Fórum Ubuntu.cz

LTS vydání 16.04, 14.04, 12.04 => Internet a sítě => Téma založeno: kafcha 19 Březen 2017, 20:00:16

Název: ubuntu 16.04 - samba 3.6x [vyřešeno]
Přispěvatel: kafcha 19 Březen 2017, 20:00:16
ahoj,
jak nejlepe postupovat, kdyz potrebuji do 16.04 dostat sambu 3.6.x (a soucasnou samozrejme vyhodit)
dik mk
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: Petr Merlin Vaněček 20 Březen 2017, 11:34:26
Na rovinu bych asi kompiloval ze zdroje.
O co jde? LDAP?
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: kafcha 20 Březen 2017, 12:34:15
ok, tuhle odpoved jsem nechtel slyset ;]

kdepak LDAP
daval jsem ted jednomu znamemu novy 'server' (ciste ubuntu 16.04, samba, postgres)
samba je nastavena 'vsici vsechno' tj 777 , vsude jde zapisovat, cist, spoustet
pouziva se tam ale nejaka prastara aplikace napsana ve foxpro a ta primo v sobe spousti nektere externi programy pomoci prikazu run, takze napriklad spusteni wordpadu, ktery je ve stejne slozce jako ten program
Kód: [Vybrat]
run wordpad.exevysledkem je hlaska "access denied", pokud ale ten wordpad.exe pustim rucne, tak se pusti
a toto chovani se projevuje jen na kombinaci win7/10 + samba 4.x, na win xp ci smabe 3.6.x to slape

a me se nepodarilo najit nejake nastaveni v sambe, ktere by toto chovani zmenilo

Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: jmp 20 Březen 2017, 12:55:46
aha - zkuste si přidat ip adresu toho samba serveru mezi důvěryhodné servery v iečku na klientu - možná to pak půjde spustit...
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: kafcha 20 Březen 2017, 15:14:10
to uz jsem (zoufale) zkousel a nic .[
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: Petr Merlin Vaněček 20 Březen 2017, 18:05:26
Zkus přidat do konfigurace toho share toto:
Kód: [Vybrat]
acl allow execute always = True
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: jmp 20 Březen 2017, 19:51:05
jsem to možná zvrtal - asi to má být v "local intranet zone"

http://serverfault.com/questions/131099/how-to-execute-files-on-lan-drives-in-a-windows-domain (http://serverfault.com/questions/131099/how-to-execute-files-on-lan-drives-in-a-windows-domain)
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: kafcha 20 Březen 2017, 20:31:27
Kód: [Vybrat]
acl allow execute always = True jsem zkousel
dat do douveryhodny ci lokalnich serveru take (to odstrani tu hlasku se zabazpecenim)
nic nefunguje

sambu mam pripojenou do z:
ve slozce test mam veci pro foxpro a napr notepad.exe
pokud pustim notepad.exe primo (pres pruzkumnika napriklad) tak se pusti
pokud si pustim foxprol.exe (jakasi konzole pro starou foxku) tak se pusti
ale pokud v teto konzoli dam
Kód: [Vybrat]
run notepad.exe, tak dostanu access denied
ale pokud nakopiruju notepad napr. na c:\ a dam
Kód: [Vybrat]
run c:\notepad.exe tak se pusti
a supr zajimavost je ze pokud takto pustim nejaky com program, tak se pusti (
Kód: [Vybrat]
run neco.com)
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: Petr Merlin Vaněček 20 Březen 2017, 20:56:12
Zajímavé. Sekl jsem se s tím, kde má být ten ACL - má být v [global]
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: kafcha 20 Březen 2017, 21:44:56
Zajímavé. Sekl jsem se s tím, kde má být ten ACL - má být v [global]
cetl jsem ze je to jedno, muze se to nastavit jak pro [global], tak pro jednotlivy shary
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: Petr Merlin Vaněček 21 Březen 2017, 07:28:31
No pokud to s 3.6 funguje, pak bych řekl, že nezbývá než ta kompilace.
Ale není to až tak bolavé, jak se to na první pohled zdá.
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: kafcha 21 Březen 2017, 20:40:44
tak nakonec vyreseno
stacilo nastavit
server max protocol = NT1
Název: Re:ubuntu 16.04 - samba 3.6x
Přispěvatel: Petr Merlin Vaněček 21 Březen 2017, 20:44:39
A vida ho :)
Super, díky!