Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Pracovní plocha - vzhled, návody, tipy, triky ...  (Přečteno 628005 krát)

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #50 kdy: 29 Duben 2006, 12:19:30 »
To Kingskid: já to stahnul odtud: http://www.ubuntuforums.org/gallery/browseimages.php?do=browseimages&c=5&page=5
Ale po shlédnutí některých dalších verzí ploch v tomto threadu jsem se nechal inspirovat asi takto: http://members.chello.cz/gliding/GlidingFLy.jpg
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

Dave Popi

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #51 kdy: 29 Duben 2006, 20:13:33 »
Taky pridam svoji plochu.... v jednoduchosti je sila ;)

ZDE

nikola

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
  • Karma: +28/-3
    • Zobrazit profil
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Pracovna plocha
« Odpověď #52 kdy: 29 Duben 2006, 23:27:55 »
To TomAker: To je superkaramba a upravený motiv TechMon+Amarok. Dalším předpokladem je mít nainstalované lm-sensors.

l@m!ck@

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #53 kdy: 08 Květen 2006, 02:49:40 »
Citace: algi
ad konzole: když si dáš v KDE zobrazit okno bez okrajů a v Konzoli vypneš postraní rolovátko, tak máš vyhráno:) dá se to i uložit...
pls jak to jde udelat v KDE (jestli to teda jde), aby ta konzole vypadala jako ten xfce4-terminal? Me se to povedlo jenom tak, ze kolem mam porad slabej ramecek

Vojtin

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #54 kdy: 09 Květen 2006, 16:43:31 »
musíš si nainstalovat xfce4-terminal, o jiný cestě nevim... :)

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +35/-4
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #55 kdy: 09 Květen 2006, 17:48:58 »
Alebo v pripade KDE v kcontrol -> Vzhlad a temy -> Dekoracia okien nastavit okraje na 0. Neskusal som to, ale malo by to fungovat.
Dávaj ľuďom do rúk kamene keď pýtajú chlieb, nečastuj ich suchármi ako to robí štát, nekáž im aby sa nasýtili koláčmi ako cirkev, daj im do rúk kamene. (Axel Sandemose)

http://www.last.fm/user/jurajx

l@m!ck@

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #56 kdy: 11 Květen 2006, 00:21:19 »
Citace: Juraj
Alebo v pripade KDE v kcontrol -> Vzhlad a temy -> Dekoracia okien nastavit okraje na 0. Neskusal som to, ale malo by to fungovat.
Mno, tak okraje jsem dal na minimum, ale malej ramecek tam porad byl, tak jsem nakonec nainstaloval xfce4-terminal :)

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #57 kdy: 19 Květen 2006, 23:31:45 »
Me se moc libi tenhle wallpaper: http://www.easylinuxcds.com/wallpapers/linuxinside.jpg ....dal jsem ho na ntb :)

romi

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 711
  • Karma: +12/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #58 kdy: 20 Květen 2006, 01:31:40 »
Citace: Jendall
Me se moc libi tenhle wallpaper: http://www.easylinuxcds.com/wallpapers/linuxinside.jpg ....dal jsem ho na ntb :)
spica :)) uz je na pozadi :P ..
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

smita

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 74
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #59 kdy: 20 Květen 2006, 18:45:02 »

Kingskid

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #60 kdy: 06 Červen 2006, 20:39:21 »
Jedna blbůstka pro rockery :)



Celé to má 1MB a dá se to stáhnout z adresy (když to nikdo nestáhne během 30ti dní, tak se odkaz smaže):

http://www.edisk.cz/stahni/502fdce3c6751b860b7aa853dae8237a882b9c21

Xfiler

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 25
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #61 kdy: 06 Červen 2006, 21:33:19 »
Citace: Vojtin
http://members.chello.cz/vodo/Linux/190406
jedna se o Xfce?

Vojtin

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #62 kdy: 06 Červen 2006, 21:49:19 »
Kdepak, používam Gnome.

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Pracovna plocha
« Odpověď #63 kdy: 07 Červen 2006, 23:57:44 »
a muuj :-) ale jeste to musim vylepsit kdyz vidim vase screeny :-)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Jakub Šťastný

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1441
  • Karma: +26/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #64 kdy: 25 Červen 2006, 08:54:27 »
Tak...moje nakonec dopadla takto: http://img93.imageshack.us/my.php?image=obrazovka8sn.png
Asi to jeste upravim na jednodussi motiv, no ale uz to jde ;-)
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Robin M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • http://zkratak.xf.cz
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #66 kdy: 26 Červen 2006, 15:08:02 »

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #67 kdy: 26 Červen 2006, 15:09:17 »
juhuu: Co to je za gnome? A to pozadí terminálu!

Robin M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • http://zkratak.xf.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #68 kdy: 26 Červen 2006, 15:12:29 »
Bornnover:gnome je tuším druh skřítka, nebo něco takového :D :D Nene, prostě jsem zkusi KDE, gnoma a XfCe a gnom se mi líbil nejvíc a co máš proti mýmu termošoj??
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #69 kdy: 26 Červen 2006, 15:14:46 »
Ale nic, nevěděl jsem jak si tam dostal to pozadí - ale teď už vim :) ale co tam dělá ta dolní lišta?

Robin M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • http://zkratak.xf.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #70 kdy: 26 Červen 2006, 15:21:48 »
tak si tam liští :)
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Jakub Šťastný

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1441
  • Karma: +26/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #71 kdy: 26 Červen 2006, 15:31:07 »
Citace: Bornnover
Ale nic, nevěděl jsem jak si tam dostal to pozadí - ale teď už vim :) ale co tam dělá ta dolní lišta?
Hehe a to neni jeste vsechno...jukni na muj screenshot http://img93.imageshack.us/my.php?image=obrazovka8sn.png a vsimni si toho terminalu uplne nalevo :-) Myslim ten prvni z tech tri...Tohle umi XFCE4-terminal. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #72 kdy: 26 Červen 2006, 15:33:32 »
Provedl jsem změnu - dívejte!

Robin M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • http://zkratak.xf.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #73 kdy: 26 Červen 2006, 17:49:24 »
botanicus: jojo, to je taky  pěkný a já furt, co to je za terminál, kterej umí bejt celej transparent

Bornnover: taky jsem šašil z toho, jak měl každej na screenshotrech průhlednej terminál, on a pak jsem zjistil, že to umí sám program :D
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

syntax_error

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • http://bnk.ic.cz
Pracovna plocha
« Odpověď #74 kdy: 26 Červen 2006, 17:56:18 »
Citace: krtko
ps: s botanicusom sme prisli na to, ze ked to hodi permissions error tak staci dat enter v address bare. preco to neviem, ale mozte "bojovat" o cokoladku ;-)
tipnul bych si, ze server si hlida referrer, aby zabranili primemu odkazovani na obrazky a tim padem i snizeni trafficu. jestli muzu doporucit, lepsi bude uploadovat obrazky na primo urcene servery - Imageshack aj.

ale, abych se taky pochlubil; tohle je muj (neuklizeny) desktop. spravne by mel byt bez ikonek, ale...

nejak jsem uvizl u standardniho stylu Dappera, a asi u nej jeste chvili zustanu.
sice to neni nic extra, ale svuj ucel to plni...