Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Vzdálená plocha na Android [VYŘEŠENO]  (Přečteno 520 krát)

Diego

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Elektronika2011
Vzdálená plocha na Android [VYŘEŠENO]
« kdy: 21 Říjen 2017, 09:51:17 »
Ahoj, existuje nějaká aplikace pro Android přes kterou se dá připojit ke vzdálené ploše na Ubuntu? Stačí v místní síti. Něco jako Remmina.

Díky
« Poslední změna: 23 Říjen 2017, 17:23:55 od Diego »

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5793
  • Karma: +431/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Vzdálená plocha na Android
« Odpověď #1 kdy: 21 Říjen 2017, 13:26:50 »
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 546
  • Karma: +50/-2
    • Zobrazit profil
Re:Vzdálená plocha na Android
« Odpověď #2 kdy: 21 Říjen 2017, 16:21:21 »
Pro "vino server" mám vypnuté šifrování, abych se mohl připojovat i z jiných platforem. Z Androidu používám bVNC: Secure VNC Viewer, u kterého využívám připojení přes SSH tunel (Secure VNC over SSH), protože klasický port 5900 mám do NETu zavřený.

Server#1 - GA-H170N-WIFI, Pentium G4400, 8GB RAM, 4xLAN Intel i211+i219+Dual 82571EB, WiFi Intel AC-8260, SSD+HDD, 16.04
Server#2 - Intel DN2800MT, 4GB RAM, 2xLAN Intel 82574L, WiFi Atheros AR5BHB92, SSD+HDD, 12.04

Diego

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Elektronika2011
Re:Vzdálená plocha na Android
« Odpověď #3 kdy: 22 Říjen 2017, 09:23:34 »
Zkoušel jsem jich několik ale stejně se mi nepovedlo připojit...
Většinou mi to píše něco o nepodporovaném zabezpečení, a to tam žádné nemám...
« Poslední změna: 22 Říjen 2017, 09:29:57 od Diego »

Standa99

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 546
  • Karma: +50/-2
    • Zobrazit profil
Re:Vzdálená plocha na Android
« Odpověď #4 kdy: 22 Říjen 2017, 14:10:39 »
To že jsem napsal o vypnutém šifrování, nebylo jen tak viz. odkaz.

Server#1 - GA-H170N-WIFI, Pentium G4400, 8GB RAM, 4xLAN Intel i211+i219+Dual 82571EB, WiFi Intel AC-8260, SSD+HDD, 16.04
Server#2 - Intel DN2800MT, 4GB RAM, 2xLAN Intel 82574L, WiFi Atheros AR5BHB92, SSD+HDD, 12.04

Diego

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Elektronika2011
Re:Vzdálená plocha na Android
« Odpověď #5 kdy: 23 Říjen 2017, 17:15:34 »
Super už to de :-)
Dík za pomoc ;)
« Poslední změna: 23 Říjen 2017, 17:23:29 od Diego »

cooper8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Vzdálená plocha na Android [VYŘEŠENO]
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopad 2017, 04:47:04 »
Mám podobný problém. Dík za pomoc
192.168.0.1 router login, json formatter & validator