Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: V Ubuntu-16.04 presuv spouštěče na Plochu z unity atd.  (Přečteno 420 krát)

miro_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
V Ubuntu-16.04 presuv spouštěče na Plochu z unity atd.
« kdy: 14 Červen 2017, 10:56:02 »
Takova hloupost. Nejde mi v stavajici instalaci Ubuntu16.04 vytahnout-presunout jakykoli spoustec z Unity na plochu.
Vrati se zpet. Kde je problem ?

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 881
  • Karma: +66/-19
    • Zobrazit profil
Re:V Ubuntu-16.04 presuv spouštěče na Plochu z unity atd.
« Odpověď #1 kdy: 14 Červen 2017, 11:46:31 »
Spouštěč libovolné aplikace si můžeš na Ploše vytvořit.
http://wiki.ubuntu.cz/spou%C5%A1t%C4%9B%C4%8D

miro_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 48
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:V Ubuntu-16.04 presuv spouštěče na Plochu z unity atd.
« Odpověď #2 kdy: 15 Červen 2017, 11:58:19 »
Samozrejme, ze jsem na http://wiki.ubuntu.cz/spou%C5%A1t%C4%9B%C4%8D pri hledani 'jak' jeste pred Vasi odpovedi byl !
Do 'Tvorby spousty vlastních spouštěču' dle tohoto wiki  se mi nechce.
Ubuntu-mate ma primo v menu tvorbu spoustecu.
Za spousty roku na windows jsem zrejme ponekud zdegenerovan. Zatim v linuxu s unity jsem nenasel moznost
seskupit si potrebne 'spoustece' dle aktualne provozovane aplikace, poznamky atd. do adresare...
jak jsem to jeste uzival v starych instalacich Ubuntu-10.04.
Jine aplikace potrebuji pri vyvoji programu pro PC , jine pro vyvoj firmware mikroprocesoru atd.
 Potreboval bych moznost jednoduse vybrat z nekolika konfigurovanych unity.
Jedinou vyjimku na U16 mam. Mam adresar s '.sh' skripty s odkazy na dulezite weby, ve kterych se jednoduse pohybuji pres XFE.

Jeste k vyse zminenemu wiki.
Mam dva nestejne monitory hlavni 16:10 a druhy 5:4. Pri prepinani ploch se v nahledu zobrazi oba spravne v jedne plose.
Jestlize chci presunout aplikaci z unity na nekterou plochu ( 'alt-prava mys'), nabidnou se mi  nezobrazovane
plochy. Pokud zvolim plochu, tak se nic nepresune a zablokuje se mi unity (nelze se v unity na nic
aktivniho prepnout ani nic noveho spustit !). 'Nejak' funguji klavesove zkratky, je zablokovan restart z vypinaciho okna...
Druhy pocitac s Ubuntu-16 se mi chova stejne !
Zjistil jsem ze odblokovat tento stav lze pouze prepnutim se na jineho uzivatele a pak se vratit pripadne restartovat.
Mam pocit ze drive, jeste na Ubuntu-14, presuv z unity fungoval.

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 881
  • Karma: +66/-19
    • Zobrazit profil
Re:V Ubuntu-16.04 presuv spouštěče na Plochu z unity atd.
« Odpověď #3 kdy: 15 Červen 2017, 18:52:48 »
Unity jako takové stejně končí - přejdi na perspektivnější prostředí, třeba gnome. Tam tyto "potíže" mít nebudeš....

Jan Andrle

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:V Ubuntu-16.04 presuv spouštěče na Plochu z unity atd.
« Odpověď #4 kdy: 24 Červen 2017, 11:55:52 »
Ahoj, pokud to dobře chápu, potřebuješ vytvořit zástupce programu přesunutím jeho ikonky z postranní lišty (Launcheru) na Plochu? To si myslím, že v Unity nikdy nešlo, ale vlastně jsem to nepoužíval, takže to 100% nevím.

Každopádně zástupce můžeš vytvořit přesunutím příslušné ikonky z Dashe („Nabídka Start“) nad Plochu. Pokud by jsi ho chtěl opravdu přesunout, tak stačí, po vytvoření zástupce, odebrat ikonku z Launcheru.