Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: notebook HP Compaq 6715s - wifi  (Přečteno 2836 krát)

Karel Zanáška

notebook HP Compaq 6715s - wifi
« kdy: 15 Květen 2014, 19:12:46 »
Dobrý den, mám starší notebook HP Compaq 6715s. Používal jsem Xubuntu 12.10, kde mi wifi fungovala (doinstaloval jsem ovladač v dodatečných ovladačích). Po čase jsem přešel na Ubuntu 14.04, kde wifi nefungovala. Rozhodl jsem se tedy vrátit zpět k Xubuntu (14.04), ale systém mi zde nenabídl žádné ovladače stejně jako v Ubuntu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak mám zprovoznit wifi a kde mám stáhnout ovldače? Přikládám výpis lspci a ifconfig
Děkuji za ochotu

lspci
Kód: [Vybrat]
charlie@charlie-HP-notebook:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to PCI Bridge (Internal gfx)
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 7914
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 1)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 2)
00:12.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI0)
00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI1)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI2)
00:13.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI3)
00:13.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB (OHCI4)
00:13.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 IDE
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690M [Radeon Xpress 1200/1250/1270]
02:04.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev b6)
10:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5906M Fast Ethernet PCI Express (rev 02)

ifconfig
Kód: [Vybrat]
charlie@charlie-HP-notebook:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWadr 00:1a:4b:5e:c5:ee 
          inet adr:192.168.2.2  Všesměr:192.168.2.255  Maska:255.255.255.0
          inet6-adr: fe80::21a:4bff:fe5e:c5ee/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:3108 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2555 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 3007079 (3.0 MB) Odesláno bajtů: 385846 (385.8 KB)
          Přerušení:16

lo        Link encap:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:65536  Metrika:1
          RX packets:2343 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2343 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 268570 (268.5 KB) Odesláno bajtů: 268570 (268.5 KB)

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 753
  • Karma: +87/-8
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #1 kdy: 15 Květen 2014, 20:44:31 »
wifi vôbec nie je vidieť, tu problém mohol nastať ak boli na pc nainštalované windows, a tam  bola vypnutá wifi cez hp tools priamo v biose. Tu by malo pomôcť v biose  najsť položku wireless = enabled, ale ešte treba reset bios do defaults. To by malo wifi zapnuť ... viacej  tu

Karel Zanáška

Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #2 kdy: 16 Květen 2014, 12:44:05 »
Defaultni nastavení biosu nepomohlo, dříve byly na notebooku windows vista, poté xununtu 12.10, kde wifi fungovala

Karel Zanáška

Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #3 kdy: 17 Květen 2014, 11:26:34 »
Neví někdo?

Dano V

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 990
  • Karma: +107/-5
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #4 kdy: 17 Květen 2014, 19:28:41 »
V live cd/usb 14.04 wifi fungovala?
Ak hej, možno bude stačiť nejaký boot parameter do grubu, alebo niečo iné, čo niekto poradí :-\
Vrátil by som sa na 12.04 s nejakým starším jadrom (zamkol to napr. na 3.2.0-60) a mal na pár rokov po starostiach s HW
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Karel Zanáška

Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #5 kdy: 17 Květen 2014, 23:02:02 »
V live usb wifi nešla. Ještě před instalací Xubuntu 14.04 jsem zkusil nainstalovat Lubuntu 14.04, kde wifi nešla, ovladač v Dodatečných ovladačích nebyl žádný, ale při výpisu lspci tam bylo wlan1, eth0, lo.

Neoka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #6 kdy: 19 Květen 2014, 18:59:18 »
Stejné problémy byly už ve 13.10, opravili to až v aktualizacích, jak vidět neradno instalovat čerstvá vydání, ale jinak když zagoogluješ tak možná něco najdeš i tady. Já to řešil na HP Compaq 6710b. Tyto a podobné trable s power a audio byly důvodem proč papá Xubuntu a Ciao Linux Mint  :) a jsem velmi spokojený.
« Poslední změna: 19 Květen 2014, 19:01:23 od Neoka »
Linux Mint 16 Petra, XFCE na HP Compaq 6710b, Intel® Core™ 2 Duo T7500

Blinx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #7 kdy: 01 Srpen 2016, 00:11:52 »
pokud to reaguje na
lspci -nn | grep 0280
tak jsem právě řešil to samé a úspěšně díky
http://askubuntu.com/questions/55868/installing-broadcom-wireless-drivers

 :)

Ventero

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 970
  • Karma: +32/-10
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #8 kdy: 03 Srpen 2016, 06:39:45 »
Tezko instalovat ovladace, kdyz neni detekovano zarizeni. Je mi zahada, kam to zarizeni mizi.

Resil jsem ted neco u novych 2v1 a zadny lnux - ani spec delany pro tato zarizeni tam wifi kartu nevidel. V EFI (bios) polozky pro vypnuti\zapnuti zarizeni nejsou. Jako kdyby to bylo delany tak, ze windows to nejak umi zapnout a linux ne  >:(


Myrmica

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1652
  • Karma: +158/-9
    • Zobrazit profil
    • MYRMICA
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #9 kdy: 03 Srpen 2016, 09:26:27 »
Není tam HW vypínač bezdrátové karty? Třeba je vypnutý...
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Blinx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #10 kdy: 03 Srpen 2016, 10:19:32 »
Tezko instalovat ovladace, kdyz neni detekovano zarizeni. Je mi zahada, kam to zarizeni mizi.

no to same jsem mel i ja; Wokna (m$) i Kali ok, ale dalsi distro (vc. Deft) nic - bios ok (ve jistem stupni zoufalstvi jsem overil mj. prave pres prvni dva uvedene) a HW vypinac/tlacitko uplne ignorovan/o

aby jsem HW videl, myslim, ze jsem sel tudy:
sudo rfkill unblock wifi

uusi

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:notebook HP Compaq 6715s - wifi
« Odpověď #11 kdy: 07 Srpen 2016, 00:12:08 »
Sice je to už starší téma k řešení , ale já jsem instaloval jak 14.04 tak i 16.04 sice na notebooky HP Compaq 6710b bez jakýchkoliv problémů ( 6715 je stejná ). Normální instalace tedy ještě po drátě od routeru , potom nějaké automatické aktualizace a když jsem potřeboval někam s ntb odjet tak wifi byla vždy ok - funkční , ale zpočátku jsem v tom měl guláš vlastní vinou , ona ta wifi se musí nejprve na ntb zapnout ( po instalaci ) v horní dotykové liště se senzory ! Aktivace - zapnutí wifi se pozná i tím že symbol wifi v horní liště svítí modře a ještě i kontrolka na levé straně ve spodním dílu ntb. kde jsou i ostatní led indikátory hdd aj. rovněž modře  . Naopak jsem byl velmi příjemně překvapený rychlou a bezchybnou instalací a mimochodem v těchto dnech jsem instaloval 16.04 na HP Elitebook 8440p a rovněž super a rychlá instalace vše ihned funkční včetně wifi a např.FullHD video s mé kamery v 16.04 naprosto plynulé super přehrávání oproti W7 který jsem rovněž na jiný disk instaloval na ten Hp8440p a opravdu dlouze doloval ovladače ze stránek výrobce a co se týče toho videa s mé kamery, tak tragédie , škube se , trhá v porovnání s Ubuntu 16.04 nesrovnatelné.Nemít Ubuntu , tak bych ten noťas asi bral tak , že prostě FullHD video nepřehraje.Má to sice starý core i5m520 ale jen integrovanou intel HD grafiku.
No a abych jen nechválil , tak asi před hodinou jsem na 16.04 povolil aktualizaci os a firefoxu a po restartu mi to odebralo práva ke všem usb ext.uložištím, ext hdd . Abych přetáhl fotky které jsem si tam uložil musel jsem na to jít přes live cd na drát hodit 16.04 a usb disk .No další aktualizace to asi opraví , přidělit si práva se mi nepovedlo .Tedy ještě upřesním , číst s ext disku a kopírovat lze , ale nelze zapisovat a měnit na ext.uložišti. Kdyby to tak zůstalo tak by to bylo nemilé , ( vím že to tak nezůstane ) Ubuntu je mimo jiné i výborný servisní nástroj na W  ;D
Dodatek: Dnes 7.8. po zapnutí vše v pořádku. Na ext.disky lze zapisovat a měnit je.
« Poslední změna: 07 Srpen 2016, 07:09:42 od uusi »