Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Instalacia PS3 Media server  (Přečteno 1257 krát)

kepak1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Instalacia PS3 Media server
« kdy: 17 Listopad 2016, 16:29:17 »
caute
chcem rozbehnuť ps3media server ale nedarí sa mi
postupujem presne podla tohto videa
Kód: [Vybrat]
https://www.youtube.com/watch?v=bvmlTpUXJBMale ked otvorím subor PMS.sh
otvorí sa mi poznamkovy blok  nie PS3 Media Server

« Poslední změna: 18 Listopad 2016, 23:53:29 od kepak1 »

rejže

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 162
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopad 2016, 22:00:28 »
Máš povoleno v oprávněních spouštění toho souboru? Skript shellu jetextový soubor, takže jestli jsi v minulosti odklikl otvírat v gedit, musíš přes pravý myšítko vybrat volbu spustit,nebo lépe spustit h v terminálu. Tam aspoň uvidíš co se děje ,když to nedělá co by mělo. Btw. Budeš ho v budoucnu pořád spouštět ručně?
« Poslední změna: 18 Listopad 2016, 22:07:48 od rejže »
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

kepak1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopad 2016, 23:47:14 »
Máš povoleno v oprávněních spouštění toho souboru? Skript shellu jetextový soubor, takže jestli jsi v minulosti odklikl otvírat v gedit, musíš přes pravý myšítko vybrat volbu spustit,nebo lépe spustit h v terminálu. Tam aspoň uvidíš co se děje ,když to nedělá co by mělo. Btw. Budeš ho v budoucnu pořád spouštět ručně?


len upresním... linux pouzivam cca 2tyzd
na widlach som "jazdil" cca 10rokov takže je pre mna problem tento OS ale nie az tak
samozrejme, že z widiel som zvyknuty na ine veci ale tu je to tiež podobne (aspoň niečo)
čo sa tyka oprávnenie, cez nastavenia som si nastavil "spušťať subor ako program"



netušil som ale, že mi 1x subor otvorí tex.editor gedit
tak som sa pokúsil nastaviť ako východziu aplikaciu terminal, ten som ale vo volbe nenašiel
je tam možnosť Ktelnetservis (ma ikonu terminalu) ale po otvoreni suboru to neurobi nič



tak som vyskušal druhu možnosť:
-otvoril som termminal a subor  PMS.sh som doň pretiahol
-po stlačeni enteru sa ps3mediaServer rozbehne



skusil som si cez VMware nainštalovať Linux Mint a tam subor PMS.sh otvara terminal automaticky
ako by sa to dalo nastaviť aj tu v ubuntu ked v predvolenych aplikaciach neni možnosť terminal?
reps rad by som presunul celu zložku pm3media server zo stiahnutých do root-u ale vypisuje mi ze nemam povolenie
skusal som cez terminal ale nedje mi to
pri instal som si rozdelil disk na /root a /home - je to problem?
« Poslední změna: 19 Listopad 2016, 00:20:53 od kepak1 »

rejže

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 162
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopad 2016, 02:10:45 »
Terminal neni v možnostech,protože terminál je textové rozhraní stejně jako cmd ve win. to znamená,že se terminál spustí ručně jako program a do něho se místo kliknutí na ikonu napíše,zkopíruje či jak jsi zjistil přetáhne příkaz a entrem se spustí. (Je primárně určen ke spouštění programů,které nemají grafické rozhran,nicméněí lze spustit i programy s ním. zkus do něj napsat slovo gedit a otevře se již známý textový editor ). Také ovšem se zavřením terminálu ten program většinou skončí. že je Tvé obvyklé prostředí windows je vidět už z toho že sis to dal na plochu.  :) Pokud bys ten script chtěl spouštět z plochy jednoduchým kliknutím, vytvoříš si spouštěč.  Tomu nastavíš volitelnou ikonu,název a zadáš tam příkaz ke spuštění stejný jako do terminálu. Je to na dlouhé povídání Věřím že jestli máš chuť poznávat a motivuje Tě třeba ten PS3server,brzy zjistíš že máš v lecčems víc možností než ve win,ale teké víc zodpověnosti. Vítej v linuxu.
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

kepak1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopad 2016, 08:33:25 »
Terminal neni v možnostech,protože terminál je textové rozhraní stejně jako cmd ve win. to znamená,že se terminál spustí ručně jako program a do něho se místo kliknutí na ikonu napíše,zkopíruje či jak jsi zjistil přetáhne příkaz a entrem se spustí. (Je primárně určen ke spouštění programů,které nemají grafické rozhran,nicméněí lze spustit i programy s ním. zkus do něj napsat slovo gedit a otevře se již známý textový editor ). Také ovšem se zavřením terminálu ten program většinou skončí. že je Tvé obvyklé prostředí windows je vidět už z toho že sis to dal na plochu.  :) Pokud bys ten script chtěl spouštět z plochy jednoduchým kliknutím, vytvoříš si spouštěč.  Tomu nastavíš volitelnou ikonu,název a zadáš tam příkaz ke spuštění stejný jako do terminálu. Je to na dlouhé povídání Věřím že jestli máš chuť poznávat a motivuje Tě třeba ten PS3server,brzy zjistíš že máš v lecčems víc možností než ve win,ale teké víc zodpověnosti. Vítej v linuxu.

tým spúšťačom myslíš asi niečo také ako vo widlách príkaz na vypnutie widiel, že?
"shutdown -s -t-00"
ano dal som si to na plochu aj ked povodne som to chcel uloziť do programov ale neviem kde je v linuxe zložka pre programy
ako napr vo widlach Program files
a hoci som to chcel jednoduchym sposobom preniest napr do /opt/ps3media server tak mi to system nedovoli kvôli
tomu, že nemam dostatočne pravomoci
je mi jasne že je to root ale neviem ako si zvoliť práva roota
určite sa to da cez terminal akurat že neviem ako
v Minte som si napr celu zložku ps3media otvoril pravým klik mysi v zložke s volbou právomocou roota a tam sa to uz dalo preniest
ale tu v ubuntu (je mi to prijemnejsie prostredie ako mint) to nieje
« Poslední změna: 21 Listopad 2016, 08:36:31 od kepak1 »

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5705
  • Karma: +423/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopad 2016, 10:20:14 »
Spravca suborov v ubuntu sa vola nautilus a ako si uz vyssie zistil da sa spustit cez terminal. Prava admina(root) mu priradis prikazom sudo cize v terminali
Kód: [Vybrat]
sudo nautilusho spusti s pravom zapisovat do /opt. Ovsem iba v tom jednom okne a samozrejme toto okno ma prava menit veci v celom systeme tak pozor na to co tam mazes/menis.

Co sa tyka toho spustania suboru chod do nastaveni nautila(spravcu suborov) upravit-nastavenia-spravanie-spustitelne textove subory a tam si nastav "vzdy sa pytat". Teraz ked poklepes na textovy subor ktori ma nastavene spustanie tak sa ta opyta ci ho chces spustit v terminali, zobrazit alebo spustit.
« Poslední změna: 21 Listopad 2016, 10:29:26 od TIBOR »
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kepak1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopad 2016, 10:55:20 »
presunuť zložku cez "sudo" sa mi podarilo.. dik za užitočnú radu
ale tie nastavenia nautila neviem nikde najst
ked napíšem do dashu (tuším tak sa to vola - ako vo widlach štart?)
tak mi tam vyhlada iba správcu archivu a správcu balikov
a v nastaveniach to nevidim "nautilus" ani "subory"
resp mam tam len toto




netreba niečo doinštalovať?
« Poslední změna: 21 Listopad 2016, 11:04:49 od kepak1 »

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5705
  • Karma: +423/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #7 kdy: 21 Listopad 2016, 11:42:29 »
Spusti si spravcu suborov nautilus a v hornej liste budes mat menu subory, upravit, zobrazit ... a tam je to nastavenie ako som pisal.

Este doplnim ze v hornej liste ubuntu nie nautila. Ako je to na obrazku "panel"

http://wiki.ubuntu.cz/unity#panel
« Poslední změna: 21 Listopad 2016, 11:45:20 od TIBOR »
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kepak1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #8 kdy: 21 Listopad 2016, 11:52:04 »
Spusti si spravcu suborov nautilus a v hornej liste budes mat menu subory, upravit, zobrazit ... a tam je to nastavenie ako som pisal.

Este doplnim ze v hornej liste ubuntu nie nautila. Ako je to na obrazku "panel"

http://wiki.ubuntu.cz/unity#panel

super! nastevene
nenapadlo ma že tu sa moznosti zobrazia po najazde na hornu lištu
(vo widlach to svieti stale)
ok takže zmenene -> nastavene -> a funkčné PS 3 sa uz otvara tak ako ma
dík všetkym za užitočné rady

reps este mi poradte ako dat na plochu ten spúšťač
(vo widlach by som to vedel)
ale neni to nevyhnutné
staci mi že to funguje
resp videl som navod ako si to pridat do programov pri spusteni štartu a to mi fungovalo

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5705
  • Karma: +423/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #9 kdy: 21 Listopad 2016, 12:02:49 »
To uz poradi niekto iny ja unity nepouzivam.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

rejže

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 162
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #10 kdy: 21 Listopad 2016, 12:39:45 »
vVytvoření spouštěče v UNITY je tady: http://wiki.ubuntu.cz/spou%C5%A1t%C4%9B%C4%8D Každopádně to není nijak jednoduchý. Možná by Ti vyhovoval víc xfce desktop. Je podobný winům a vytvoření spouštěče je tam klikací.
Program files v linuxu nejsou,protože instalace probíhá jinak a musí být splněny závislosti,takže něco jen tak přidat do programů nelze. Pokud jde o skripty jako to co řešíme,můžeš je mít ve složce která se program files může jmenovat a spouštět je z ní nebo na ty skripty odkazovat spouštěči z plochy a vždy je lepší odkazovat plnou cestou ke skriptu.
Pokud ji budeš mít v domovské složce,bude příkaz vypadat kupř. /home/karel/program_files/nazev_skriptu. ještě bych doplnil,že je vhodné pojmenovat složku či soubor bez mezer ,takže s podtržítkem takto "Program_files" . kdzž tam mezera bude musí se celý příkaz vložit do jednoduchých uvozovek
« Poslední změna: 21 Listopad 2016, 12:50:46 od rejže »
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

kepak1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #11 kdy: 21 Listopad 2016, 15:19:25 »
ok páni pozriem sa nato ale vyzera to moc zlozito
kazdopadne to preskumam ale ak by islo o niečo čím by som si to tu pokazil radsej nebudem experimentovať

neviem čo je UNITY ale najdem si to
resp predpokladam že je to graf.prostredie v ktorom sa pracuje

OK este raz dík za vše  :)

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5705
  • Karma: +423/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Instalacia PS3 Media server
« Odpověď #12 kdy: 21 Listopad 2016, 17:02:10 »
Unity
http://wiki.ubuntu.cz/unity
Prebehni si wiki vela sa ti vyjasni.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)