Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Síťování  (Přečteno 44528 krát)

ood

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #25 kdy: 31 Červenec 2014, 13:30:20 »
musim se opakovat .. ty tu tiskarnu pripoj primo a ne pres nejaky windows a hesla .. asi si nerozumime .. podivej se prosim na ten clanek, na ktery jsem odkazal

Mno s mojí AJ je to trochu horší, ale co jsem z toho pochopil je to o tom jak nastavit tu tiskárnu z ubuntu pro ostatní systémy např w7. Jenže ta tiskárna je připojená přes usb k w7. Dále když jsem nastavil nepožadovat heslo pro skupinu tak sem se připojil, ale zůstal sem vyset na instalaci ovladačů v půlce se to normálně zasekne.

Teď jsem připojil fyzicky tu tiskárnu k notebooku s Ubuntu, kde když dám nainstalovat tiskárnu tak se to zase sekne v polovině. Následně sem navštívil stránky Epson stáhnou jsem si ovladače s příponou deb a zase se to seklo v polovině (provádí se změny). Jak sem psal na začátku síť mi funguje, ale heslo a ovladače k tiskárně ne.

Citace
Windows print server
Euh... sorry, this section is missing, but anyway, why would you want this Smile :-) ?

Jednoduše o co se mi jedná je, aby tiskárna připojená přes usb epson xp-202 k W7 mi tiskla z ubuntu přes síť.

Jinak děkuji, že se mnou trápíte je to špatné já vím, ale snažím se na tom pracovat.:)
« Poslední změna: 31 Červenec 2014, 13:33:42 od ood »

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3660
  • Karma: +360/-65535
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #26 kdy: 31 Červenec 2014, 13:47:01 »
hmm, tak to se opravdu nechapeme .. takze tiskarna neni sitova, ale usb .. aha, tak to mas potom pravdu ty .. Tu tiskarnu musis v tech windows nasdilet (to jsi asi udelal) a potom jenom normalne az se pripojis do tech windows pres smb, tak ji tam uvidis a bez jakehokoliv dalsiho laborovani s driverama bys mel byt schopen tisknout
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

ood

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #27 kdy: 31 Červenec 2014, 14:59:00 »
Takže vyřešeno i když se mi to zatím moc nelíbí.

1)Přes W7 jsem na sdílel tu tiskárnu bez hesla
2) Po buch ví proč docela dlouhé době jsem nainstaloval tiskárnu na Ubuntu. 
3)připojil sem zpět tiskárnu k W7
4)v Ubuntu jsem zadal dash - Tiskárny - přidat - Win. tiskárna skrze sambu - vyhledal jsem ovladač který se tam přidal až po instalaci tiskárny přímo - další - a konec!!


Teď jen vyřešit jak zadat heslo k pracovní skupině (možná vyzkouším pouze číselné dám vědět) abych se mohl přihlásit i z Ubuntu a ne takhle blbě bez hesla.

Tak už to mám vyřešeno úplně ono to nechtělo heslo té domácí skupiny, ale jméno a přihlašovací heslo uživatele pc. Jednoduše jsem vytvořil samoúčelný účet na W7 a pak jsem se přihlásil z Ubuntu pod tímhle účtem a vše funguje jak má.

Díky díky moooc za pomoc:)
« Poslední změna: 31 Červenec 2014, 16:44:13 od ood »

eltras

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #28 kdy: 18 Září 2014, 15:10:31 »
Dobrý den jsem úplný začátečník co se týče Linux (Ubuntu) a potřeboval bych poradit jak nastavit Sdílení internetu, přijímám přes wifi a chci dál posílat přes LAN. Děkuji za každou radu

Šuohob

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2171
  • Karma: +141/-22
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #29 kdy: 18 Září 2014, 17:53:30 »
klikni v panelu na ikonku site -> upravit pripojeni, v zalozce Dratova vyber svoje pripojeni -> Upravit -> Nastaveni IPv4 -> Metoda Sdileno s jinymi pocitaci.

Staci ulozit a po pripojeni k wifi zvol toto dratove pripojeni.

Pokud chces obcas prijmat i pres drat, tak si v dratovych pripojenich vytvor nove pripojeni a nastav ho stejnym zpusobem, jako jsem vyse napsal. Je to jen kvuli tomu, aby si porad nemusel prenastavovat pripojeni, misto toho ho jen vyberes ze seznamu
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Davidxx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 53
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #30 kdy: 05 Listopad 2014, 17:25:26 »
Mámk mproblém, že už při instalaci mi ntb hlásí, že není připojen k internetu, přesto, že je...s tím mám dělat co ?

pocitacovazachranka

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 205
  • Karma: +14/-5
    • Zobrazit profil
    • Počítačová záchranka
Re:Síťování
« Odpověď #31 kdy: 05 Listopad 2014, 19:03:59 »
Mámk mproblém, že už při instalaci mi ntb hlásí, že není připojen k internetu, přesto, že je...s tím mám dělat co ?

Davidexx, když se zeptáš na jednu a tu samou věc ve více vláknech nedostaneš lepší a jednodušší odpověď.
Připojený kabel neznamená připojený internet. Zvláště když ti ISP neposkytuje DHCP IP adresu, ale chce po tobě zadat připojovací IP, MASK a GATE.

Co máš udělat aby se ti to připojilo na internet, máš popsané ve vláknu které jsi založil.
Začni buď pořízením routeru s DHCP, a nebo si přečti jak to ručně nastavit....

Omlouvám se zde za OT.

--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

JuraS.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +6/-3
    • Zobrazit profil
Re:Síťování
« Odpověď #32 kdy: 17 Květen 2016, 12:37:49 »
Pls nekamenujte mě. Nápad řešení problému (bez připojení k aktuálnímu počítači). Má wifi připojení do domácí sítě kde dostává přidělenou adresu z routeru. Potřebuji ale nastavit tak, že když počítač odnesu jinam kde nenajde domácí síť definovanou v wpa_supplicant tak si sám nastaví adresu co mu zadám proto abych se do počítače dostal já mobilem. Jde o raspberry. Díky za radu jak na to.