Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Europa 1400 pod Wine  (Přečteno 2754 krát)

Duffy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 436
  • Karma: +24/-6
    • Zobrazit profil
Europa 1400 pod Wine
« kdy: 26 Prosinec 2007, 17:16:01 »
Zdravím lidi, jsem úplná lama co se Wine týče. Nainstaloval jsem přes něj starou dobrou Europu 1400 (opravdu minimálně náročnou na hardware), instalace proběhla bez problémů ale když jí chci spustit tak se objeví jenom několik divných černých oken a při spouštění v terminálu se vypíše toto:
Kód: [Vybrat]
fixme:devenum:DEVENUM_ICreateDevEnum_CreateClassEnumerator Category {cc7bfb41-f175-11d1-a392-00e0291f3959} not found
fixme:devenum:DEVENUM_ICreateDevEnum_CreateClassEnumerator Category {cc7bfb46-f175-11d1-a392-00e0291f3959} not found
fixme:quartz:MPEGSplitter_query_accept MPEG-1 system streams not yet supported.
. Nic jsem ve winecfg nenastavoval a "jednoduchý" aplikace jako notepad a firefox mi přes něj jedou. Díky.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

olin6

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 148
  • Karma: +23/-2
    • Zobrazit profil
Re: Europa 1400 pod Wine
« Odpověď #1 kdy: 26 Prosinec 2007, 20:26:07 »
Zdravím,
rád bych se Vás zeptal jakou verzi wine máte.
Pokud se podíváte na:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=5539
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=7204
zjistíte, že by Europe 1400 měla docela obstojně fungovat s wine verze 0.9.42, případně 0.9.51.
Bohužel si toto tvrzení nemohu ověřit.
Přejí příjemný den :)

Duffy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 436
  • Karma: +24/-6
    • Zobrazit profil
Re: Europa 1400 pod Wine
« Odpověď #2 kdy: 26 Prosinec 2007, 20:37:27 »
Mám 0.9.46, tím pádem by mi fungovat nejspíš měla, ale ono ne :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Duffy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 436
  • Karma: +24/-6
    • Zobrazit profil
Re: Europa 1400 pod Wine
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosinec 2007, 14:08:07 »
Myslíte že vyšší verze wine by mohla pomoci?
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
  • Karma: +106/-9
    • Zobrazit profil
Re: Europa 1400 pod Wine
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosinec 2007, 19:18:04 »
Zkuste a uvidite. :-)
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků