Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: dotaz  (Přečteno 882 krát)

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
dotaz
« kdy: 15 Leden 2018, 13:10:21 »
Mám ubuntu 16,04. Niečo sa mi stalo a neviem sa dostať do ubuntu. Nabehne mi najskôr logo Ubuntu a potom textová obrazovka a je tam na konci napísané: root@i-System-product-Name:~#.
Pomôžte ako sa dostať s tohoto preblému, nechce sa mi to preinštalovať. Diky

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1113
  • Karma: +98/-3
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #1 kdy: 15 Leden 2018, 13:53:42 »

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=5279.0


nemůže se jednat o tento problém? opravdu dle tvého popisu těžko říct, opravdu nemám křišťálovou kouli, sry :(


http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=83017.0
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #2 kdy: 15 Leden 2018, 20:56:42 »
Bližšie popíšem čo mi to spôsobilo.
Bežne mi nechce ubuntu po inštalácii čítať disk c ale dečko mi normálne načíta a preto som si nainštaloval program ntsf a tam som zadal aby mi načítal aj disk c, po reštarte mi to ide len v textovom mode.
Prepáčte moc sa v tom nevyznám a preto hľadám záchranu tu. 

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1113
  • Karma: +98/-3
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #3 kdy: 15 Leden 2018, 22:36:21 »
no nevím, co jsi tam zadal....co vypíše když tam zadáš

Kód: [Vybrat]
startx
co vypíše

Kód: [Vybrat]
cat /etc/fstab
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2043
  • Karma: +145/-34
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #4 kdy: 15 Leden 2018, 23:09:26 »
Bližšie popíšem čo mi to spôsobilo.
Bežne mi nechce ubuntu po inštalácii čítať disk c ale dečko mi normálne načíta a preto som si nainštaloval program ntsf a tam som zadal aby mi načítal aj disk c, po reštarte mi to ide len v textovom mode.
Prepáčte moc sa v tom nevyznám a preto hľadám záchranu tu.
Až budeš chtít "načítať céčko", nesmíš ho mít hibernované (W10 se nevypíná, ale hibernuje).  Aby se to nedělo, je třeba v nastavení win. vypnout fastboot (rychlý start). Pak už se z ubuntu na disk C: dostaneš..

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1113
  • Karma: +98/-3
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #5 kdy: 15 Leden 2018, 23:54:44 »
Citace
Až budeš chtít "načítať céčko", nesmíš ho mít hibernované (W10 se nevypíná, ale hibernuje).  Aby se to nedělo, je třeba v nastavení win. vypnout fastboot (rychlý start). Pak už se z ubuntu na disk C: dostaneš..

No vidíš, to mě tentokrát netrklo, protože psal, že mu normálně "Déčko" mountnout šlo. A u fastbootu jsem se vždy setkal s tím, že si ta mrcha "blokla" oba NTFS partitiony (pokud jsem je měl 2 NTFS oddíly pro wokna). Tudíž jsem předpokládal, že to tento problém nebude, ale máš pravdu, ono to tak opravdu bude. U mě to blokne i druhej partition z toho důvodu, že woknům automaticky na "D" prolinkovávám různé konfig. složky
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #6 kdy: 16 Leden 2018, 14:09:52 »
Posielam fotky pre MACU, najskôr jednu a potom druhu lebo mi obe nechce zobrať

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #7 kdy: 16 Leden 2018, 14:11:31 »
druhá, dúfam, že sa to bude dať čítať, keď sa tu na to dívam aj tak je to veľké  :)
« Poslední změna: 16 Leden 2018, 14:13:31 od igorg »

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1113
  • Karma: +98/-3
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #8 kdy: 16 Leden 2018, 15:01:36 »
a zkoušel jsi to, co ti radil juwa2? Stačí jít do win a dát restart, nikoli to vypnout...pro budoucí potřebu je samozřejmě nejlepší vypnout ten fastboot
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #9 kdy: 16 Leden 2018, 18:19:33 »
Ja mam win 8,1 a nie 10. Ako radí juwa2 to platí keď sa do ubuntu dostanem, ja sa do ubuntu nemôžem dostať.

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #10 kdy: 17 Leden 2018, 20:06:09 »
Ďakujem za pomoc, asi mi nikto nepomôže keď to sám neviem.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2043
  • Karma: +145/-34
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #11 kdy: 17 Leden 2018, 20:29:31 »
Jestli máš W10 nebo W8 je jedno - chová se to stejně.
Jestli se nedostaneš do Ubuntu, nabootuj live z flešky a pak si udělej - oprav co potřebuješ..
Jestli potřebuješ opravit spouštění systému, použij tento postup
https://www.howtogeek.com/114884/how-to-repair-grub2-when-ubuntu-wont-boot/
-------------------------------------------------------------
Jestli nic z toho nepomůže, máš systém domrvený (a pokud nemáš zálohu - proč?) budeš muset reinstalovat.
« Poslední změna: 17 Leden 2018, 20:33:53 od juwa2 »

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1113
  • Karma: +98/-3
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #12 kdy: 17 Leden 2018, 22:24:47 »
a když zkusíš to, co je psáno v té hlášce, tzn.

Kód: [Vybrat]
systemctl default
nebo ještě pro bližší výpis

Kód: [Vybrat]
journalctl -xb
co to vypíše?

Další možnost je ještě bootnout v safemodu
https://www.youtube.com/watch?v=HYiTJtYmmzg
co přesně jsi dělal? tohle vypadá jak kdyby ses drbal s něčím v Xku, nikoli jen mountu ntfs partitionu. První věc, kterou vyzkoušej, je opravdu zrušení toho fastbootu ve Win, popř. je nabootuj a dej udělej restart, pak pokud o najetí do Ubuntu
« Poslední změna: 17 Leden 2018, 22:39:54 od macu »
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #13 kdy: 18 Leden 2018, 12:33:47 »
Díky za rady. Skúšal som Vaše rady a je to stále to isté.
Keď so dal journalctl -xb tak vypísalo veľmi dlhý zoznam a 2 krát  Failed to mount /media/cecko a tiež viac krát Failed to start LSB:AppArmor initialization.
Tak neviem čo s tým.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2043
  • Karma: +145/-34
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #14 kdy: 18 Leden 2018, 17:32:50 »
Díky za rady. Skúšal som Vaše rady a je to stále to isté.
Keď so dal journalctl -xb tak vypísalo veľmi dlhý zoznam a 2 krát  Failed to mount /media/cecko a tiež viac krát Failed to start LSB:AppArmor initialization.
Tak neviem čo s tým.
Poslední rada zněla "reinstalace" a tu jsi evidentně nezkoušel.
Stejně k ní (pokud nemáš zdravou zálohu) budeš muset přistoupit. Nevím, na co ještě čekáš, jen se připravuješ o čas...

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1113
  • Karma: +98/-3
    • Zobrazit profil
Re:dotaz
« Odpověď #15 kdy: 18 Leden 2018, 18:04:17 »
osobně bych zkusil ještě rekonfiguraci Xserveru

Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

je tam víc voleb tak kdyžtak si najdi video na youtube, pár jich tam je...
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 18.10 64bit, Gnome Shell 3.30