Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: CONKY  (Přečteno 302795 krát)

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #50 kdy: 09 Únor 2008, 18:59:12 »
otevři to jako root
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf
prostý user
...selským rozumem...

kafooo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 95
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #51 kdy: 10 Únor 2008, 12:23:31 »
nebo
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus

Rawen

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 435
  • Karma: +18/-10
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #52 kdy: 10 Únor 2008, 21:26:36 »
moje vypilované:

http://rawen.kvstudio.com/temp/Screenshot.png

Kód: [Vybrat]
# set to yes if you want Conky to be forked in the background
background yes

# X font when Xft is disabled, you can pick one with program xfontsel
#font 5x7
#font 6x10
#font 7x13
#font 8x13
#font 9x15
#font *mintsmild.se*
#font -misc-fixed-bold-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


# Use Xft?
use_xft yes

# Set conky on the bottom of all other applications
on_bottom yes

# Xft font when Xft is enabled
#xftfont Bitstream Vera Sans Mono:size=8
xftfont Monospace:size=8

# Text alpha when using Xft
xftalpha 0.8

# Print everything to stdout?
# out_to_console no

# MPD host/port
# mpd_host localhost
# mpd_port 6600
# mpd_password tinker_bell

# Print everything to console?
# out_to_console no

# mail spool
mail_spool $MAIL

# Update interval in seconds
update_interval 5.0

# This is the number of times Conky will update before quitting.
# Set to zero to run forever.
total_run_times 0

# Use pseudo transparency with own_window?
own_window_transparent yes

# Create own window instead of using desktop (required in nautilus) - override
own_window yes
own_window_hints undecorated skip_taskbar skip_pager
own_window_type override

# If own_window_transparent is set to no, you can set the background colour here
own_window_colour hotpink

# Use double buffering (reduces flicker, may not work for everyone)
double_buffer yes

# Minimum size of text area
minimum_size 20 5

# Draw shades?
draw_shades yes

# Draw outlines?
draw_outline no

# Draw borders around text
draw_borders no

# Stippled borders?
stippled_borders 1

# border margins
border_margin 1

# border width
border_width 1

# Default colors and also border colors
default_color white
default_shade_color black
default_outline_color black

# Text alignment, other possible values are commented
#alignment top_left
#alignment top_right
alignment bottom_left
#alignment bottom_right
#alignment none

# Gap between borders of screen and text
# same thing as passing -x at command line
gap_x 12
gap_y 40

# Subtract file system buffers from used memory?
no_buffers yes

# set to yes if you want all text to be in uppercase
uppercase no

# number of cpu samples to average
# set to 1 to disable averaging
cpu_avg_samples 2

# number of net samples to average
# set to 1 to disable averaging
net_avg_samples 2

# Force UTF8? note that UTF8 support required XFT
override_utf8_locale no


# Add spaces to keep things from moving about?  This only affects certain objects.
use_spacer no

#   mldonkey_hostname     Hostname for mldonkey stuff, defaults to localhost
#   mldonkey_port         Mldonkey port, 4001 default
#   mldonkey_login        Mldonkey login, default none
#   mldonkey_password     Mldonkey password, default none

# boinc (seti) dir
# seti_dir /opt/seti

# variable is given either in format $variable or in ${variable}. Latter
# allows characters right after the variable and must be used in network
# stuff because of an argument

# stuff after 'TEXT' will be formatted on screen

TEXT
${color ec551e}
$nodename - $sysname $kernel on $machine
$time

${color}$stippled_hr
${color 6aaaea}Uptime:$color $uptime ${color 6aaaea}- Load:$color $loadavg
${color 6aaaea}CPU Usage:${color} $cpu% ${cpubar}
${color}${cpugraph white}
${color 6aaaea}RAM Usage:$color $mem/$memmax - $memperc% ${membar}
${color 6aaaea}Swap Usage:$color $swap/$swapmax - $swapperc% ${swapbar}
$color$stippled_hr
${color 6aaaea}Networking:
 Down:${color} ${downspeed eth1} k/s${color 9aa3dc} ${offset 80} ${color 6aaaea}Up:${color} ${upspeed eth1} k/s
${color}${downspeedgraph eth1 32,150 white} ${color}${upspeedgraph eth1 32,150 white}
$stippled_hr
${color 6aaaea}Total Down: ${color}${totaldown eth1}  ${color 6aaaea}Total Up: ${color}${totalup eth1}
${color 6aaaea}Free disc space: ${color}$fs_free_perc%
${color 6aaaea}GPU Temp: ${color}${execi 30 nvidia-settings -q [gpu:0]/GPUCoreTemp | grep '):' | awk '{print $4}' | sed 's/\.//'} C
${color}$stippled_hr
${color 6aaaea}Processes:$color $processes  ${color 6aaaea}Running:$color $running_processes

${color ec551e}Name              PID     CPU%   MEM%
${color #ddaa00} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color 9aa3dc} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color 9aa3dc} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color 9aa3dc} ${top name 4} ${top pid 4} ${top cpu 4} ${top mem 4}
${color 9aa3dc} ${top name 5} ${top pid 5} ${top cpu 5} ${top mem 5}

${color ec551e}Mem usage
${color #ddaa00} ${top_mem name 1} ${top_mem pid 1} ${top_mem cpu 1} ${top_mem mem 1}
${color 9aa3dc} ${top_mem name 2} ${top_mem pid 2} ${top_mem cpu 2} ${top_mem mem 2}
${color 9aa3dc} ${top_mem name 3} ${top_mem pid 3} ${top_mem cpu 3} ${top_mem mem 3}
${color 9aa3dc} ${top_mem name 4} ${top_mem pid 4} ${top_mem cpu 4} ${top_mem mem 4}
${color 9aa3dc} ${top_mem name 5} ${top_mem pid 5} ${top_mem cpu 5} ${top_mem mem 5}
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

drude

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 99
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #53 kdy: 10 Únor 2008, 21:28:07 »
Tak už jsem ty conky zprovoznil ale mám další problém. Když je vypnu a chci upravit a vložín nějaký zdejší kód a znovu zapnu nic se nestane mám stále ty samí.  ???

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #54 kdy: 10 Únor 2008, 21:39:36 »
Tak už jsem ty conky zprovoznil ale mám další problém. Když je vypnu a chci upravit a vložín nějaký zdejší kód a znovu zapnu nic se nestane mám stále ty samí.  ???
zřejmě drobný problém s http://wiki.ubuntu.cz/Root_sudo?highlight=%28sudo%29
prostý user
...selským rozumem...

premet

  • Host
Re: CONKY
« Odpověď #55 kdy: 12 Únor 2008, 14:28:30 »
Tak se přidávám se svým conky  ;D .
http://img520.imageshack.us/img520/561/obrazovkaup9.png
Kód: [Vybrat]
stippled_borders 0
border_margin 6
border_width 1


own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager

double_buffer yes

use_spacer yes
use_xft yes

update_interval 1.0

minimum_size 5 5

draw_shades no

draw_outline no
draw_borders no

xftfont sans:size=8.5

uppercase no

default_color FFFFFF
 
alignment top_left

gap_x 10
gap_y 40

TEXT
$color
${color 000000}SYSTEM ${hr 1}
${color FFFFFF} $nodename $sysname $kernel on $machine
${color 000000}CPU ${hr 1}
${color FFFFFF} CPU: ${cpu cpu0}%
${cpubar cpu0 10,350}
${color 000000}Top Processes${hr 1}
${color 000000}Name               ${alignr}     CPU%
${color FFFFFF}${top name 1}      ${alignr} ${top cpu 1}
${color FFFFFF}${top name 2}      ${alignr} ${top cpu 2}
${color FFFFFF}${top name 3}      ${alignr} ${top cpu 3}
${color 000000}UPTIME ${hr 1} $color
${color FFFFFF}${alignc} $uptime
${color 000000}MEMORY ${hr 1}
${color 000000}RAM: ${alignc}  $mem ${alignr}  max: $memmax
${color 000000}Top Memory${hr 1}
${color FFFFFF}${membar 6}$color
${color 000000}Name               ${alignr}     MEM%
${color FFFFFF}${top_mem name 1}      ${alignr} ${top_mem mem 1}
${color FFFFFF}${top_mem name 2}      ${alignr} ${top_mem mem 2}
${color FFFFFF}${top_mem name 3}      ${alignr} ${top_mem mem 3}
${color 000000}Info HDD Memory${hr 1}$color
${color 000000}System: ${color FFFFFF} ${fs_free /}  ${alignr} ${fs_used /} / ${fs_size /}
${fs_bar 6 /}$color
${color 000000}Home:     ${color FFFFFF} ${fs_free /home} ${alignr}  ${fs_used /home} / ${fs_size /home}
${fs_bar 6 /home}$color
${color 000000}My book:   ${color FFFFFF}   ${fs_free /media/My Book_} ${alignr}  ${fs_used /media/My Book_} / ${fs_size /media/My Book_}
${fs_bar 6 /media/My Book_}$color
${color 000000}NETWORK ${hr 1}$color
${color 000000}IP addres: ${color FFFFFF}${alignr}${addr eth0}
${color 000000}Down: ${color FFFFFF}${downspeed eth0} ${color 000000} KiB/s ${color 000000} ${alignr} Up: ${color FFFFFF}${upspeed eth0} ${color 000000}KiB/s
${color 000000}Down: ${color FFFFFF} ${totaldown eth0} ${color 000000} ${alignr}Up: ${color FFFFFF}  ${totalup eth0}
${downspeedgraph eth0 30,150 ff841f 000000} ${alignr}${upspeedgraph eth0 30,150 ff841f 000000}
$color$stippled_hr${if_running amarokapp}
${color}${alignc}Now Playing${color white}
${alignc}${execi 10 ~/.amarok artist}
${alignc}${execi 10 ~/.amarok title}
${execibar 1 ~/.amarok progress}
${alignc}"${execi 10 ~/.amarok album}"
${alignc}${execi 10 ~/.amarok year} - ${color white}${alignc}${execi 10 ~/.amarok genre}
$color$stippled_hr
« Poslední změna: 13 Únor 2008, 15:35:18 od Premet »

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #56 kdy: 12 Únor 2008, 18:41:52 »
Muzete mi nekdo poradit, co mam pridat do Conky, aby mi to ukazovalo teplotu CPU a HDD? V jinych programech mi to na ntb v pohode bezi, tak by to mohlo jit i tady.

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #57 kdy: 12 Únor 2008, 22:03:58 »
Muzete mi nekdo poradit, co mam pridat do Conky, aby mi to ukazovalo teplotu CPU a HDD? V jinych programech mi to na ntb v pohode bezi, tak by to mohlo jit i tady.
hledej v konfiguracích a screenech, vypadá to asi takhle
Kód: [Vybrat]
CPU Temp: ${acpitemp}C pokud ti ovšem šlape acpi. nebo prohledej tohle
http://conky.sourceforge.net/variables.html
mě se tohle zrovna nedaří, ale v jiných programech mi to šlape.
prostý user
...selským rozumem...

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #58 kdy: 13 Únor 2008, 10:02:49 »
Diky za radu, uz mi to slape jak hodinky.

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #59 kdy: 13 Únor 2008, 10:36:50 »
Tak mam jeste jednu otazku, kterym parametrem se nastavuje sirka toho okna, nejak to nemuzu naji.

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #60 kdy: 13 Únor 2008, 10:51:52 »
Beru zpet, uz sem to vyresil, precijenom nejsem tak blbej jak sem si myslel. Stacilo zmenit velikosti vsech grafu co mam v tom configu.  ;D

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #61 kdy: 13 Únor 2008, 17:33:17 »
Muzete mi nekdo poradit, co mam pridat do Conky, aby mi to ukazovalo teplotu CPU a HDD? V jinych programech mi to na ntb v pohode bezi, tak by to mohlo jit i tady.

Napište, co jste do conek dal, aby vám to ukazovalo teplotu, tohle mne zajímá. Taky se pochlubte se scrrrenem.

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #62 kdy: 13 Únor 2008, 21:07:28 »
To co mi na predchozi strance poradil Kudrna:
Kód: [Vybrat]
CPU Temp: ${acpitemp}C a behalo to okamzite bez problemu.
Spis se mi ukazal dalsi problem, mam conky dane aby se spoustelo hned po startu, coz i funguje, ale pokazde mi prekryje ostatni okna, tak ho musim vypnout a znovu zapnout a pak uz to bezi normalne na plose.
Tady je spoustec, tak jak sem ho napsal podle navodu:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh
sleep 20
conky

A bych se tedy taky trochu pochlubil, tak takle to vypada u me:


a konfigurak:
Kód: [Vybrat]
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager

double_buffer yes

use_spacer no
use_xft yes

update_interval 1.0

maximum_size 150 5

draw_shades no

draw_outline no
draw_borders no


xftfont ae_AlMothnna:size=6

uppercase no

default_color ff9730

alignment bottom_right

gap_x 8
gap_y 30

TEXT
$color
${color 80d62b}SYSTEM ${hr 1}
${color ff9730} $nodename $sysname $kernel on $machine
${color 80d62b}CPU ${hr 1}
${color ff9730} CPU1: ${cpu cpu0}% ${alignr} CPU2: ${cpu cpu1}% 
${cpubar cpu0 10,110} ${alignr} ${cpubar cpu0 10,110}
${cpugraph cpu0 30,110 ff841f 80d62b } ${alignr} ${cpugraph cpu1 30,110 ff841f 80d62b}
CPU Temp: ${acpitemp}C
${color 80d62b}Top Processes${hr 1}
${color 80d62b}Name               ${alignr}     CPU%
${color ff9730}${top name 1}      ${alignr} ${top cpu 1}
${color ff9730}${top name 2}      ${alignr} ${top cpu 2}
${color ff9730}${top name 3}      ${alignr} ${top cpu 3}
${color 80d62b}UPTIME ${hr 1} $color
${color ff9730}${alignc} $uptime
${color 80d62b}MEMORY / SWAP ${hr 1}
${color ff9730}RAM: ${alignc}  $mem ${alignr}  max: $memmax
${color ff9730}${membar 6}$color
${color ff9730}Swap: ${alignc} $swap  ${alignr}  max: $swapmax
${color ff9730}${swapbar 6}$color
${color 80d62b}Info HDD Memory${hr 1}$color
${color ff9730}System:  ${fs_free /}  ${alignr} ${fs_used /} / ${fs_size /}
${fs_bar 6 /}$color
${color ff9730}Home:      ${fs_free /home} ${alignr}  ${fs_used /home} / ${fs_size /home}
${fs_bar 6 /media/Data}$color
${color ff9730}Windows:      ${fs_free /media/sda2} ${alignr}  ${fs_used /media/sda2} / ${fs_size /media/sda2}
${fs_bar 6 /media/extData}$color
${color 80d62b}PROCESSES ${hr 1}$color
${color ff9730}Total: $processes ${alignr}Running: $running_processes
${color 80d62b}WI-FI ${hr 1}$color
${color ff9730}IP addres:${alignr}${addr eth1}
${color ff9730}Down: ${color 80d62b} ${downspeed eth1} ${color ff9730} KiB/s ${alignr} Up: ${color 80d62b}${upspeed eth1}${color ff9730} KiB/s
${color ff9730}Down: ${totaldown eth1} ${alignr}Up:  ${totalup eth1}
${downspeedgraph eth1 30,110 ff841f 80d62b} ${alignr}${upspeedgraph eth1 30,110 ff841f 80d62b}
${color 80d62b}CABLE ${hr 1}$color
${color ff9730}IP addres:${alignr}${addr eth0}
${color ff9730}Down: ${color 80d62b} ${downspeed eth0} ${color ff9730} KiB/s ${alignr} Up: ${color 80d62b}${upspeed eth0}${color ff9730} KiB/s
${color ff9730}Down: ${totaldown eth0} ${alignr}Up:  ${totalup eth0}
${downspeedgraph eth0 30,110 ff841f 80d62b} ${alignr}${upspeedgraph eth0 30,110 ff841f 80d62b}
Zatim si stim hraju prvni den, tak uvidime. Taky omluvte ten bordel na plose, jeste sem nestihl uklidit.

Propo, jak tam pracuje to oznamovani o novem mailu???

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #63 kdy: 16 Únor 2008, 22:49:51 »
Tak stim prekryvanim oken po startu uz sem si taky pomohl sam, kdyz se k tomu nikdo nemel. Zadal sem totiz do automatickeho spusteni misto linku na vytvoreny spoustec prikaz conky a tudiz se to spoustelo bez toho opozdeni po startu. Ja se snad s tim tucnakem nakonec i naucim.  :D

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #64 kdy: 17 Únor 2008, 08:10:40 »
hezký to máš, už ti to jde. ;)
prostý user
...selským rozumem...

Zelvuska

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 85
  • Karma: +6/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #65 kdy: 18 Únor 2008, 16:02:51 »
Zdravim!
Snad jsem to prosel dost peclive a nebudu se tedy s dotazem opakovat. Kdyztak se omlouvam.
Chtel bych do conek dostat teplotu procesoru (konkretne C2D). Acpitemp nefunguje (ukazuje 0) a pres lmsensors se k tomu nemuzu nejak dostat... Nize prikladam vypis ze sensors. Dale by me zajimalo, jestli nekdo netusi co je to Temp 2. Temp 1 by mela byt deska, ale tu dvojku netusim.
Kód: [Vybrat]
it8718-isa-0290
Adapter: ISA adapter
in0:       +1.28 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in1:       +1.87 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in2:       +3.23 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in3:       +2.88 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in4:       +0.54 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in5:       +0.00 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   ALARM
in6:       +0.06 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in7:       +3.07 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
in8:       +3.15 V
fan1:      690 RPM  (min =    0 RPM)                   
fan2:      953 RPM  (min =    0 RPM)                   
fan3:        0 RPM  (min =    0 RPM)                   
temp1:       +47°C  (low  =  +127°C, high =  +127°C)   sensor = thermistor   
temp2:       +39°C  (low  =  +127°C, high =   +70°C)   sensor = diode   
temp3:        -2°C  (low  =  +127°C, high =  +127°C)   sensor = thermistor   
vid:      +0.000 V

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:      +43°C  (high =   +85°C)                   

coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1:      +43°C  (high =   +85°C)                   

Jeste jeden dotaz: Jak zadat do conky cestu, ktera obsahuje mezery? Karta v telefonu se mi totiz pripojuje jako PHONE CARD a nemuzu to tam zadat. Uvozovky to nebere a lomitko taky neslo. Jen jeste pro upresneni v mtab je to dokonce jako /media/PHONE\040CARD, takze tomu moc nerozumim.

Dekuju za rady a pokud uz to tu nekde je, tak se omlouvam.

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #66 kdy: 18 Únor 2008, 16:17:49 »
to s tou teplotou řeším už chvíli, ale trochu jsem se zasek. acpitemp nefunguje, když nejede acpi, takže notebookáři jedou, ostatní ne.tak snad dneska... :D
prostý user
...selským rozumem...

mafrk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Dilema
Re: CONKY
« Odpověď #67 kdy: 18 Únor 2008, 18:11:34 »
Tak se taky pochlubím  ;)             - s připojenou flaškou a spuštěným amarokem
    

Kód: [Vybrat]
stippled_borders 0
border_margin 6
border_width 1
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
use_spacer no
use_xft yes
update_interval 5.0
minimum_size 200 50
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
xftfont Sans bold:size=9
uppercase no
default_color 0000cd
alignment top_right
gap_x 10
gap_y 40

TEXT
${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Systém ${color black}- - - - - -
${font Sans bold:size=7}${alignc}${color 1e90ff}$sysname-$kernel-$machine
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Datum - čas ${color black}- - - - - -
${font Sans bold:size=12}${alignc}${color 1e90ff}${time %e %B %G}
${font Sans bold:size=16}${alignc}${color 1e90ff}${time %H:%M:%S}${font Sans bold:size=7}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Doba běhu ${color black}- - - - - -
${alignc}${color 1e90ff}$uptime
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} CPU ${color black}- - - - - -
${alignc}${color}1-CPU ${color 1e90ff}${cpu cpu0}%    ${color 1e90ff}${freq_g cpu1}${color}GHz
${alignc}${color}2-CPU ${color 1e90ff}${cpu cpu1}%    ${color 1e90ff}${freq_g cpu2}${color}GHz
${color}${cpugraph cpu0 20,100 000000 ffffff}${alignr}${cpugraph cpu1 20,100 000000 ffffff}
${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Procesy${color black}- - - - - -
${color}Total: ${color 1e90ff}$processes ${color}${alignr}Running:${color 1e90ff} $running_processes
${color 1e90ff}${top name 1}      ${alignr} ${top_mem cpu 1}
${color}${top name 2}      ${alignr} ${top cpu 2}
${color}${top name 3}      ${alignr} ${top cpu 3}
${color}${top name 4}      ${alignr} ${top cpu 4}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Paměť ${color black}- - - - - -
${color 1e90ff}${top_mem name 1}${alignr}${top_mem mem 1}
${color}${top_mem name 2}${alignr}${top_mem mem 2}
${color}${top_mem name 3}${alignr}${top_mem mem 3}
${color}${top_mem name 4}${alignr}${top_mem mem 4}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Paměť/Swap ${color black}- - - - - -
${color}RAM: ${color 1e90ff}$mem${alignr}${color}max: ${color 1e90ff}$memmax
${color}${membar 6}
${color}Swap: ${color 1e90ff}$swap${alignr}${color}max: ${color 1e90ff}2.00GiB
${color}${swapbar 6}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} HDD / ${color black}- - - - - -
${color}Zbývá:${alignr}${fs_free /}
${color 1e90ff}${fs_used_perc /}%${alignr}${fs_free_perc /}%
${color}${fs_bar 6 /}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} HDD /home ${color black}- - - - - -
${color}Zbývá:${alignr}${fs_free /home}
${color 1e90ff}${fs_used_perc /home}%${alignr}${fs_free_perc /home}%
${color}${fs_bar 6 /home}
${if_mounted /media/disk}${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Flash ${color black}- - - - - -
${color}Celkem:${alignr}${fs_size /media/disk/}
${color}Volno:${alignr}${fs_free /media/disk/}
${color 1e90ff}${fs_used_perc /media/disk/}%  ${alignr}${fs_free_perc /media/disk/}%
${color}${fs_bar /media/disk/}$endif
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Síť ${color black}- - - - - -
${color}Přícozí: ${color 1e90ff}${downspeed eth0}${color}KB ${alignr}${color} Odchozí: ${color 1e90ff}${upspeed eth0}${color}KB
${color}Přijato ${totaldown eth0}${alignr}${color}Odesláno ${totalup eth0}
${downspeedgraph eth0 20,90 000000 ffffff} ${alignr}${upspeedgraph eth0 20,90 000000 ffffff}
${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Porty a Spojení${color black} - - - - - -
${color}Příchozí: ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 count}${color}${alignr}Odchozí: ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 61000 count}
${color}Příchozí spojení ${alignr}Port
 ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 rhost 0}${alignr}${tcp_portmon 1 42768 lservice 0}
  ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 rhost 1}${alignr}${tcp_portmon 1 42768 lservice 1}
   ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 rhost 2}${alignr}${tcp_portmon 1 42768 lservice 2}
${color}Odchozí spojení ${alignr} Služby/Porty
 ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 0}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 0}
  ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 1}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 1}
   ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 2}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 2}
${if_running amarokapp}${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Amarok${color black} - - - - - -
${font Sans bold:size=6}${color white}${alignc}${execi 5 ~/.conky/amarok artist}
${alignc}${execi 5 ~/.conky/amarok title}
${execibar 1 ~/.conky/amarok progress}
${alignc}${execi 5 ~/.conky/amarok year} - ${color white}${alignc}${execi 10 ~/.conky/amarok genre}
${color}Sbírka info${font Sans bold:size=7}
${color}Sbírek: ${color 1e90ff}${execi 60 ~/.conky/amarok totalCompilations}${color}${alignc}Alb: ${color 1e90ff}${execi 60 ~/.conky/amarok totalAlbums}${alignr}${color}Žánrů: ${color 1e90ff}${execi 60 ~/.conky/amarok totalGenres}
${color}Interpretů: ${color 1e90ff}${execi 60 ~/.conky/amarok totalArtists}${alignr}${color}Stop: ${color 1e90ff}${execi 60 ~/.conky/amarok totalTracks}

${color}Nejčastější ve sbírkách
${color}Inerpret: ${color 1e90ff}${execi 10 ~/.conky/amarok most_songs_by_artist}${alignr}${execi 10 ~/.conky/amarok most_songs_by_artist_n}
${color}Žánr: ${color 1e90ff}${execi 10 ~/.conky/amarok most_songs_are_genre}${alignr}${execi 10 ~/.conky/amarok most_songs_are_genre_n}

${color}Alba: ${color 1e90ff}${execi 10 ~/.conky/amarok most_albums_by_artist}${alignr}${execi 10 ~/.conky/amarok most_albums_by_artist_n}
${color}Žánr: ${color 1e90ff}${execi 10 ~/.conky/amarok most_albums_are_genre}${alignr}${execi 10 ~/.conky/amarok most_albums_are_genre_n}$endif
Nech toho

p.dohny

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 324
  • Karma: +5/-3
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #68 kdy: 19 Únor 2008, 15:48:10 »
Přidávám též svůj výtvor:

Kód: [Vybrat]
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent no
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager

double_buffer yes

use_spacer no
use_xft yes

update_interval 1.0

maximum_size 150 5

draw_shades no

draw_outline no
draw_borders no


xftfont ae_AlMothnna:size=5

uppercase no

default_color ff9730

alignment bottom_right

gap_x 5
gap_y 30

TEXT
${color 80d62b}Procesor ${hr 1}
${color ff9730} CPU1: ${cpu cpu0}% ${alignr} CPU2: ${cpu cpu1}% 
${cpubar cpu0 10,110} ${alignr} ${cpubar cpu0 10,110}
${cpugraph cpu0 30,110 ff841f 80d62b } ${alignr} ${cpugraph cpu1 30,110 ff841f 80d62b}
CPU Temp: ${acpitemp}C
${color 80d62b}Bezici procesy${hr 1}
${color 80d62b}Name               ${alignr}     CPU%
${color ff9730}${top name 1}      ${alignr} ${top cpu 1}
${color ff9730}${top name 2}      ${alignr} ${top cpu 2}
${color 80d62b}Pocitac je zapnut ${hr 1} $color
${color ff9730}${alignc} $uptime
${color 80d62b}MEMORY / SWAP ${hr 1}
${color ff9730}RAM: ${alignc}  $mem ${alignr}  max: $memmax
${color ff9730}${membar 6}$color
${color ff9730}Swap: ${alignc} $swap  ${alignr}  max: $swapmax
${color ff9730}${swapbar 6}$color
${color 80d62b}Info HDD Memory${hr 1}$color
${color ff9730}System:  ${fs_free /}  ${alignr} ${fs_used /} / ${fs_size /}
${fs_bar 6 /}$color
${color 80d62b}LAN ${hr 1}$color
${color ff9730}IP addres:${alignr}${addr eth0}
${color ff9730}Down: ${color 80d62b} ${downspeed eth0} ${color ff9730} KiB/s ${alignr} Up: ${color 80d62b}${upspeed eth0}${color ff9730} KiB/s
${color ff9730}Down: ${totaldown eth0} ${alignr}Up:  ${totalup eth0}
${downspeedgraph eth0 30,110 ff841f 80d62b} ${alignr}${upspeedgraph eth0 30,110 ff841f 80d62b}
${color 80d62b}WI-FI ${hr 1}$color
${color ff9730}IP addres:${alignr}${addr eth1}
${color ff9730}Down: ${color 80d62b} ${downspeed eth1} ${color ff9730} KiB/s ${alignr} Up: ${color 80d62b}${upspeed eth1}${color ff9730} KiB/s
${color ff9730}Down: ${totaldown eth1} ${alignr}Up:  ${totalup eth1}
${downspeedgraph eth1 30,110 ff841f 80d62b} ${alignr}${upspeedgraph eth1 30,110 ff841f 80d62b}

[attachment deleted by admin]
Lenovo E330
Ubuntu 14.14
Nachystej mi uzenáče, na snídani jsem zpátky :)

Zelvuska

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 85
  • Karma: +6/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #69 kdy: 19 Únor 2008, 17:34:08 »
to s tou teplotou řeším už chvíli, ale trochu jsem se zasek. acpitemp nefunguje, když nejede acpi, takže notebookáři jedou, ostatní ne.tak snad dneska... :D

Tak jsem na to konecne prisel! Teda neni to muj napad, ale nasel sem to na nejakem foru. Stacila tahle jednoducha syntaxe:
Citace
Core 1: ${execi 1 sensors | grep "Core 0" | cut -c15-18}C ${alignr}Core 2: ${execi 1 sensors | grep "Core 1" | cut -c15-18}C

Pavlinaxx

  • Host
Re: CONKY
« Odpověď #70 kdy: 19 Únor 2008, 17:38:56 »

Jeste jeden dotaz: Jak zadat do conky cestu, ktera obsahuje mezery? Karta v telefonu se mi totiz pripojuje jako PHONE CARD a nemuzu to tam zadat. Uvozovky to nebere a lomitko taky neslo. Jen jeste pro upresneni v mtab je to dokonce jako /media/PHONE\040CARD, takze tomu moc nerozumim.

Dekuju za rady a pokud uz to tu nekde je, tak se omlouvam.

Nevím to teď jistě ale mám pocit,že obrácené lomítko se používá místo mezery

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #71 kdy: 19 Únor 2008, 19:00:35 »
Zelvuska: to už jsem zkoušel ,ale u mě to nezabralo...našel jsem návod jak rozchodit acpi snadno a rychle, tak se o to dneska pokusím ::)
prostý user
...selským rozumem...

Zelvuska

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 85
  • Karma: +6/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #72 kdy: 19 Únor 2008, 20:54:24 »
Nevím to teď jistě ale mám pocit,že obrácené lomítko se používá místo mezery

Jojo, to uz jsem taky rozchodil, ale on byl problem v tom, ze v mtab to bylo jako "PHONE\040CARD" a kdyz jsem mel prikaz if_mounted, tak to jenom se zpetnym lomitkem nefungovalo, tam to chtelo i to 040, ale zase ve velikostech to nebehalo, takze sem to musel naroubovat.
Konecny vysledek je, ze v if_mounted to mam s tim "\040" a v fs_free (a podobnych) to mam "\ ".

Ale dekuju za rady :)

kotz

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 68
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #73 kdy: 03 Březen 2008, 15:12:51 »
Zatím nic neukážu ;), spuštění mi skončí chybou
Kód: [Vybrat]
/proc/i8k doesn't exist! use insmod to make sure the kernel driver is loaded...Nevíte co s tím?
Grafiku mám intel a Compiz nepoužívám.

karel kudrna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 869
  • Karma: +64/-10
  • skill :: googllama
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #74 kdy: 03 Březen 2008, 15:51:20 »
i8k je na měření teploty?
prostý user
...selským rozumem...