Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Pomoc s hardwarem / Re:Špatné barvy ihned po instalaci
« Poslední příspěvek od juwa2 kdy 13 Květen 2018, 03:12:29 »
A proč sis to nevyzkoušel ještě před instalací v live režimu?  Pokud to neběží v něm, nemá smysl distro instalovat - je třeba zkusit jiné.
92
Pomoc s hardwarem / Špatné barvy ihned po instalaci
« Poslední příspěvek od jfkennedy kdy 13 Květen 2018, 02:13:03 »
Ahoj,

prosím Vás, právě jsem si nainstaloval ubuntu 18.04 a bohužel mám asi nějakým způsobem špatně něco nastavené, anebo jsou špatné ovladače, protože se mi zobrazují naprosto špatné barvy na monitoru. V příloze je screenshot, jak vypadá moje obrazovka. Vím že už jsem měl tento stejný problém na tomto notebooku i ve verzi ubuntu 16.04. když se přepnu na windows, tak mi všechno funguje naprosto skvěle. Když jsem před tím měl nainstalován Linu Mint, tak se mi nic takového také nestalo.

Prosím Vás mohl by jste mi někdo pomoci? Mockrát Vám děkuji.
93
Pomoc s hardwarem / Re:WiFi adapter TP-LINK Archer T2UH - ovladač
« Poslední příspěvek od novas33 kdy 12 Květen 2018, 22:24:31 »
rozbehni ešte pred
Kód: [Vybrat]
sudo insmod mt7610u.kopríkaz :
Kód: [Vybrat]
sudo depmod -a
inak je lepšie používať príkaz "modprobe" , ten rieši aj závislosti

ak teda insmod bude bez erroru, tak si ten svoj modul "mt7610u.ko" skopíruj s právami roort-a na príslušné miesto
Tak bohužel,sudo insmod mt7610u.ko stále končí
Kód: [Vybrat]
insmod: ERROR: could not insert module mt7610u.ko: Unknown symbol in module
94
Podpora pro Ubuntu Server / Postfix - rozdelenie IP adries rôznym užívateľom na servery
« Poslední příspěvek od shamle kdy 12 Květen 2018, 18:31:32 »
Zdravím Vás borci.

Mám 1 server s Postfixom, na ktorom hosťujem niekoľko zákazníkov. K serveru mám priradené ďalšie 3 IP adresy.

Chcel by som Postfix nastaviť tak, že:
1./3 užívateľov bude na odosielanie používať ip adresu xxx.xxx.xxx.1
2./3 užívateľov bude na odosielanie používať ip adresu xxx.xxx.xxx.2
3./3 užívateľov bude na odosielanie používať ip adresu xxx.xxx.xxx.3

Teda nejako určiť rozpätie užívateľov a nastaviť ich na konkrétnu IP adresu. V prípade problému tak budem vedieť jednu IP adresu deaktivovať (na odosielanie) a jej užívatelia sa dočasne pripoja k inej IP adrese.

Je to hlavne z dôvodu reputácie danej IP adresy (ak niektorá spadne do blacklistu). Teraz využívam rozpätie  3och IP adries pre všetkých užívateľov (náhodne sa priradí odoslanému emailu - a to je problém, lebo v prípade, že je odoslaný spam, tak sa na blacklist dostanú všetky IP adresy.

Má niekto takúto skúsenosť, poprípade, dá sa to vôbec nastaviť? Ďakujem.
95
Pomoc s hardwarem / Re:WiFi adapter TP-LINK Archer T2UH - ovladač
« Poslední příspěvek od petertomasy kdy 12 Květen 2018, 17:48:12 »
rozbehni ešte pred
Kód: [Vybrat]
sudo insmod mt7610u.kopríkaz :
Kód: [Vybrat]
sudo depmod -a
inak je lepšie používať príkaz "modprobe" , ten rieši aj závislosti

ak teda insmod bude bez erroru, tak si ten svoj modul "mt7610u.ko" skopíruj s právami roort-a na príslušné miesto
Kód: [Vybrat]
sudo mkdir -p /lib/modules/$uname -r/kernel/drivers/net/wireless/mediatek/mt7601u
sudo cp mt7610u.ko /lib/modules/$uname -r/kernel/drivers/net/wireless/mediatek/mt7601u/

snáď nemusím písať , že sa musíš nachádzať v
Citace
cd /home/uživatel/cesta/ke/složce/mt7610u-master
96
Pomoc s instalací a aktualizací / Ubuntu server 18.04 nejde instalovat na USB
« Poslední příspěvek od kidal7 kdy 12 Květen 2018, 15:49:09 »
Ahoj, měl jsem nainstalován Ubuntu server 16 na flešce a když jsem chtěl upgradovat na 18, tak mi při instalaci nenašel žádnou flešku, to je nová vlastnost, nebo spíš problem HW? Mám to na starý desce s Athlonem 64 a ddr1...
97
Obecná podpora / Re:Po aktualizaci na 18.04 nenaběhne systém
« Poslední příspěvek od WeltRaum kdy 12 Květen 2018, 15:18:32 »
Started User Manager for UID 120. a dál nic.
Když v GRUBu vyberu Recovery a v něm dám  "resume - Pokračovat normálním zavedením systému", tak systém normálně naběhne.
Je možný, že tam zůstalo něco z té 17.10 a dělá to problémy?
Že by problém s ovládačom grafickej karty? Nvidia alebo AMD ? Skús preinštalovať ovládač GK.
98
Obecná podpora / Re:Po aktualizaci na 18.04 nenaběhne systém
« Poslední příspěvek od T_O_M kdy 12 Květen 2018, 13:47:23 »
Mám za to, že to formátovalo oddíly. Divný, že přes recovery se tam dostanu.

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk

99
Pomoc s hardwarem / Rychlost čtení/zápisu na USB
« Poslední příspěvek od Uran kdy 12 Květen 2018, 11:16:25 »
Používám sice Linux Mint 18, ale stejný problém mám i když spustím Ubuntu z Live USB.

Mám na pc dualboot Linux Mint 18 Sarah (příležitostně Ubuntu 18.04 z live USB)/Win 7 (spouštěč na hry :)).

Při zápisu/čtení na flash disk je to podstatně rychlejší ve win. Je jedno jestli se jedna na Linuxu o soubor x GB nebo x 1000 MB fotek - ve win 7 je přenosová rychlost za stejných podmínek o dva řády vetší. Čím by to mohlo být? Potýkám se s tím již několik let/distribucí.

Info z Linux Mint 18 Sarah.

Kód: [Vybrat]
jakub@jakub ~ $ inxi -v 7
System:    Host: jakub Kernel: 4.4.0-21-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.3.1)
           Desktop: Cinnamon 3.0.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) dm: mdm Distro: Linux Mint 18 Sarah
Machine:   System: Gigabyte product: N/A Chassis: type: 3
           Mobo: Gigabyte model: 970A-DS3P v: x.x Bios: American Megatrends v: F1 date: 04/08/2013
CPU:       Hexa core AMD FX-6300 Six-Core (-MCP-) cache: 12288 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 42190
           clock speeds: min/max: 1400/3500 MHz 1: 3000 MHz 2: 1400 MHz 3: 1400 MHz 4: 1400 MHz 5: 1400 MHz
           6: 1400 MHz
Memory:    No dmidecode memory data: try newer kernel.
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Curacao PRO [Radeon R7 370 / R9 270/370 OEM]
           bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 1002:6811
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: AMD PITCAIRN (DRM 2.43.0 / 4.4.0-21-generic, LLVM 5.0.0)
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7700/7800 Series]
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 1002:aab0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-21-generic
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8168 v: 8.042.00-NAPI port: d000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 74:d4:35:94:ac:57
           WAN IP: 212.79.110.127 IF: eth0 ip-v4: 10.77.119.47 ip-v6: fe80::76d4:35ff:fe94:ac57
Drives:    HDD Total Size: 1360.3GB (28.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SHFS37A size: 240.1GB serial: 50026B776402D75D
           ID-2: /dev/sdb model: Samsung_SSD_840 size: 120.0GB serial: S1D5NSAF335013X
           ID-3: /dev/sdc model: WDC_WD10EZRX size: 1000.2GB serial: WD-WCC4J2529610
           Optical: /dev/sr0 model: TSST CDDVDW SH-224DB rev: SB01 dev-links: cdrom,cdrw,dvd,dvdrw
           Features: speed: 48x multisession: yes
           audio: yes dvd: yes rw: cd-r,cd-rw,dvd-r,dvd-ram state: running
Partition: ID-1: / size: 19G used: 13G (74%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           label: N/A uuid: 73de8f07-f5c5-40e7-92b4-1bb5ca79fb17
           ID-2: /home size: 201G used: 167G (88%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           label: N/A uuid: f857c90e-ced9-4e70-a7ce-10b35d4dc21c
           ID-3: /mnt/linux-data size: 825G used: 133G (17%) fs: ext4 dev: /dev/sdc1
           label: N/A uuid: e2ff9f15-23ea-4d46-801b-35f728285179
           ID-4: /mnt/windows-data size: 94G used: 43G (47%) fs: fuseblk dev: /dev/sdc5
           label: N/A uuid: 5ED59140114D72B8
           ID-5: swap-1 size: 1.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
           label: N/A uuid: 5def562d-692a-4eda-9699-fe4f4c1d9879
RAID:      System: supported: N/A
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Unmounted: ID-1: /dev/ram0 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-2: /dev/ram1 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-3: /dev/ram2 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-4: /dev/ram3 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-5: /dev/ram4 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-6: /dev/ram5 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-7: /dev/ram6 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-8: /dev/ram7 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-9: /dev/ram8 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-10: /dev/ram9 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-11: /dev/ram10 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-12: /dev/ram11 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-13: /dev/ram12 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-14: /dev/ram13 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-15: /dev/ram14 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-16: /dev/ram15 size: 0.07G label: N/A uuid: N/A
           ID-17: /dev/sdb1 size: 120.03G label: N/A uuid: 14A0FE37A0FE1F44
Sensors:   System Temperatures: cpu: 14.6C mobo: N/A gpu: 36.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 215 Uptime: 17 min Memory: 1435.9/16076.3MB
           Init: systemd v: 229 runlevel: 5 default: 2 Gcc sys: 5.4.0 alt: 4.8
           Client: Shell (bash 4.3.481 running in python2) inxi: 2.2.35

Kód: [Vybrat]
jakub@jakub ~ $ lsusb
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 009 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 008 Device 005: ID 04f3:0235 Elan Microelectronics Corp.
Bus 008 Device 004: ID 04d9:1702 Holtek Semiconductor, Inc. Keyboard LKS02
Bus 008 Device 003: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub
Bus 008 Device 002: ID 2109:3431 VIA Labs, Inc. Hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Kód: [Vybrat]
jakub@jakub ~ $ uname -a
Linux jakub 4.4.0-21-generic #37-Ubuntu SMP Mon Apr 18 18:33:37 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Kód: [Vybrat]
jakub@jakub ~ $ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: LinuxMint
Description: Linux Mint 18 Sarah
Release: 18
Codename: sarah
100
Pomoc s hardwarem / Re:WiFi adapter TP-LINK Archer T2UH - ovladač
« Poslední příspěvek od novas33 kdy 12 Květen 2018, 10:02:30 »
Musíš taky číst co ti Terminál píše a hlavně se tím řídit....
Už po prvním příkazu make (správně má být ./make) ti píše, že ti v PC chybí a máš doinstalovat
libelf-dev, libelf-devel nebo elfutils-libelf-devel
Ty jsi ale na to nedbal, kompilace neproběhla v pořádku, tys přesto pokračoval v instalaci dalším příkazem na kterém jsi pochopitelně skončil...  Takže nejprve doinstaluj co je potřeba
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install libelf-dev libelf-devel
A pak to zkompiluj znova (složku mt7610u-master odstraň, stažený archiv rozbal znova a začni od začátku)
Teprve pak má smysl pokračovat v instalaci dalším příkazem.
(Pokud ty balíky nebudou v repozitáři tak si je budeš muset schrastit jinde...)
Program jsem doinstasloval.Při příkazu ./make soubor neexistuje,tak nevím jestli ho musím vytvořit,při příkazu make se kompilace rozjede,po příkazu sudo insmod mt7610u.ko
Kód: [Vybrat]
sudo insmod mt7610u.ko
insmod: ERROR: could not insert module mt7610u.ko: Unknown symbol in module
Stran: 1 ... 8 9 [10]