Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Launcher (spouštěč) s více příkazy  (Přečteno 715 krát)

ville612

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Launcher (spouštěč) s více příkazy
« kdy: 03 Březen 2017, 14:33:14 »
Ahojte

Potřeboval bych radu google mi moc nepomohlo.
Používám FRD neboli Free Rapid Downloader aplikaci pro Linux a verzi pro Windows přes Wine nechci řešit.
Z Termialu mi to funguje v příkazech:
Kód: [Vybrat]
chmod +x frd.sh
./frd.sh

Výpis launcheru:
Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Name=Free Rapid Downloader
Comment=FRD
Exec=chmod +x frd.sh                        <<<<<--------------- Zde za tento příkaz potřebuji zadat druhý výše uvedený.
Icon=/home/jim/My-Apps/FreeRapid/frd.png
Path=/home/jim/My-Apps/FreeRapid/
Terminal=true
StartupNotify=false
GenericName=Downloader

chtěl jsem si ale udělat launcher jenomže není schopen vzít jak jeden příkaz.
Byl by na toto nějaký fígl?
A nebo se to dá řešit i jinak?

Děkuji
« Poslední změna: 03 Březen 2017, 14:49:56 od GdH »

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5747
  • Karma: +424/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #1 kdy: 03 Březen 2017, 14:43:46 »
Skus tam dat
Kód: [Vybrat]
Exec=/home/jim/My-Apps/FreeRapid/frd.shPrikaz chmod +x frd.sh   dava skriptu frd.sh pravo na spustenie a staci ho spustit iba raz. Druhy prikaz spusta skript frd.sh z aktualneho adresara ovsem ak niesi prepnuty do adresara kde je ten skript tak ho nespusti. To co som napisal ja zadava celu cestu k tomu skriptu frd.sh.
Cize odzalohuj si to co tam mas a vyskusaj to co som napisal.Samozrejme ak je ta cesta spravna, odhadol som ju iba z cesty k tej ikone.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 992
  • Karma: +71/-22
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #2 kdy: 03 Březen 2017, 18:49:16 »
A ještě si tam změň
Terminal=true  na  Terminal=false

ville612

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #3 kdy: 04 Březen 2017, 06:49:56 »
Takže jsem to zkoušel a nefunguje to vůbec. Píše, že došlo k chybě.
Cesta je správná, ikona se zobrazuje jen frd.sh je problém.

Přicucnu se samotný script celého souburu, který je jediný co se týče linuxu.
Program je jinak napsán v Javě.
Java funguje tu jsem doinstaloval. Program funguje jen přes terminal pomocí těchto příkazů:
Kód: [Vybrat]
chmod +x frd.sh
./frd.sh

pak se normálně spustí.
V nejhorším pokud nikdo nebude tušit jak na to, tak se přikloním k Wine ač nerad  :-\

Program byl stažen jinak z adresy: 
Kód: [Vybrat]
http://wordrider.net/freerapid/

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 992
  • Karma: +71/-22
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #4 kdy: 04 Březen 2017, 10:41:16 »
1. Musíš nastavit spustitelnost i tomu launcheru (pravoklik > vlastnosti) nebo:
Kód: [Vybrat]
chmod a+x "/home/jim/Plocha/název_launcheru.desktop"
2. Spustitelnost pro frd.sh nastav pořádně:
Kód: [Vybrat]
chmod a+x /home/jim/My-Apps/FreeRapid/frd.sh
Spustitelnost se nastavuje  jednou pro vždy - není třeba to dělat při každém spuštění....
3. Máš opravdu správně cestu??
4. Přece není možné abys s takovou hloupostí takto "bojoval".  A řešit každou podobnou maličkost použitím wine je naprostá zoufalost, protože když nejsi schopen rozchodit tohle, potom co chceš dalšího. To běž raději rovnou na Windows....

« Poslední změna: 04 Březen 2017, 11:12:35 od juwa2 »

ville612

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #5 kdy: 04 Březen 2017, 18:59:29 »
Ahoj/te

No vše mám správně.
Ikonka se objevuje to znamená, že mám nastavenou spustitelnost v právech launcheru ok.
No a kontroloval jsem cestu i nastavení pro jistotu a je to ok.

Dík za urážku Juwa2 jinak spíš mi nedokáže nikdo poradit proto sem píšu, aby mi někdo
pomohl. Vše už jsem psal výše, že mám vše správně a spustitelnost jsem naznačil.

To víš, že bych raději rozchodil toto přes linux, než použitím wine.
Také se mi to nelíbí.

Raději na to přijdu sám nedá mi to. Skvělá rada opravdu.
:D :D :D

Kouknu se na ten soubor co jsi u svého příspěvku přilepil a uvidím zítra.
« Poslední změna: 04 Březen 2017, 19:26:48 od ville612 »

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 992
  • Karma: +71/-22
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #6 kdy: 04 Březen 2017, 19:29:14 »
Otevři Terminál, zadej tam ten příkaz co máš v launcheru jako exec:
/home/jim/My-Apps/FreeRapid/frd.sh
a spusť ho.  Případná chyba se vypíše.  Dej sem ten výpis nebo screen.
« Poslední změna: 04 Březen 2017, 19:32:15 od juwa2 »

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 756
  • Karma: +87/-8
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #7 kdy: 04 Březen 2017, 19:35:55 »
Len tak , zo srandy , som si stiahol ten freerapid, rozbalil na plochu, súbor frd.sh urobil spustitelným, ďalej som vytvoril subor freerapid.desktop, vložil do neho
Citace
[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=FreeRapid
Comment=Free Rapid Downloader
Exec=/home/peter/Plocha/FreeRapid-0.9u4/frd.sh
Icon=/home/peter/Plocha/FreeRapid-0.9u4/frd.png
Terminal=false
Type=Application
Categories=Utility;Application;
a tiež som ho urobil spustiteľným , na Ploche sa hneď nato vytvorila ikonka , an tú som klikol a

s prekvapením som spustil  toto

ville612

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #8 kdy: 04 Březen 2017, 21:36:48 »
Výpis mám naprosto stejný jen jadna změna tam není možná to bude ono. Categories=Utility;Application;

Testnu v čem byl háček se ted cítím troch trapně :D

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 992
  • Karma: +71/-22
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #9 kdy: 04 Březen 2017, 22:07:16 »
Výpis mám naprosto stejný jen jadna změna tam není možná to bude ono. Categories=Utility;Application;

Testnu v čem byl háček se ted cítím troch trapně :D
To nemá na nic vliv......

ville612

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #10 kdy: 05 Březen 2017, 19:09:40 »
Nazdárek hoši,

Takže chyba byla pouze s Exec.
Přemýšlel jsem trošku jinak.
Zamýšlel jsem tak jako v terminalu, že Path je otevřená daná složka
a Exec nepotřebuje celou cestu. (když jsem se , ale díval ráno na svůj
výpis i tak jsem to měl naopak)

Takže cestu jsem dopsal a hotovo jede mi to. No naprosto zbytečné téma.
Závada mého centralního mozku  ::) :o ;D ;D ;D


« Poslední změna: 05 Březen 2017, 19:12:19 od ville612 »

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3008
  • Karma: +480/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Launcher (spouštěč) s více příkazy
« Odpověď #11 kdy: 05 Březen 2017, 20:41:49 »
...
Zamýšlel jsem tak jako v terminalu, že Path je otevřená daná složka
a Exec nepotřebuje celou cestu. (když jsem se , ale díval ráno na svůj
výpis i tak jsem to měl naopak)
...

Ten řádek Path= sice nastaví pracovní adresář pro spouštěnou aplikaci, takže ta se po spuštění může odkazovat relativně, ale nemá to efekt na Exec=, tam musí být buď celá cesta, nebo musí být ten spustitelný soubor v jednom z adresářů, které obsahuje systémová proměnná $PATH. Pokud existuje adresář ~/bin, je v Ubuntu do té proměnné automaticky přidán (po /re/startu systémového shellu).