Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Snímek obrazovky nefunguje (vyřešeno)  (Přečteno 740 krát)

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Snímek obrazovky nefunguje (vyřešeno)
« kdy: 21 Duben 2018, 11:04:12 »
Když se pokusím sejmout něco na obrazovce, vyfotí to, ale celý obrázek je černý.
« Poslední změna: 22 Duben 2018, 17:56:49 od Hanz55 »

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1726
  • Karma: +118/-34
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 21 Duben 2018, 11:25:31 »
Když se pokusím sejmout něco na obrazovce, vyfotí to, ale celý obrázek je černý.

Že by opět skvělý wayland?  Vyzkoušej to pod X.

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #2 kdy: 21 Duben 2018, 11:51:11 »
Jak se jmenuje ten program ? Abych ho mohl spustit příkazem. Pod ikonou je napsáno Snímek obrazovky.

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #3 kdy: 21 Duben 2018, 12:47:50 »
Jmenuje se gnome-screenshot, ale pořád je to stejné.

píše to

** Message: Unable to use GNOME Shell's builtin screenshot interface, resorting to fallback X11.
« Poslední změna: 21 Duben 2018, 12:51:16 od Hanz55 »

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #4 kdy: 21 Duben 2018, 13:05:28 »
Při spuštění to píše:

Kód: [Vybrat]
** Message: Unable to use GNOME Shell's builtin screenshot interface, resorting to fallback X11.

(gnome-screenshot:5698): Gdk-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_from_surface: assertion 'width > 0 && height > 0' failed

(gnome-screenshot:5698): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion 'GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(gnome-screenshot:5698): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion 'GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(gnome-screenshot:5698): Gtk-CRITICAL **: gtk_window_resize: assertion 'width > 0' failed
Gdk-Message: Window 0x55fb42195340 is a temporary window without parent, application will not be able to position it on screen.
Gdk-Message: Window 0x55fb42195340 is a temporary window without parent, application will not be able to position it on screen.

** (gnome-screenshot:5698): CRITICAL **: Unable to capture a screenshot of any window
« Poslední změna: 21 Duben 2018, 17:26:02 od GdH »

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #5 kdy: 21 Duben 2018, 13:43:52 »
Kgrab hlásí pro změnu toto:

Kód: [Vybrat]
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
kbuildsycoca4 running...
kbuildsycoca4(9849)/kdecore (services) KServicePrivate::init: The desktop entry file  "/usr/share/applications/unity-lens-photos.desktop"  has Type= "Application"  but no Exec line

kbuildsycoca4(9849) KBuildServiceFactory::createEntry: Invalid Service :  "/usr/share/applications/unity-lens-photos.desktop"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-visio.template.macroEnabled.main+xml"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-excel.sheet.binary.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-excel.addin.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-visio.drawing.macroEnabled.main+xml"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-powerpoint.slideshow.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-visio.stencil.macroEnabled.main+xml"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-excel.sheet.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-powerpoint.presentation.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-word.template.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-excel.template.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-powerpoint.template.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-word.document.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) KMimeTypeRepository::parents: "/usr/share/mime/subclasses"  refers to unknown mimetype  "application/vnd.ms-powerpoint.slide.macroEnabled.12"
kbuildsycoca4(9849) kdemain: Emitting notifyDatabaseChanged ("servicetypes", "xdgdata-mime", "services", "apps")
kgrab(9829) KSambaSharePrivate::findSmbConf: KSambaShare: Could not find smb.conf!
« Poslední změna: 21 Duben 2018, 17:24:38 od GdH »

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #6 kdy: 21 Duben 2018, 14:44:31 »
Tak prozatím to řeším doplňkem ve Firefoxu. Ten naštěstí funguje.

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Snímek obrazovky nefunguje
« Odpověď #7 kdy: 22 Duben 2018, 14:01:09 »
Tak je to vyřešeno. Musí se to spustit na hlavní liště viz