Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: ako na fullscreen  (Přečteno 1230 krát)

Numirah

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 191
  • Karma: +18/-6
    • Zobrazit profil
ako na fullscreen
« kdy: 19 Únor 2012, 10:27:00 »
Mám vo wine nainštalované hry Diablo II + L.O.D. a Neverhood. Oba programy sa spúšťajú v okne ale ja by som ich chcel mať fullscreen.

Neverhood som inštaloval podľa http://wiki.ubuntu.cz/The%20Neverhood
Diablo podľa návodu čo som našiel niekde na internete.

V nastaveniach wine mám mám pri oboch programoch nastavenú emuláciu virtuálneho desktopu. Avšak dopadne to ako vidieť v prílohe.

[příloha smazaná administrátorem]
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

Rover623

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5973
  • Karma: +488/-44
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #1 kdy: 19 Únor 2012, 12:27:42 »
Vypni emulaci toho desktopu, aby měl správce oken kontrolu na tím oknem a potom použij ALT+ENTER

Numirah

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 191
  • Karma: +18/-6
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #2 kdy: 19 Únor 2012, 14:11:33 »
už pod oknom nieje virtuálny desktop, ale na ALT + ENTER nereaguje.

edit: keď som vypol virtuálny desktop Neverhood už je fullscreen a netreba ani ALT + ENTER, ale Diablo nie a nie nabehnúť ako fullscreen. Ide iba v okne (bez virt. desktopu).
« Poslední změna: 19 Únor 2012, 14:15:30 od Numirah »
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

Rover623

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5973
  • Karma: +488/-44
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #3 kdy: 19 Únor 2012, 19:55:35 »
máš povolenou kontrolu správce oken

edit: Tak se omlouvám za mystifikaci, u toho Diabla jsou dvě možnosti, někdo říká, že je nutné vypnout compiz, ale to nemůžeš, protože ti lehne Unity. Zkus tedy použít parametr -full
« Poslední změna: 19 Únor 2012, 20:12:33 od Rover623 »

Numirah

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 191
  • Karma: +18/-6
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #4 kdy: 21 Únor 2012, 15:18:59 »
Kód: [Vybrat]
wine -full /home/slufut/.wine/drive_c/Program\ Files/Diablo\ II/game.exeodpoveď:
Kód: [Vybrat]
wine: cannot find L"C:\\windows\\system32\\--full.exe"alebo
Kód: [Vybrat]
wine /home/slufut/.wine/drive_c/Program\ Files/Diablo\ II/game.exe -fulla stále je to v okne
« Poslední změna: 21 Únor 2012, 15:21:28 od Numirah »
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

Rover623

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5973
  • Karma: +488/-44
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #5 kdy: 21 Únor 2012, 16:04:02 »
Co zkusit použít PlayOnLinux, myslím, že je tam na to skript

Numirah

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 191
  • Karma: +18/-6
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #6 kdy: 26 Únor 2012, 09:03:02 »
Cez Playonlinux to ide ako má a dokonca to netreba ani inštalovať, stačí to otvoriť cez playonlinux. Avšak keď prepnem z Diablo (Alt + Tab) tak je všetko 640 x 480.

V 10.10 som to mal cez wine a všetko bolo presne tak ako som potreboval, chcel by som to aj v 11.10 rozbehať aby bolo všetko OK.

Predtým pomohlo keď som vo wine prepol zvuk na OSS, ale teraz to v tomto novom wine nejde. Viem si to niekde zmeniť v nejakom konfiguračnom súbore? Cez Google som hľadal, ale nič čo by mi pomohlo som nenašiel.
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

Rover623

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5973
  • Karma: +488/-44
    • Zobrazit profil
Re:ako na fullscreen
« Odpověď #7 kdy: 26 Únor 2012, 11:17:13 »
PlayOnLinux umí k té hře přiřadit i určitou verzi Wine, trochu jsem s tím laboroval, takže ti popíšu jak na to. Dáš Nástroje-Spravovat verzi Wine, nainstaluješ si takovou verzi kterou chceš, (v 10.10 je verze 1.2.2) (je to hra pro 32bit Windows, takže instaluje verzi Wine pro x86).

Potom spusť znovu instalaci, dej že chceš použít novou virtuální jednotku (je to první vybraná možnost), pojmenuj jí jak potřebuješ v následujícím kroku, potom zaškrtni políčka, že chceš použít jinou verzi Wine a taky políčko odděleného nastavení (to pod tím). Pokud se ti zobrazí hlášení o doinstalovávání přidružených části Wine tak to stornuj (trvá to dlouho a nepotřebuješ to), nakonec nastav Wine a dokonči instalaci