Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: VPS a zasekaná síť  (Přečteno 2794 krát)

mr.p

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
VPS a zasekaná síť
« kdy: 27 Listopad 2014, 12:02:16 »
Zdravím pánové,

prosím o rychlou radu. Večer jsem restartoval VPS a dnes se ukázalo, že je něco špatně s připojením k síti. Přesněji nejsem schopen ani zavolat příkaz
Kód: [Vybrat]
apt-get update, ale přes SSH se na server dostanu v pohodě. Nevím vůbec co mám dělat.

Na VPS mám nainstalovaný Ubuntu 12.04

Večer jsem instaloval nějaké updaty, zde výpis z logu:
Kód: [Vybrat]
Start-Date: 2014-11-26  23:31:35
Commandline: apt-get upgrade
Upgrade: udev:amd64 (175-0ubuntu9.6, 175-0ubuntu9.7), libudev0:amd64 (175-0ubuntu9.6, 175-0ubuntu9.7)
End-Date: 2014-11-26  23:31:56

Může to nějak souviset?
« Poslední změna: 27 Listopad 2014, 12:28:23 od mr.p »

mr.p

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #1 kdy: 27 Listopad 2014, 13:09:57 »
Sledoval jsem dnes přes iftop co se na serveru vlastne děje a nějak to nechápu :( Proč mi přes VPS tečou data z nějakýho adminsite.cz?

Prosím o nějakou odpověď nevím přesně co mám hledat :(

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 27 Listopad 2014, 14:06:49 od mr.p »

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4958
  • Karma: +350/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #2 kdy: 27 Listopad 2014, 19:55:11 »
Těžko říci, co to je :(
http://www.adminsite.cz/podpora/

V každém případě microsoft-ds je port SMB protokolu pro přenos souborů ...
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

mr.p

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
VPS, data z muninu
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosinec 2014, 00:09:31 »
Byl mi doporučen munin pro získání více informací.
http://munin.mrpweb.cz/localdomain/localhost.localdomain/

Jenže nevím co tam vlastně vidím :(

To sledování sítě je asi nesmysl, přeci jen nejsem jediný VPS na té mašině, možná vidím i jiné VPS.

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4958
  • Karma: +350/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #4 kdy: 01 Prosinec 2014, 16:07:39 »
Na hostující mašině ne, ale na vlastním VPS serveru ano.
A dle toho, co vidím, prostě někdo vysosává data z Tvého VPS serveru.

Nemáš náhodou na svém VPS instalovanou sambu?
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

mr.p

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #5 kdy: 01 Prosinec 2014, 16:19:48 »
Sambu nemám, k serveru přistupuji pouze přes ssh. Zkoušel jsem nainstalovat vsftpd, ale nepodařilo se to rozchodit, takže jsem to nechal být.

V příloze posílám seznam všech nainstalovaných programů, třeba něco objevíš.

Citace
Na hostující mašině ne, ale na vlastním VPS serveru ano.
Tohle nechápu :(

[příloha smazaná administrátorem]

marun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +43/-2
    • Zobrazit profil
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #6 kdy: 01 Prosinec 2014, 16:23:08 »
na kontrolu provozu na síti není špatný iftop

mr.p

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #7 kdy: 01 Prosinec 2014, 16:40:52 »
na kontrolu provozu na síti není špatný iftop
Ano, viz můj druhý příspěvek...

mr.p

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
Re:VPS a zasekaná síť
« Odpověď #8 kdy: 26 Květen 2015, 12:50:06 »
Zdravím,

když jsem řešil svůj zpomalený vps naposled, tak na wedosu došli k závěru, že stroj na kterém byl vps hostován je přetížený a byl jsem přesunut na jiný. A všechno začalo fungovat normálně.

Včera se problémy vrátili. Na wedosu proběhla odstávka a update QEMU (nejsem si jistej, že to přímo souvisí). Zajímavé bylo, že když jsem zkoušel ping na jakékoliv doménové jméno skončilo to chybou unknown host, ping ip adresy fungoval správně.

Nakonec jsem všechno vyřešil smazaním IPv6 dns nameserverů v /etc/network/interfaces. Třeba tahle informace někomu pomůže :)