Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: po aktualizaci nejde firefox  (Přečteno 1814 krát)

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
po aktualizaci nejde firefox
« kdy: 28 Leden 2017, 23:10:35 »
Zdravim Vás
přesedlal jsem z xubuntu na minty, musim říct že o moc příjemnější systém. problém je v tom, že když jsem aktualizoval, vyskočila na mě tabulka - něco špatně..... - anglicky umím jen good mooooorning. :P
víte někdo, co s tím?? přikládám pár fotek co po mě ten zmetek chce. jinak jde o starý ntb medion, jednojádro 1,6 Ghz, systém linux mint 13 maya..... 

Další problém je, - a proto to zkouším řešit tady, stáhl jsem operu, jede dobře, ale linux mint forum prostě vyhazuje chybu a nepustí a nepustí, přitom na fórum německa, polska, ruska mě normálně pustí. No a třetí prohlížeč, chromium a zrovna tak skype, se tváří jako by tam nebyl....----ostatní věci jdou dobře a musím říct že první dojem je bezva....
Pokud budete radit, prosím, jsem začátečník a tak prosím ne po lopatě ale možná po lžičkách....
S příkazovým řádkem už jsem si hrál, tak myslím že instrukce ve stylu zadej to či ono, tak bych to teoreticky měl zvládnout.....

Ps: vzhledem k tomu že nejsem na ntb úplně pořád, zkuste vydržet vždy až se dostanu k realizaci, pokud se mě někdo, prosím ujme....
Díky Mirek.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1127
  • Karma: +81/-25
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #1 kdy: 28 Leden 2017, 23:27:57 »
Takže tedy "polopatě"
Normální postup je, že si nejprve vyzkoušíš jak chodí dané distro v live verzi, a teprve pak, až se vše jeví OK instaluješ.
A to, že ti "nechodí" ani taková základní aplikace jako je Firefox, rozhodně nevěstí nic dobrého.
Tímto způsobem můžeš vyzkoušet více distribucí, je jich nepočítaně....

vxmery

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 468
  • Karma: +32/-1
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #2 kdy: 29 Leden 2017, 05:43:15 »
Čau Mirku,
Citace
jinak jde o starý ntb medion, jednojádro 1,6 Ghz
akú má starý RAM? aký má starý disk?
Dobrá nálada nevyrieši všetky problémy ale naserie toľko ľudí, že stojí za to si ju zachovať.
Linux Mint 17.3

WeltRaum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #3 kdy: 29 Leden 2017, 09:23:01 »
cytron:
V prvom rade by som už mint 13 (maya) neinštaloval. Jeho podpora končí v apríli tohto roku. Stiahni si buď 17.3 alebo 18.1.

Druhý obrázok ti hovorí, že máš v zdrojoch softvéru dávno nepodporovaný zdroj: medibuntu – odstráň ho cez Synaptic >> Nastavenie >> Zdroje softvéru a odstrániť fajočku pri danom zdroji a potom zaktualizuj zdroje cez ikonku OBNOVIŤ. Tu sa mi teda zdá, že systém nie je čisto nainštalovaný ale asi prebehol upgrade z inej verzie.

Postni sem ešte základné info o HW:
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfoz tohto výpisu stačí info o flags
a ešte výpisy z:
Kód: [Vybrat]
firefox --version
skype --version
free -m
« Poslední změna: 29 Leden 2017, 09:59:29 od WeltRaum »
Linux Mint 18.2 Xfce

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #4 kdy: 29 Leden 2017, 10:02:37 »
Takže tedy "polopatě"
Normální postup je, že si nejprve vyzkoušíš jak chodí dané distro v live verzi, a teprve pak, až se vše jeví OK instaluješ.
A to, že ti "nechodí" ani taková základní aplikace jako je Firefox, rozhodně nevěstí nic dobrého.
Tímto způsobem můžeš vyzkoušet více distribucí, je jich nepočítaně....

V live verzi chodilo vse normal, tedy skype, operu, a chromium jsem nezkousel, nebyly v nabidce. Nicmene do aktualizace vse chodilo dobre. Proto jsem zvolil mayu, 17 nebo 18 mi to vzit uz pri instalaci nechtelo....

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #5 kdy: 29 Leden 2017, 10:04:36 »
Čau Mirku,
Citace
jinak jde o starý ntb medion, jednojádro 1,6 Ghz
akú má starý RAM? aký má starý disk?

Jinak ram momentalne po vymene 1,2Gb,  disk 80Gb toshiba, XP jedou normalne.

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #6 kdy: 29 Leden 2017, 10:14:40 »
cytron:
V prvom rade by som už mint 13 (maya) neinštaloval. Jeho podpora končí v apríli tohto roku. Stiahni si buď 17.3 alebo 18.1.

Druhý obrázok ti hovorí, že máš v zdrojoch softvéru dávno nepodporovaný zdroj: medibuntu – odstráň ho cez Synaptic >> Nastavenie >> Zdroje softvéru a odstrániť fajočku pri danom zdroji a potom zaktualizuj zdroje cez ikonku OBNOVIŤ. Tu sa mi teda zdá, že systém nie je čisto nainštalovaný ale asi prebehol upgrade z inej verzie.

Postni sem ešte základné info o HW:
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfoz tohto výpisu stačí info o flags
a ešte výpisy z:
Kód: [Vybrat]
firefox --version
skype --version
free -m

Hned jak se dostanu k notebooku, zkusim kroky ktere pises. Jinak pri pokusu o instalaci 17 se proste seknul a mel jsem po srande. - stejne tak nedela dobrotu 14.04 Xubuntu, je to pres 10 let starej stroj, ale novy kupovat nechci, zase tolik pocitac nepouzivam.... tak jsem se rozhodl rozhybat jeste tento....
Upgrade systemu probihalo na zaklade nabidky, tak nevim, co se kde po.... iso 13 bylo stazeno z mint stranek, potom provereno pred vypalenim.... zkusim a budu verit ze to je v tom starem nepodporovanem medibuntu, ktery asi vsechno blokuje....  kouknu a dam vedet...
Jinak skype a chromium jsem odinstaloval, na co drzet zatim nefunkcni souboy- aplikace. Prece jen 80gb disku neni uplne nekonecnych, kor kdyz jsou tam jeste zalozne XP pro pripad jako je tento - nefunguje prohlizec...

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #7 kdy: 29 Leden 2017, 11:10:10 »
cytron:
V prvom rade by som už mint 13 (maya) neinštaloval. Jeho podpora končí v apríli tohto roku. Stiahni si buď 17.3 alebo 18.1.

Druhý obrázok ti hovorí, že máš v zdrojoch softvéru dávno nepodporovaný zdroj: medibuntu – odstráň ho cez Synaptic >> Nastavenie >> Zdroje softvéru a odstrániť fajočku pri danom zdroji a potom zaktualizuj zdroje cez ikonku OBNOVIŤ. Tu sa mi teda zdá, že systém nie je čisto nainštalovaný ale asi prebehol upgrade z inej verzie.

Postni sem ešte základné info o HW:
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfoz tohto výpisu stačí info o flags
a ešte výpisy z:
Kód: [Vybrat]
firefox --version
skype --version
free -m

tak na foto jsem odstranil fajfku, doufám, že správnou....

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #8 kdy: 29 Leden 2017, 11:19:16 »
takže výpisy:

 
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 10
model name : mobile AMD Athlon(tm) XP-M 2200+
stepping : 0
cpu MHz : 663.375
cache size : 512 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mp mmxext 3dnowext 3dnow up
bogomips : 1326.75
clflush size : 32
cache_alignment : 32
address sizes : 34 bits physical, 32 bits virtual
power management: ts fid vid

Kód: [Vybrat]
mira@mira-MAM2010 ~ $ firefox --version
Mozilla Firefox 51.0.1
mira@mira-MAM2010 ~ $ free -m
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          1222        740        482          0         86        432
-/+ buffers/cache:        220       1001
Swap:         1246          0       1246
mira@mira-MAM2010 ~ $

Výpis na skype není, je odinstalovaný....
popravdě, z toho co mi vypsal vím asi každý desátý řádek, a to jen proto, že vím, jakou tam mám ram a procesor....

aktualizaci zkusím doma na wi-fi, v práci net nemám a tak se připojuji přes telefon.....

Zkusil jsem co mi napáše pokud kliknu na aktualizace, a vyšlo to co je na fotce...
po nějaké chvíli motání kolečka mi oznamuje že systém je aktuální.... asi to bude muset proběhnout přes řádek, co??

CHÁPU DOBŘE, ŽE PROCESOR JEDE NA O KOUSEK VÍC NEŽ 1/3 SVÝCH MOŽNOSTÍ??
« Poslední změna: 29 Leden 2017, 15:44:02 od GdH »

WeltRaum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #9 kdy: 29 Leden 2017, 12:39:05 »
Naozaj ide o riadne starý kus notebooku  :) Na ňom však žiaľ Skype nerozbeháš, pretože Skype potrebuje procesor s podporou sse2, čo tvojmu notebooku chýba. Problém chýbajúcej podpory sse2 sa prejaví aj na používaní internetu - konkrétne prehrávanie videí z youtube.
Citace
mira@mira-MAM2010 ~ $ firefox --version
Mozilla Firefox 51.0.1
Tu to vyzerá v poriadku, ak Firefox padá alebo sú s ním problémy, skús ho zavrieť, v Správcovi súborov daj zobraziť skryté súbory a celý priečinok .mozilla presuň niekam inam (napr. na plochu) a potom znovu spusti FF a otestuj. Ale vypadá to tak, že nová verzia FF má problém spustiť sa kvôli nedostatočnému HW. Tu by asi problém vyriešilo ručne nainštalovať staršiu verziu FF a neaktualizovať ju viac. Nie je to však najvhodnejšie riešenie.

Chyba na obrázku odkazuje na nefunkčný zdroj. Odstráň ho tak isto ako vyššie nefunkčný zdroj s medibuntu.

S týmto notebookom si už nejakej radosti žiaľ  neužiješ  ;)
« Poslední změna: 29 Leden 2017, 12:41:19 od WeltRaum »
Linux Mint 18.2 Xfce

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #10 kdy: 29 Leden 2017, 16:04:16 »
Vzhledem k tomu, ze z notebooku chodim akorat internet vcetne e-mailu, obcas nejaky dokument a sem tam film, ktery v mintech jede dobre, mi tento veteran prozatim staci...... ucim se zaroven aspon zaklady komunikace s notebookem, a odstranovat chyby ktere se vyskytnou a az mi rupne v hlave a koupim novy, nebude aspon dostavat takovej zahul.... diky za radu, zkusim provest co radis a uvidime jak to kousne.... pres prikazovy radek lze nejak nainstalovat starsi verzi FF?? Myslim jestli pobere kdyz zadam konkretni verzi-  napr. sudo apt-get install firefox4.0.1 (samozrejme po odinstalaci)
Zjistl bych, jaka je tam verze pri instalaci a tu bych vratil.

A radost si uzivam, kdyz se podari odstranit zavadu... :-);-) (a z jedne strany se mi libi, ze tyhle stary kramy proste jedou porad, a ne jako nove ktere po 2-3 letech muzes vyhodit)
« Poslední změna: 29 Leden 2017, 16:35:43 od cytron »

WeltRaum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #11 kdy: 29 Leden 2017, 17:33:38 »
pres prikazovy radek lze nejak nainstalovat starsi verzi FF?? Myslim jestli pobere kdyz zadam konkretni verzi-  napr. sudo apt-get install firefox4.0.1 (samozrejme po odinstalaci)
Zjistl bych, jaka je tam verze pri instalaci a tu bych vratil.
Staršiu verziu FF je potrebné stiahnuť a nainštalovať ručne. Otazkou je, či si pamätáš, ktorá verzia bola na tvojom notebooku funkčná – na tejto stránke si môžeš stiahnuť buď verziu 49 alebo 50:

https://www.mozilla.sk/3251/mozilla-firefox-49/
https://www.mozilla.sk/3268/dostupny-finalny-firefox-50/

po stiahnutí je treba nainštalovanú verziu FF odinštalovať a až potom nainštalovať tú staršiu – možný postup: https://www.liberiangeek.net/2012/04/download-and-install-firefox-manually-in-ubuntu-12-04-precise-pangolin/

Takýto downgrade FF nemám však odskúšaný, ale aby nedochádzalo k opätovnej aktualizácii FF, bude ju potrebné uzamknúť. Nainštalovaná verzia by sa mala objaviť aj Synapticu, tu kliknúť na požadovanú verziu >> Balík >> Uzamknúť verziu.

Citace
A radost si uzivam, kdyz se podari odstranit zavadu... :-);-) (a z jedne strany se mi libi, ze tyhle stary kramy proste jedou porad, a ne jako nove ktere po 2-3 letech muzes vyhodit)
Nemyslel som to tak, že by ťa práca na notebooku vyslovene privádzala do zúrivosti, ale bude ťa trochu obmedzovať :-)

Ak by dochádzalo ku chybám pri aktualizácii  s nejakými zdrojmi, tak zaktualizuj systém cez terminál a podľa výsledku odstráň všetky nefunkčné zdroje:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Linux Mint 18.2 Xfce

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #12 kdy: 29 Leden 2017, 18:18:29 »
Jo, tak omezeni urcite je, musim vzdy hledat to, co je schopen ntb pobrat. Diky za radu a dam vedet jak se zadarilo. Jinak firefox tam byl ten, ktery se instaluje z dvd live, a po prvni aktualizaci se zacal hroutit. Zkusim zjistit co tam je za verzi.... ;-) diky za trpelivost.


O par hodin pozdeji-

zkusil jsem, stahl a nainstalval firefox 12.0 ktery tam je z live cd. Na konci se stejne zaktualizoval na 51.0.1 nebo kolik a tak jsem se rozhdl preinstalovat system, pak zamknu mozilu, odfajfknu to co jsem odfajfknul a teprve potom zkusim upgrade.... uvidim co na to system a co nato ntb..
Ten ntb me uz musi nenavidet...  ;D jeste doplnim do teto zpravy. Pokud je neco co bys udelal pred upgradem a co jsem tu nenapsal, klidne napis....
« Poslední změna: 29 Leden 2017, 21:42:15 od cytron »

WeltRaum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #13 kdy: 29 Leden 2017, 22:07:21 »
zkusil jsem, stahl a nainstalval firefox 12.0 ktery tam je z live cd.
FF 12 je už takmer 6 rokov stará verzia. Tú by som už teda neinštaloval. Skús radšej tú 49. Pri preinštalácii systému sa aj tak určité balíky počas inštalácie zaktualizujú. Čo by ale spravila inštalácia systému bez pripojenia na internet?? Po nainštalovaní uzamknúť FF a až potom nainštalovať aktualizácie. Tento postup ale nemám vyskúšaný. Jednoducho treba otestovať všetky možnosti - pokusom a omylom  8)
Linux Mint 18.2 Xfce

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #14 kdy: 29 Leden 2017, 22:44:27 »
zkusil jsem, stahl a nainstalval firefox 12.0 ktery tam je z live cd.
FF 12 je už takmer 6 rokov stará verzia. Tú by som už teda neinštaloval. Skús radšej tú 49. Pri preinštalácii systému sa aj tak určité balíky počas inštalácie zaktualizujú. Čo by ale spravila inštalácia systému bez pripojenia na internet?? Po nainštalovaní uzamknúť FF a až potom nainštalovať aktualizácie. Tento postup ale nemám vyskúšaný. Jednoducho treba otestovať všetky možnosti - pokusom a omylom  8)
No, zamkl jsem vse kde bylo napsano firefox, odebral fajfky ve spravci software, klikl na upgrade a proveril co vsechno chce aktualizovat. Jeste ze jsem to udelal - zamek nezamek, FF tam byla s pripravou z 12 na 51...  je mozne, ze by to zamek nepustil, ale i tak jsem mu to zarazil.
A 12 je mozna 6 let stara, ale funguje, tak nebudu riskovat.  momentalne upgraduje system tak uvidim jak moc me posloucha...
Zatim spousti a zpracovava....

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk


cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #15 kdy: 29 Leden 2017, 22:46:18 »
zkusil jsem, stahl a nainstalval firefox 12.0 ktery tam je z live cd.
FF 12 je už takmer 6 rokov stará verzia. Tú by som už teda neinštaloval. Skús radšej tú 49. Pri preinštalácii systému sa aj tak určité balíky počas inštalácie zaktualizujú. Čo by ale spravila inštalácia systému bez pripojenia na internet?? Po nainštalovaní uzamknúť FF a až potom nainštalovať aktualizácie. Tento postup ale nemám vyskúšaný. Jednoducho treba otestovať všetky možnosti - pokusom a omylom  8)
A pokus omyl jedu vlastne celou dobu si pripadam.... z druhe strany - tak jsem se vzdy nejlip naucil....

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk


juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1127
  • Karma: +81/-25
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #16 kdy: 29 Leden 2017, 23:30:10 »
zkusil jsem, stahl a nainstalval firefox 12.0 ktery tam je z live cd.
FF 12 je už takmer 6 rokov stará verzia. Tú by som už teda neinštaloval. Skús radšej tú 49. Pri preinštalácii systému sa aj tak určité balíky počas inštalácie zaktualizujú. Čo by ale spravila inštalácia systému bez pripojenia na internet?? Po nainštalovaní uzamknúť FF a až potom nainštalovať aktualizácie. Tento postup ale nemám vyskúšaný. Jednoducho treba otestovať všetky možnosti - pokusom a omylom  8)
No, zamkl jsem vse kde bylo napsano firefox, odebral fajfky ve spravci software, klikl na upgrade a proveril co vsechno chce aktualizovat. Jeste ze jsem to udelal - zamek nezamek, FF tam byla s pripravou z 12 na 51...  je mozne, ze by to zamek nepustil, ale i tak jsem mu to zarazil.
A 12 je mozna 6 let stara, ale funguje, tak nebudu riskovat.  momentalne upgraduje system tak uvidim jak moc me posloucha...
Zatim spousti a zpracovava....

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk
Upgrade (apt-get upgrade) "přebije" uzamčené balíky.

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #17 kdy: 29 Leden 2017, 23:45:16 »
zkusil jsem, stahl a nainstalval firefox 12.0 ktery tam je z live cd.
FF 12 je už takmer 6 rokov stará verzia. Tú by som už teda neinštaloval. Skús radšej tú 49. Pri preinštalácii systému sa aj tak určité balíky počas inštalácie zaktualizujú. Čo by ale spravila inštalácia systému bez pripojenia na internet?? Po nainštalovaní uzamknúť FF a až potom nainštalovať aktualizácie. Tento postup ale nemám vyskúšaný. Jednoducho treba otestovať všetky možnosti - pokusom a omylom  8)
No, zamkl jsem vse kde bylo napsano firefox, odebral fajfky ve spravci software, klikl na upgrade a proveril co vsechno chce aktualizovat. Jeste ze jsem to udelal - zamek nezamek, FF tam byla s pripravou z 12 na 51...  je mozne, ze by to zamek nepustil, ale i tak jsem mu to zarazil.
A 12 je mozna 6 let stara, ale funguje, tak nebudu riskovat.  momentalne upgraduje system tak uvidim jak moc me posloucha...
Zatim spousti a zpracovava....

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk
Upgrade (apt-get upgrade) "přebije" uzamčené balíky.
Diky za info. Sice to nevim, ale pro jistotu jsem z upgrade vyradil vse, co jsem videl ze ma neco spolecneho s FF. I tak jsem neco zapomnel, protoze FF nabehne, ale po nacteni spadne..... No, vydal jsem se mozna spravnym smerem, jen jsem nekde udelal krok vedle....

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk


juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1127
  • Karma: +81/-25
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #18 kdy: 30 Leden 2017, 00:44:00 »
FF co máš nainstalovaný (z repozitářů) odinstaluj.
Zde si stáhni FF jaký chceš. Stažený archiv rozbal a FF spusť - nic se neinstaluje.
http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/

« Poslední změna: 30 Leden 2017, 00:46:39 od juwa2 »

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #19 kdy: 30 Leden 2017, 06:38:05 »
FF co máš nainstalovaný (z repozitářů) odinstaluj.
Zde si stáhni FF jaký chceš. Stažený archiv rozbal a FF spusť - nic se neinstaluje.
http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/
Diky, zkusim.

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk


Ventero

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1096
  • Karma: +35/-11
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #20 kdy: 30 Leden 2017, 17:44:32 »
To resis i na mintforu ze? Je to kvuli cpu - typnu si nejaky stary athlon xp ci tak neco - ktery nema podporu instrukce sse2 a novejsi FF ji pouziva. Tedy dle stranek mozilla muzes pouzit verzi 48 max. ,ale mam spis ocit, jestli ksem na tom tenkrat nerozchodil max 38. A posledni funkcni flashplugin, budes-li potrebovat je nekde kolem 10 - 10.1 s oznacenim Hardy tusim ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #21 kdy: 30 Leden 2017, 18:37:28 »
To resis i na mintforu ze? Je to kvuli cpu - typnu si nejaky stary athlon xp ci tak neco - ktery nema podporu instrukce sse2 a novejsi FF ji pouziva. Tedy dle stranek mozilla muzes pouzit verzi 48 max. ,ale mam spis ocit, jestli ksem na tom tenkrat nerozchodil max 38. A posledni funkcni flashplugin, budes-li potrebovat je nekde kolem 10 - 10.1 s oznacenim Hardy tusim ...
Ahoj, jo, dal jsem to i na minty, prece jen, kazda rada dobra.... Ano, mam tam athlon xp-m 2200+ 1,66ghz. Tzn. Vymena procesoru za jiny by to kousla?? Tip jaky procesor by se tam dal supnout bys mel?? Klidne poslu jaky chipset atd...  Dnes jsou stare procesory za hubicku a ja se aspon naucim vic veci, nez si koupim novy ntb abych mu pak nedaval kour....

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk


cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #22 kdy: 30 Leden 2017, 18:46:59 »
To resis i na mintforu ze? Je to kvuli cpu - typnu si nejaky stary athlon xp ci tak neco - ktery nema podporu instrukce sse2 a novejsi FF ji pouziva. Tedy dle stranek mozilla muzes pouzit verzi 48 max. ,ale mam spis ocit, jestli ksem na tom tenkrat nerozchodil max 38. A posledni funkcni flashplugin, budes-li potrebovat je nekde kolem 10 - 10.1 s oznacenim Hardy tusim ...
Jinak az najdu trik, jak zaktualizovat system ale ne prohlizec FF, tak to bude ok. Je tam FF 12.0 udajne mint verze, protoze po nacteni je to s odkazama na forum, chat,.... a ta funguje relativne svizne vzhledem k ntb a pro moje ucely staci.
Jinak ja se teprve ucim, takze si rikam, naucim se na starym zeleze abych pak nekurvil novy.... (Popravde zazrak ze mi ten veteran jeste toleruje ty pokusy co s nim provadim.me nekdo preinstalovavat, instalovat, mazat,... Tak si radej shorim zakladni desku )

Odesláno z mého 2014811 pomocí Tapatalk


Ventero

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1096
  • Karma: +35/-11
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #23 kdy: 31 Leden 2017, 11:43:25 »
Do tej patice nic s podporou sse2 tusim ani neni. Lepsi si na pokusy sehnat aspon amd 7xx nebo intel 478 s P4 min 2,4GHz

V centru akt. se da vypnout nabidka na povyseni OS a v aktualizacich se pak da vyselektovat, co chces a nechces instalovat. A nebo je vy pnout uplne a pouzit pri potrebe jen terminal s klasickym
Kód: [Vybrat]
sudo apt- get install aplikace popr. potrebujes-li konkretni verzi
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install presne-jmeno-baliku nebo nainstalovat prislusny .deb soubor

Jinak nejakou takovou desku s cpu za par stovaku sezenes - take nejake nabizim, ale takhle se naucis pro zacatek vic veci  ;)

Osobne jsem na tyto desky uspesne cpal Lubuntu 14.04 a behaly v pohode - az na ty trable s instrukci  ;) a prijde mi to lepsi, nez stare Minty - i xfce je na 1,6 GHz docela dost i kvuli grafice, co tam tak muzes mit ...
« Poslední změna: 31 Leden 2017, 11:50:48 od Ventero »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

cytron

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:po aktualizaci nejde firefox
« Odpověď #24 kdy: 31 Leden 2017, 13:05:49 »
no, Lubuntu jsem zkoušel, to že je osekany, a musíš všenainstalovat mi ani trochu nevadí, naopak, jak píšeš, víc se člověk naučí.... ale tahle potvora, nevím proč, s tímto systémem nechce kamarádit... brácha má ještě starší, Asus B1000, a tam se zabydlely parádně. Zkusil jsem totéž instalační dvd, a prostě mě sprostě vyfakoval, že tohle načítat nebude..... No, on tenhle ntb pořádně ani na netu nenajdeš, je to z německa, výrobce medion, model mam2010, TCM edice Cytron.... já když jsem cokoli hledal, buď jsem si nechal zajít chuť, protože prostě nic, nebo jsem potom našel app která mi to otestovala a vypsala přesně co mam pod plastama......  ale teď se mi povedlo oživit acer travelmate 270 /podobné vlastnosti, že?/ tak zkusím zda on něco takového zvládne.... samo, nejprve dostane k té Pentium 4 gigovou ramku, aby komunikace mezi námi byla trochu rychlejší.... ta 512 se strašně vleče.... ;D
Pentium 4 ty sse2 asi taky nedá, co?? No, až dorazí ramka, dám tomuhle dědovi trochu oddych a začnu trápit Acera.... ;D ;D ;D