Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Pracovní plocha - vzhled, návody, tipy, triky ...  (Přečteno 666658 krát)

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #25 kdy: 21 Duben 2006, 19:31:23 »
Zvláštní jak každý ten počítač používá jinak. A tak to má být. Tím bordelem na ploše jsem měl na mysli přesně to jak pochopil Juraj. Zkrátka spousta rozpracovaných úloh, které z plochy mizí do šuplíků uvnitř uživatelského účtu jakmile jsou vyřízené anebo jinak zpracované. A pamatujte, počítač je výrobní nástroj anebo zprostředkovatel zábavy anebo obojí, což bývá nejčastěji. S tou úplně čistou plochou některých z vás to na mne působí velmi "zvláštně".
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

TomAker

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 83
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #26 kdy: 25 Duben 2006, 20:40:07 »
Já mám nejraději pozadí s tématikou vesmíru a přírody. Momentálně mám nastavené toto pozadí.
Bohužel si se svým 15" monitorem nemůžu ohledně místa moc vyskakovat :(

Jak jsem se díval na screeny Ubuntu, tak Gnome vypadá taky moc pěkně. Že bych nakonec přešel z KDE? :)
Kriegovo základní pravidlo:
Práce na počítači se podobá předem prohrané válce.

Newkiller

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #27 kdy: 25 Duben 2006, 21:01:03 »
http://forum.gamepark.cz/index.php?act=Attach&type=post&id=7460

moje plocha ale bude lepší,teď v linuxu moc nejsem,stejně budu všechno za měsíc mazat protože budu mít new hdd :)
btw. ikony též nějak nemusím ;)

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #28 kdy: 26 Duben 2006, 01:52:58 »
Take se s vami podelim o svoji plochu na Xfcich:
http://datagate.no-ip.org/Download/Xfcedesktop.jpg

Moc se mi libi to menu (vyvola se pravym mysitkem kdekoli na plose). Kdykoliv tak spustim cokoli je nainstalovane :)
« Poslední změna: 29 Květen 2008, 19:45:35 od Anna Taliánová »

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +35/-4
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #29 kdy: 26 Duben 2006, 16:05:53 »
Citace: Jendall
Take se s vami podelim o svoji plochu na Xfcich:
http://datagate.no-ip.org/Download/Xfcedesktop.jpg

Moc se mi libi to menu(vyvola se pravym mysitkem kdekoli na plose). Kdykoliv tak spustim cokoli je nainstalovane :)
Docela ma zaujal udaj tvojej RAM :)
Dávaj ľuďom do rúk kamene keď pýtajú chlieb, nečastuj ich suchármi ako to robí štát, nekáž im aby sa nasýtili koláčmi ako cirkev, daj im do rúk kamene. (Axel Sandemose)

http://www.last.fm/user/jurajx

MiBo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 750
  • Karma: +36/-6
  • hello world
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #30 kdy: 26 Duben 2006, 16:10:00 »
Jinak vysla beta xubuntu 6.06 kdyz to tu vidim pouzivat.
Restaurant na konci ynternetu: https://www.gnulinux.cz/hlavni/chat/

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #31 kdy: 26 Duben 2006, 16:34:48 »
Citace: Juraj
Docela ma zaujal udaj tvojej RAM :)
no, je to dost spatny :) mam jen 128MB, ale ty Xfce jsou naprosto skvele s ohledem na vytezovani RAM(narozdil od gnome,kde).... dimm sdram nemuzu nikde sehnat a nove nechci kupovat, je to strasne drahe :/ ....jestli nekdo ma volnou dimm sdram 66-128 MB, tak bych ji koupil(fsb 100Mhz) ;-)

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +35/-4
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #32 kdy: 26 Duben 2006, 21:07:53 »
Ja mam v supliku nejake 16 a 32MB sdram-ky ale na fsb 66MHz, co je asi uz dost slabe.

A este jednu 128MB na fsb 133MHz, ktora mi slapala na starom celerone s fsb 66 - 75MHz iba na polovicnu kapacitu.
Dávaj ľuďom do rúk kamene keď pýtajú chlieb, nečastuj ich suchármi ako to robí štát, nekáž im aby sa nasýtili koláčmi ako cirkev, daj im do rúk kamene. (Axel Sandemose)

http://www.last.fm/user/jurajx

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #33 kdy: 27 Duben 2006, 00:56:18 »
Juraj, tu 128MB na fsb 133MHz bych koupil ... procesor mam na fsb 100mhz, takze se to prizpusobi. Napisu ti mail...

MiBo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 750
  • Karma: +36/-6
  • hello world
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #34 kdy: 27 Duben 2006, 01:06:36 »
heh, jestli se vam podari prenest tu pamet mailem, tak jste borci :-D
Restaurant na konci ynternetu: https://www.gnulinux.cz/hlavni/chat/

romi

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 711
  • Karma: +12/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #35 kdy: 27 Duben 2006, 11:01:36 »
ax deti :))

tak sa aj ja k vam pridam mojou plochou ;))))
http://randy.vserver.cz/old/Desktop00.png   [dufam, ze pojde vserver :P]
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #36 kdy: 27 Duben 2006, 11:13:50 »
Konečně jeden z mála zastánců ikon na ploše ;) Pěkné Randy, jsme v oslabení :)
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

romi

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 711
  • Karma: +12/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #37 kdy: 27 Duben 2006, 11:41:28 »
sam sa nechapem ;) pod win mam na ploche len odkazy na programy, ktore aj tak nepouzivam, bo ich mam v liste :P nikdy som nemal rad, ked niekto pouzival plochu ako odkladaci priestor :)) nuz ale pod linuxami to mam inak :P tato ploch aje este ~/Desktop, ale ted pouzivam ~/ ako adresar plochy, bo sa rychlo potrebujem k tym mojim hlupostiam dostat :)
aj ked..hm .malokedy sa dostanem na plochu a vzdy len z menu gnome sa v tom hrabem :p ..alebo cez konzole ..hh
..sam si nerozumiem ;)))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #38 kdy: 27 Duben 2006, 12:53:17 »
Víš co, já vnímám plochu jako bordel, se kterým je potřeba něco udělat. A když je hotovo, šup s tím někam do složky v účtu. Podle mého je to přesně takto zamýšlené a má to takto smysl. Ten obrázek na pozadí vnímám jako relaxační inspiraci :) Považuji to za přednost každého desktopu.
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

TomAker

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 83
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #39 kdy: 27 Duben 2006, 20:14:07 »
Citace: nikola
Já si taky myslím, že plocha je tady od toho, aby se s ní pracovalo - t.j. ikony, superkaramba atd. :) http://home.tiscali.cz/nikola/plocha.png
Chtěl bych se zeptat, jak jsi tam dostal grafy o využití RAM, CPU,...?
Na nic podobného jsem nenarazil.
Kriegovo základní pravidlo:
Práce na počítači se podobá předem prohrané válce.

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #40 kdy: 27 Duben 2006, 20:19:40 »
Pro KDE hledej superkaramba a pro Gnome je to gDesklet.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

zutroy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #41 kdy: 28 Duben 2006, 10:54:06 »
Tak ja taky:

http://zutroy.wz.cz/shots/Obrazovka.png
http://zutroy.wz.cz/shots/Obrazovka-1.png
http://zutroy.wz.cz/shots/Obrazovka-2.png

Proti ikonam na plose nic nemam (meli byste videt mou plochu ve widlich:), ale v lin jsem asi chytil jinej styl a proste se mi burdel nedela (a kdyz, tak docasne, kdyz na plochu rozbaluju achivy a podobne)

Btw: taky vas prepada klaustrofobie, kdyz mate pracovat ve widlich jen s jednou plochou? Me strasna (a to jsem nicim takovym nikdy netrpel)
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

zutroy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #42 kdy: 28 Duben 2006, 11:18:07 »
Tahle sice neni moje, ale stoji za to:
http://home.comcast.net/~moppsy/trouble.jpg
Plocha je to na predni krychli..
:-)
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #43 kdy: 28 Duben 2006, 14:49:05 »
jo, ta borgska krychle vypada dobre ... at zije XGL :)

Marian Bouček

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 65
  • Karma: +1/-4
    • Zobrazit profil
    • http://ptakopysk.cz/algi
Pracovna plocha
« Odpověď #44 kdy: 28 Duben 2006, 18:58:17 »
opravdu zajímavé. zdá se, že pojem "plocha" přestává být plochý a nabývá nového rozměru:) nicméně, ze samotné plochy toho už moc vidět není. ale takové už je XGL...
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

darth

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 68
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #45 kdy: 28 Duben 2006, 22:12:33 »

Kingskid

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #46 kdy: 29 Duben 2006, 10:22:04 »
GlidingFLY - ta plocha vypadá jako Mars, je to fotka nebo to někdo vyrobil? Jsou někde podobné obrázky ke stažení?

joska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 159
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #47 kdy: 29 Duben 2006, 10:47:49 »
To zutroy: Taky se mi podarilo v Ubuntu spustit xgl ale krychle se otaci jenom jakoby kolem svisle osy (4plochy). Jak ji prinutit aby byla otocna vsemi smery??
Dapper 6.06 LTS PIII/1Ghz i815EP (MS-6337) 512Mb ram FX5200 Hdd 80Gb Realtek RTL8139 PCI SB128pci

zutroy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #48 kdy: 29 Duben 2006, 10:58:57 »
Citace: joska
To zutroy: Taky se mi podarilo v Ubuntu spustit xgl ale krychle se otaci jenom jakoby kolem svisle osy (4plochy). Jak ji prinutit aby byla otocna vsemi smery??
CTRL+ALT+doleva (nebo doprava) je otoceni kolem osy
volny otaceni nevym, ja jsem si to premapoval, ale muzes se kouknout v gconf-editor:
apps -> compiz -> plugins -> rotate
Na ten zoom out potrebujes novy baliky (od Quinnstrorm - linky na repozitare sem tu uz nekde psal).
Jinak:
Kód: [Vybrat]
https://wiki.ubuntu.com/compiz
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Jakub Šťastný

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1441
  • Karma: +26/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #49 kdy: 29 Duben 2006, 12:05:24 »
To joska: Ctrl+Alt a chňapneš a točíš :-) J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod