Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Mozilla Firefox vysoké využití procesoru  (Přečteno 580 krát)

woofer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Mozilla Firefox vysoké využití procesoru
« kdy: 25 Červen 2017, 00:49:30 »
Ahoj. Když spustím Mozillu a brouzdám po internetu tak po čase vyskočí využití procesoru na 100% a stránka se načítá hrozně dlouho. Když nechám počítač chvilku v klidu tak se to srovná a zase můžu chvilku prohlížet internet... Občas vyskočí i hláška že skript na této stránce nereaguje. Nenapadá vás proč? Když jsem měl Fedoru, fungovalo vše bez problémů, ale nějak mi neseděla. Ubuntu mi naprosto vyhovuje, jen tohle mě trápí. Přikládám pár info o mém stroji. Děkuji všem za pomoc

Kód: [Vybrat]
woofer@woofer-Latitude-D531:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to PCI Bridge (Internal gfx)
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 1)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 2)
00:12.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI0)
00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI1)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI2)
00:13.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI3)
00:13.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI4)
00:13.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 IDE
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690M [Radeon Xpress 1200/1250/1270]
03:01.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. Cardbus bridge (rev 21)
03:01.4 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) (rev 02)
09:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5755M Gigabit Ethernet PCI Express (rev 02)
0b:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11a/b/g (rev 01)

Kód: [Vybrat]
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 16.04.2 LTS
Release: 16.04
Codename: xenial

Linux woofer-Latitude-D531 4.8.0-56-generic #61~16.04.1-Ubuntu SMP Wed Jun 14 11:58:22 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Nevím proč píše že mám AMD Athlon když mám Turiona 64 X2. Notebook Dell Latitude D531
« Poslední změna: 25 Červen 2017, 16:51:00 od GdH »

WeltRaum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 106
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mozilla Firefox vysoké využití procesoru
« Odpověď #1 kdy: 25 Červen 2017, 12:19:35 »
Presne tento problém mám aj ja v Ubuntu Mate 16.04. FF sa dosť dlho načíta, potom ho po čase pri prehliadaní netu nejak sekne a stránka zostane zošedlá, po chvíli sa to napraví a takto dookola. Tiež sa objavuje hláška so skriptom, ktorý potom na stránke nezobrazuje obrázky. Nepodarilo sa mi zistiť prečo sa to deje, tak zatiaľ používam Chromium, ktorý ide bez problémov a aj oveľa rýchlejšie.

Citace
Nevím proč píše že mám AMD Athlon když mám Turiona 64 X2
Je to vpodstate dobre zobrazené, lebo Turion 64 X2 je derivátom  AMD Athlon 64 X2

EDIT:
EDIT: Na stránke FF som našiel možné riešenie ohľadom chybného skriptu a aj možné riešenia pri zamŕzaní a vyťažovaní CPU . Keď budem mať čas, tak tie návody vyskúšam.
« Poslední změna: 25 Červen 2017, 12:36:42 od WeltRaum »
Linux Mint 18.2 Xfce

woofer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mozilla Firefox vysoké využití procesoru
« Odpověď #2 kdy: 25 Červen 2017, 14:43:09 »
Děkuji za odpověď. Také jsem nainstaloval Chromium a jede perfektně...  ;)