Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace  (Přečteno 9817 krát)

martin.h

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 181
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • Fotografie v Linuxu
Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« kdy: 10 Únor 2009, 20:02:05 »
Na stránkách fotolabu se objevila instalační verze offline klienta pro Linux. Konečně to někoho napadlo. Nejenom fotografie, foto knihy, plakáty si můžete nechat udělat a poslat do foto sběrny však mrkněte. A jak instalovat? Stáhnete archiv lin-setup_Fotolab_Fotosvet.gz ten rozbalíte. Soubor install.pl přetáhnete do terminálu - stisknete enter - zobrazí se text EULA na jeho konci stisknete klávesu (q) - na otázku odpovíte "ja" - napíšete složku do které chcete instalovat - potvrdíte "ja" - začne stahování - a za chvíli je hotovo. Program spustíte ze zvolené složky. Je napsaná i na konci instalace. Nebo vytvoříte spouštěč. Podobný program má i fotostar, ale pouze pro Linux. Ale funguje pod wine což fotolab pro win nešel. Píšu to sem, protože jsem bezradně hledal jak to nainstalovat. Až mě napadlo že v Linuxu je vždycky ta nejsprávnější cesta ta nejjednodušší už se mě to několikrát osvědčilo při řešení jiných problémů. Tak jsem spustil terminál a instalační soubor do něho přetáhl.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 24 Únor 2009, 18:22:29 od martin.h »
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #1 kdy: 11 Únor 2009, 08:56:31 »
Podobný program má i fotostar, ale pouze pro Linux. Ale funguje pod wine což fotolab pro win nešel.
Takže Fotostar (kde necháváme vyvolávat fotky) má linuxového klienta? nebo je to verze pro windows a podařilo se vám ji zprovoznit pod wine?

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5683
  • Karma: +235/-37
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #2 kdy: 11 Únor 2009, 09:59:47 »
Podobný program má i fotostar, ale pouze pro Linux. Ale funguje pod wine což fotolab pro win nešel.
Takže Fotostar (kde necháváme vyvolávat fotky) má linuxového klienta? nebo je to verze pro windows a podařilo se vám ji zprovoznit pod wine?

Je to nativní aplikace pro Linux.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #3 kdy: 11 Únor 2009, 10:33:32 »
No já jsem na Fotostaru našel off-line klienta pouze pro win :(.

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5683
  • Karma: +235/-37
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #4 kdy: 11 Únor 2009, 10:41:03 »
No já jsem na Fotostaru našel off-line klienta pouze pro win :(.
Kdo tu mluví o Fotostaru? :)
http://fotolab.cz/horni-menu/fotolab-fotosvet.html

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Beetljuice

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 831
  • Karma: +43/-5
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #5 kdy: 11 Únor 2009, 11:57:19 »
No já jsem na Fotostaru našel off-line klienta pouze pro win :(.
Kdo tu mluví o Fotostaru? :)
http://fotolab.cz/horni-menu/fotolab-fotosvet.html
Citace
.... Podobný program má i fotostar, ale pouze pro Linux. Ale funguje pod wine což fotolab pro win nešel.....
Řekl bych, že to vzniklo touto chybou, měl zřejmě na mysli, že je to pouze pro Win nikoliv pro linux  ;)
Aj dont spíík ííngliš :)

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #6 kdy: 11 Únor 2009, 13:57:52 »
Jj, to je přesně ono.
Už jsem se předčasně radoval :o).

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5683
  • Karma: +235/-37
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #7 kdy: 11 Únor 2009, 14:01:32 »
Aha, tu chybu jsem viděl, ale pak ignoroval. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

martin.h

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 181
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • Fotografie v Linuxu
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #8 kdy: 12 Únor 2009, 07:28:49 »
No jo je to takový zmatený. Měl jsem takovou radost, že se mě to povedlo nainstalovat. Musel jsem to ihned a rychle napsat:-). Takže FOTOLAB už je i pro Linux a funguje. FOTOLAB pro WIN dříve nešel ani pod WINE. FOTOSTAR je pouze pro WIN a jde na UBUNTU 8.1 pod WINE bez problémů. FOTOSTAR v Linuxu 7... jsem nerozchodil respektivě se v pořádku nainstaloval, ale místo českých znaků se zobrazovali blbosti.
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

martin.h

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 181
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • Fotografie v Linuxu
Re: Fotolab má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #9 kdy: 24 Únor 2009, 18:13:38 »
FOTOSTAR TENTO PROGRAM UŽ MÁ TAKÉ A DÁVAJÍ K TOMU KUPON NA 20 FOTOGRAFIÍ ZDARMA. To by mě zajimalo jak jsou spolu propojeni. Mají stejný design stránek. A jednou mě psali z Fotolabu že mám u nich nevyzvednutou zakázku. Tu jsem ale posílal do Fotostaru.
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #10 kdy: 24 Únor 2009, 19:20:12 »
Obě by měly být součástí skupiny CeWe Color  ;).

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1613
  • Karma: +514/-549
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #11 kdy: 16 Září 2009, 09:04:06 »
Včera jsem po dlouhé době koukl na www.fotolab.cz a nechápal jsem... Program pro Linux jsem stáhl, nainstaloval a on funguje a hned jsem poslal fotky a to taky funguje. Dávám jim palec nahoru!
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

MM

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #12 kdy: 19 Únor 2011, 16:30:37 »
Zdravím, stáhl jsem si linuxového klienta Schlecker, ale když ho chci nainstalovat, tak mi to hodí hlášku:

Kód: [Vybrat]
Unrecognized character \xC5 in column 5 at ./install.pl line 676.
Co s tím? THX

MM

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #13 kdy: 28 Únor 2011, 10:39:08 »
Fakt si nikdo nepřiděláváte fotky v drogeriích?

martin.h

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 181
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • Fotografie v Linuxu
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #14 kdy: 28 Únor 2011, 19:18:44 »
Zkus to znovu stáhnout ....
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1613
  • Karma: +514/-549
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #15 kdy: 01 Březen 2011, 08:50:23 »
Trochu mě mrzí, že Google Picasa na naše fotolaby stále peče... a to to tuž jednu dobu fungovalo (myslím ve verzi 2) a pro lidi, kteří používají Picasa ke správě fotek to bylo zdaleka nejlepší...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #16 kdy: 01 Březen 2011, 15:49:23 »
Ja som bol nedávno vo Fotolabe a tie mašiny bežia na linuxe(2.6.28?32?)+Qt(4.5.5?)...ani nebudem radšej hovoriť ako na mňa štekala priatelka...asi som s niektorými vecami už dosť otravný.
Kód: [Vybrat]
Tento script Vám pomůže při instalaci'Fotolab Fotosvet 4' na Váš po�?íta�? a provede Vás celým instala�?ním procesem krok za krokem.


Prosím, pro�?těte si pozorně VOP (Všeobecné obchodní podmínky). Následně musíte s VOP souhlasit.
V rámci VOP se můžete pohybovat pomocí kláves šipek. Stisknutím klávesy'q' opustíte VOP.
Dále s <CR>.q            
Souhlasíte s VOP�? [ano/NE] a
Kam má být'Fotolab Fotosvet 4' instalován�? [/opt/Fotolab/Fotolab Fotosvet 4]
Zvolený adresář neexistuje.Má být založen�? [ANO/ne] a
Pro úspěšnou instalaci je nutné stáhnout z internetu ještě následující složky.
   Executable            [application/zip]   4294620 ( 4.1M)
   Linux Libraries       [application/zip]  21741286 (  21M)
   Photofun              [application/zip]  26171081 (  25M)
   Resources             [application/zip]  39980540 (  38M)
   SVGTemplates          [application/zip]   7721539 ( 7.4M)
Ještě musí být staženo celkem 95.28MBdat z internetu.
Do *censored* čo je to za humus?
EDIT: Pokial postupuješ iba typom next tak po nainštalovaní to spustíš
Kód: [Vybrat]
'/opt/Fotolab/Fotolab Fotosvet 4/Fotolab Fotosvet 4'
« Poslední změna: 01 Březen 2011, 16:00:15 od jAster_BA »
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Honza Bouma

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +7/-7
    • Zobrazit profil
Re:Fotolab i Fotostar má verzi pro linux! - instalace
« Odpověď #17 kdy: 23 Listopad 2017, 19:59:19 »
Zdravím všechny, mám problém. Poslední verze Fotolabu se mi nechce spustit na Ubu 16.04. tady je terminál:
Kód: [Vybrat]
boumovi@Rodice-PCu64:~$ '/home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/FOTOLAB CEWE fotosvet'
D (2017-11-23T18:39:36.752) [void CWLogMessageHandler::writeLogHeader() 251] ==> Compiled: Nov  2 2017 16:56:46 <==
D (2017-11-23T18:39:36.849) [void CWLogMessageHandler::writeLogHeader() 257] ==> Application path: "/home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet" <==
D (2017-11-23T18:39:36.849) [void CWLogMessageHandler::writeLogHeader() 258] ==> Resource path: "/home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/Resources" <==
D (2017-11-23T18:39:36.849) [void CWLogMessageHandler::writeLogHeader() 259] ==> Plugins Path:
"/home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet" <==
D (2017-11-23T18:39:36.849) [void CWLogMessageHandler::writeLogHeader() 260] ==> CrashLogID: "be12b698-71aa-485d-804a-f4935e2c43c2" <==
[1123/183938:WARNING:resource_bundle_qt.cpp(114)] locale_file_path.empty() for locale
Qt WebEngine ICU data not found at /home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/resources_qt/resources. Trying parent directory...
Installed Qt WebEngine locales directory not found at location /home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/translations/qtwebengine_locales. Trying application directory...
Qt WebEngine locales directory not found at location /home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/qtwebengine_locales. Trying fallback directory... Translations MAY NOT not be correct.
Qt WebEngine resources not found at /home/boumovi/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/resources_qt/resources. Trying parent directory...
[1123/183938:WARNING:resource_bundle_qt.cpp(114)] locale_file_path.empty() for locale
libpng error: Read Error
libpng error: Read Error
libpng error: Read Error
libpng error: Read Error
nouveau: kernel rejected pushbuf: Adresář nebo soubor neexistuje
nouveau: ch6: krec 0 pushes 0 bufs 2 relocs 0
nouveau: ch6: buf 00000000 00000002 00000004 00000004 00000000
nouveau: ch6: buf 00000001 00000006 00000004 00000000 00000004
nouveau: kernel rejected pushbuf: Adresář nebo soubor neexistuje
nouveau: ch6: krec 0 pushes 1 bufs 5 relocs 0
nouveau: ch6: buf 00000000 00000002 00000004 00000004 00000000
nouveau: ch6: buf 00000001 00000006 00000004 00000000 00000004
nouveau: ch6: buf 00000002 00000061 00000004 00000004 00000000
nouveau: ch6: buf 00000003 00000060 00000002 00000002 00000002
nouveau: ch6: buf 00000004 00000035 00000002 00000000 00000002
nouveau: ch6: psh 00000000 00000445a4 00000446b4
nouveau: 0x0004a200
nouveau: 0x00000001
nouveau: 0x0004a314
nouveau: 0x00000400
nouveau: 0x0018a21c
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000040
nouveau: 0x00000400
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000001
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x0008a238
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x0008a30c
nouveau: 0x21297000
nouveau: 0x21257000
nouveau: 0x0004a234
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x0010a31c
nouveau: 0x00000400
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000101
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00148200
nouveau: 0x000000d5
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000040
nouveau: 0x00000001
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00108218
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x207d7000
nouveau: 0x00148230
nouveau: 0x000000cf
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000040
nouveau: 0x00000001
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00108248
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x21257000
nouveau: 0x0004888c
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x001088b0
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x00000100
nouveau: 0x001088c0
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000001
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000001
nouveau: 0x001088d0
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x00107b00
nouveau: 0x00000000
nouveau: 0x20215000
nouveau: 0x000000ff
nouveau: 0x1000f010
Caught signal 11 (SIGSEGV)
stack trace:
Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV) (core dumped [obraz paměti uložen])
boumovi@Rodice-PCu64:~$
Můžu, prosím, poprosit o radu, co s tím? Děkuju moc