Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: jak přejít do adresáře "media"? [vyřešeno]  (Přečteno 3088 krát)

jenda01

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
jak přejít do adresáře "media"? [vyřešeno]
« kdy: 17 Květen 2008, 19:48:12 »
Zdravím, mám Kubuntu 8 kde už se nemusí mountovat adresář media.
Stáhl jsem si aplikaci pro Linux kterou teď potřebuji přes terminál nainstalovat, ale nemůžu přijít na to jak do toho adresáře přejít.

Zkoušel jsem to přes příkaz "cd media:/sdc2" ale nejde to.

poraďte prosím

díky
« Poslední změna: 17 Květen 2008, 21:05:42 od Anna Taliánová »

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
  • Karma: +193/-12
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: jak přejíd do adresáře "media"?
« Odpověď #1 kdy: 17 Květen 2008, 19:55:16 »
Co tady všichni máte s tím, že se nemusí mountovat? ??? Jistě, že musí, normálně to někde v /media je.

alfons.hnipyrdo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 82
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: jak přejíd do adresáře "media"?
« Odpověď #2 kdy: 17 Květen 2008, 19:58:52 »
tzn.
Kód: [Vybrat]
cd /media/sdc2/ ;)
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)
a v něm ---> Ubuntu 8.04 HH

jenda01

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: jak přejíd do adresáře "media"?
« Odpověď #3 kdy: 17 Květen 2008, 20:11:27 »
Píše to:

bash: cd: /media/sdc2/: No such file or directory

po přejítí do toho adresáře bych potřeboval  otevřít tento soubor ve tvaru:

tar xvfz xampp-linux-1.6.5a.tar.gz -C /opt

« Poslední změna: 17 Květen 2008, 21:06:25 od Anna Taliánová »

Martin - ViPEr*CZ*

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +145/-18
    • Zobrazit profil
    • http://vipersoftware.net
Re: jak přejíd do adresáře "media"?
« Odpověď #4 kdy: 17 Květen 2008, 20:18:07 »
Kód: [Vybrat]
cd /
cd media
ls

a pošlete nám výpis...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

jenda01

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: jak přejíd do adresáře "media"?
« Odpověď #5 kdy: 17 Květen 2008, 20:22:12 »
díky za odpovědi, už jsem na to přišel  :)

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
  • Karma: +37/-10
    • Zobrazit profil
Re: jak přejíd do adresáře "media"?
« Odpověď #6 kdy: 17 Květen 2008, 21:29:24 »
díky za odpovědi, už jsem na to přišel  :)
To byla asi ta dvojtecka za cd: ze?? cd(change directory) by se melo psat hole, bez dvojtecek.. :)

Yontalcar

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 833
  • Karma: +92/-3
  • Semper fidelis
    • Zobrazit profil
Re: jak přejít do adresáře "media"? [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 17 Květen 2008, 22:33:16 »
To byla asi ta dvojtecka za cd: ze?? cd(change directory) by se melo psat hole, bez dvojtecek.. :)
ta dvojtečka je jenom v chybovém hlášení (slovně řečeno: bash nahlásil chybu že cd nahlásilo chybu že adresář neexistuje); spíše to neměl namountovaný
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
  • Karma: +37/-10
    • Zobrazit profil
Re: jak přejít do adresáře "media"? [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 18 Květen 2008, 11:10:01 »
To byla asi ta dvojtecka za cd: ze?? cd(change directory) by se melo psat hole, bez dvojtecek.. :)
ta dvojtečka je jenom v chybovém hlášení (slovně řečeno: bash nahlásil chybu že cd nahlásilo chybu že adresář neexistuje); spíše to neměl namountovaný
No jo, toho jsem si nikdy nevsiml.::) Nejak me napadlo, ze to asi spatne napsal, kdyz uz to vyresil..;)