Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Xrandr  (Přečteno 2465 krát)

upirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Xrandr
« kdy: 30 Říjen 2017, 15:41:01 »
Ahoj, co mám špatně, že mi nejde přidat nové rozlišení monitoru? Tímto způsobem to vždy normálně přidám, ale po přechodu z 16.04 to nejde.

upirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Xrandr
« Odpověď #1 kdy: 30 Říjen 2017, 15:48:47 »
Pokud přepnu do Xorg, tak to normálně jde, ale v defaultním  waylandu ne

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1984
  • Karma: +141/-34
    • Zobrazit profil
Re:Xrandr
« Odpověď #2 kdy: 30 Říjen 2017, 16:40:54 »
Budeš muset počkat minimálně na LTS verzi, až se vše doladí - i kvůli tomu tam pořád ta možnost přepnutí na X zůstává...

upirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Xrandr
« Odpověď #3 kdy: 30 Říjen 2017, 17:13:28 »
já jsem si říkal, že to nemám ještě instalovat, ale když už mi to nabídlo... Díky, alespoň že ten X tam je

upirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Xrandr
« Odpověď #4 kdy: 30 Říjen 2017, 17:17:18 »
A mám možnost to nějak oznámit, když najdu chybu? Nejsem vývojář, ani odborník a vím, že tato verze úplně není pro mě, ale krom tohoto jsem nenašel nic, co by mi nešlo, tak se mi nechce to přeinstalovávat

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1984
  • Karma: +141/-34
    • Zobrazit profil
Re:Xrandr
« Odpověď #5 kdy: 30 Říjen 2017, 17:45:43 »
A mám možnost to nějak oznámit, když najdu chybu? Nejsem vývojář, ani odborník a vím, že tato verze úplně není pro mě, ale krom tohoto jsem nenašel nic, co by mi nešlo, tak se mi nechce to přeinstalovávat
https://launchpad.net/ubuntu/+bugs

Myrmica

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1700
  • Karma: +160/-9
    • Zobrazit profil
    • MYRMICA
Re:Xrandr
« Odpověď #6 kdy: 31 Říjen 2017, 10:45:35 »
Naivní otázka, z Nastavení - Zařízení - Displeje to nefunguje?
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

upirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Xrandr
« Odpověď #7 kdy: 01 Listopad 2017, 16:11:40 »
 :) ne, doufal jsem, že to tam bude, když je teď podpora vysokých rozlišení, ale není. Ještě jsem ale nezkoušel jiný ovladač grafiky, třeba by to pomohlo, ale nemám moc času si teď hrát s PC.