HOME/gnome-shell/install/ --enable-extensions=all
make && make install
« Poslední změna: 08 Červenec 2011, 20:58:44 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #30 kdy: 08 Červenec 2011, 21:29:19 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.
Proč, stačí nainstalovat z repa a jede to.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #31 kdy: 08 Červenec 2011, 21:39:37 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.
Proč, stačí nainstalovat z repa a jede to.
A z kterého repa??? U ricotze jsou jenom dvě extension  ;) (a obě mám)
EDIT: Sorry, už koukám, že u Rica v PPA už přibyly další... Tak jdu testovat  ;)
« Poslední změna: 08 Červenec 2011, 21:42:59 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #32 kdy: 08 Červenec 2011, 21:44:45 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.
Proč, stačí nainstalovat z repa a jede to.
to pocasi v repozitarich  neni   to mi porad nefacha :D   v lg errors mi to hlasi chybu kompability :D  ani prepsani na 3.1.3 nepomaha
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #33 kdy: 08 Červenec 2011, 21:45:45 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.

tak to je sranda teda  koukam kazdej system originalni co jednomu jde druhemu ne :D

EDIT : no parada  "shell-version": ["3.1.3"],   misto "shell-version": ["3.0"],   a facha to :D  a ja si furt myslel ze mam 3.0.2   a to jsem musel jeste  
gnome-shell-extensions  preinstalovat   na verzy 3.1.3  :P

a pak jeste  
Kód: [Vybrat]
cd gnome-shell-extensions
./autogen.sh --prefix $HOME/gnome-shell/install/
make && make install

cd gnome-shell-extensions
/configure --prefix $HOME/gnome-shell/install/ --enable-extensions=all
make && make install

Gnome-Shell už je fakt verze 3.1.3  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #34 kdy: 08 Červenec 2011, 21:48:51 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.
Proč, stačí nainstalovat z repa a jede to.
to pocasi v repozitarich  neni   to mi porad nefacha :D   v lg errors mi to hlasi chybu kompability :D  ani prepsani na 3.1.3 nepomaha

A máš to počasí v té druhé verzi? a API Key z worldweatheronline? http://www.abclinuxu.cz/clanky/zajimave-doplnky-pro-gnome-shell#weather
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #35 kdy: 08 Červenec 2011, 21:59:21 »
Nějak http://www.webupd8.org už si nepamatuji, kde jsem to vzal ale měl jsem tam všechna extensions.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #36 kdy: 08 Červenec 2011, 22:07:47 »
Nějak http://www.webupd8.org už si nepamatuji, kde jsem to vzal ale měl jsem tam všechna extensions.
Myslíš tohle http://www.webupd8.org/2011/06/gnome-tweak-tool-305-lets-you-install.html???
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #37 kdy: 08 Červenec 2011, 22:15:46 »
Přesně takhle /.local/share/gnome-shell/extensions a pak restart shellu.
Proč, stačí nainstalovat z repa a jede to.
to pocasi v repozitarich  neni   to mi porad nefacha :D   v lg errors mi to hlasi chybu kompability :D  ani prepsani na 3.1.3 nepomaha

A máš to počasí v té druhé verzi? a API Key z worldweatheronline? http://www.abclinuxu.cz/clanky/zajimave-doplnky-pro-gnome-shell#weather
jasne zkousim obe verze ani jedna nefacha nastaveno mam i zip i key.... v gnome shell theme se mi zobrazi knoflik je zapnutej ale pocasi na panelu vubec
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #38 kdy: 08 Červenec 2011, 22:19:43 »
Tak trpělivost, příteli, třeba se to zaktualizuje.

Jo a ten "bug", co jsem měl odpoledne, tak je už spravenej další aktualizací, zrušil jsem ten fix a jen se doinstalovaly asi dva balíčky a vše zůstalo. A verze Gnome-Shellu je 3.1.3  ;)

Takže asi tak... prostě to je mladé a chce to čekat, až se to vyladí  ;) (já osobně mám počasí dole v liště Firefoxu, takže na panelu to už nepotřebuji)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #39 kdy: 08 Červenec 2011, 22:31:17 »

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #40 kdy: 08 Červenec 2011, 23:44:24 »
Tak trpělivost, příteli, třeba se to zaktualizuje.

Jo a ten "bug", co jsem měl odpoledne, tak je už spravenej další aktualizací, zrušil jsem ten fix a jen se doinstalovaly asi dva balíčky a vše zůstalo. A verze Gnome-Shellu je 3.1.3  ;)

Takže asi tak... prostě to je mladé a chce to čekat, až se to vyladí  ;) (já osobně mám počasí dole v liště Firefoxu, takže na panelu to už nepotřebuji)
me se to pocasi docela libi na tom panelu  jen skoda  ze to mi nejede pokud to nekomu facha  at mi napise jak to rozfachal na gnome shelu 3.1.3 .....diky
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

djkremik

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 34
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #41 kdy: 09 Červenec 2011, 08:56:02 »
Neskusajte v gnome automaticke skyrivanie systemovej listy , ked som to spustil, musel som preinstalovat ely system na novo.
som sa nastval a instaloval som ubuntu a na moje prekvapenie zatial ide najlepsie zo vsetkych linuxov ktore som mal
kde3.5 .- 4, gnome, xfice,  vsetko na jadre debian, na tychto operacnych mi nikdy neslo java, flash, a tlaciaren poriadne
ubuntu vsetko instalovalo samo    ;D

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #42 kdy: 10 Červenec 2011, 00:25:14 »
Neskusajte v gnome automaticke skyrivanie systemovej listy , ked som to spustil, musel som preinstalovat ely system na novo.
som sa nastval a instaloval som ubuntu a na moje prekvapenie zatial ide najlepsie zo vsetkych linuxov ktore som mal
kde3.5 .- 4, gnome, xfice,  vsetko na jadre debian, na tychto operacnych mi nikdy neslo java, flash, a tlaciaren poriadne
ubuntu vsetko instalovalo samo    ;D
systemovou  listou  myslis panel ?   Autohide Top Bar ? tohle ?
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

grubern

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #43 kdy: 11 Červenec 2011, 16:41:19 »
Zkoušel jsem nainstalovat Gnome 3, ale zasekl jsem se hned na prvním kroku a nevím co s tím.

petr@petr-EP35-DS4:~$ sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
Executing: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /etc/apt/secring.gpg --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80/ --recv 9D542E3D52C801D9F8E31682F1773AF13B1510FD
gpg: požaduji klíč 3B1510FD ze hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: klíč 3B1510FD: "Launchpad PPA for GNOME3 Team" beze změn
gpg: Celkový počet zpracovaných klíčů: 1
gpg:              beze změn: 1

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #44 kdy: 11 Červenec 2011, 17:00:19 »
Zkoušel jsem nainstalovat Gnome 3, ale zasekl jsem se hned na prvním kroku a nevím co s tím.

petr@petr-EP35-DS4:~$ sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
Executing: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /etc/apt/secring.gpg --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80/ --recv 9D542E3D52C801D9F8E31682F1773AF13B1510FD
gpg: požaduji klíč 3B1510FD ze hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: klíč 3B1510FD: "Launchpad PPA for GNOME3 Team" beze změn
gpg: Celkový počet zpracovaných klíčů: 1
gpg:              beze změn: 1

dit je to v pohode overeni klice  ted zadas instalaci presne podle postupu  tady mas kompletni postup http://ugr.teampr0xy.net/install
« Poslední změna: 11 Červenec 2011, 17:07:13 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #45 kdy: 11 Červenec 2011, 17:23:51 »
To Malys
Nemáš nějaké nové nastavení?

Cendas

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 571
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #46 kdy: 11 Červenec 2011, 20:24:53 »
Ahoj Mám jeden dotaz je nějaký program na změnu pozadí do gnome3 Používal jsem Wally ale ten v gnome3 nefunguje.
Taky mi v Gnome-Shellu nejde compiz Tak bych rád věděl jestli to nejde jen mě?

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: +195/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #47 kdy: 11 Červenec 2011, 20:49:04 »
Ahoj Mám jeden dotaz je nějaký program na změnu pozadí do gnome3 Používal jsem Wally ale ten v gnome3 nefunguje.
Taky mi v Gnome-Shellu nejde compiz Tak bych rád věděl jestli to nejde jen mě?
Compiz v Gnome-Shellu nejde, není vůbec potřeba. Navíc zbytečně zatěžuje systém, proto je vypnutej.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #48 kdy: 12 Červenec 2011, 00:31:04 »
To Malys
Nemáš nějaké nové nastavení?
no ja to nezkousel jeste radeji jen jsem se ptal ceho se vyvarovat ...nerad bych dopadl jako ty :D 
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #49 kdy: 13 Červenec 2011, 23:39:35 »
ted se obevil na gnome-look.org super doplnek vsichni radi uvitate :D   na zobrazovani vice tlacitek pro panel  super neco takoveho mi chybelo   :)


http://gnome-look.org/content/show.php/Window+List+Extension?content=143631

« Poslední změna: 13 Červenec 2011, 23:43:19 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com