Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Apache - využíva 100% procesoru  (Přečteno 1286 krát)

shamle

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Apache - využíva 100% procesoru
« kdy: 17 Září 2016, 14:54:58 »
Zdravím Vás,

z nejakého dôvodu mi na servery začal Apache využívať 100% jadra a ovplyvňuje to aj stránku. Časom sa začína stránka načítavať pomalšie a pomalšie až nakoniec timeout.

- problém vyriešim reštartom apache ale vždy je to len dočasne a problém sa opakuje.
- v "htop" vidím, že sa apache znova spustí na 100% už za pár sekúnd od reštartu apache

Mojim hlavným cieľom je zistiť, aký PHP script sa to spúšťa. Nakoľko sa v logu apache toho deje príliš veľa potrebujem nejaký iný nástroj. Skúšal som spustiť mod_status (http://www.apache.org/server-status) no na stránke mi nefunguje.

Prosím pomôžete, kde môže byť chyba. Určite v nejakom PHP scripte ale ja neviem zistiť aký sa to púšťa na 100%.

Na internete som sa dočítal, že podobné problémy môžu spôsobovať SSL (ktorý využívam) ale či to je tým a kde to skontrolovať už neviem.
« Poslední změna: 17 Září 2016, 18:22:55 od shamle »

WarfaceZ

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 91
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Gcore.cz - Herní portál a magazín
Re:Apache - využíva 100% procesoru
« Odpověď #1 kdy: 17 Září 2016, 22:36:20 »
Zdravím Vás,

z nejakého dôvodu mi na servery začal Apache využívať 100% jadra a ovplyvňuje to aj stránku. Časom sa začína stránka načítavať pomalšie a pomalšie až nakoniec timeout.

- problém vyriešim reštartom apache ale vždy je to len dočasne a problém sa opakuje.
- v "htop" vidím, že sa apache znova spustí na 100% už za pár sekúnd od reštartu apache

Mojim hlavným cieľom je zistiť, aký PHP script sa to spúšťa. Nakoľko sa v logu apache toho deje príliš veľa potrebujem nejaký iný nástroj. Skúšal som spustiť mod_status (http://www.apache.org/server-status) no na stránke mi nefunguje.

Prosím pomôžete, kde môže byť chyba. Určite v nejakom PHP scripte ale ja neviem zistiť aký sa to púšťa na 100%.

Na internete som sa dočítal, že podobné problémy môžu spôsobovať SSL (ktorý využívam) ale či to je tým a kde to skontrolovať už neviem.

SSL to může být, pokud máš starší stroj (CPU před rokem 2010), jinak bych se asi podíval do logu apache napřed.

zdenek_vz800

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 306
  • Karma: +7/-2
    • Zobrazit profil
    • Mac OnLine
Re:Apache - využíva 100% procesoru
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2016, 19:45:37 »
podivej se jestli vytezuje jen apache - pokud spustis monitorovani systemo třeba top, zjistis co zatezuje nejvic. Ja jsem mel něco podobnyho, když se do systemu kdosi naboural a vytvoril si vlastního uzivatele, který vytezoval server. Stacilo ho smazat, zmenit hesla, vice zabezpecit...