Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 76779 krát)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Gnome 3 a Gnome-Shell
« kdy: 06 Červenec 2011, 17:00:43 »
Nainstaloval jsem si Gnome 3 + Gnome-Shell do Ubuntu, Unity jsem odstranil.
Po prvních peripetiích s nesvobodnými ovladači, kdy jsem měl Gnome-Shell rozhozenej (okna problikávaly, horní panel byl duhový a ikony na něm rozpixelované ap.) - měl jsem verzi AMD Catalyst 11.5 > zkoušel jsem nainstalovat verzi 11.6, ale systém nechtěl z mě neznámého důvodu odstranit 11.5  ??? - tak že i po nainstalování 11.6 mi Catalyst Control Centre hlásil verzi 11.5, po zakázání nesvobodného ovladače, opětovného nainstalování verze 11.6, restartu a povolení nesvobodných ovladačů si systém stáhnul verzi 11.5 a 11.6 odstranil  ;). Tak jsem úplně odstranil nesvobodnéí ovladače a ejhle, Gnome-Shell krásně jede se svobodnými!!!
A teď k těm drobnostem, které mě docela iritují:
1. přihlašovací obrazovka  > Okno pro uživatele, než se na něj klikne, je děsně růžovoučké, ba přímo gayovské - lze to někde změnit???
2. I při vybrání kurzoru - konkrétně se mi líbí DMZ Black se pletou dohromady dvě témata kurzoru - nastavený DMZ Black a defaultní Adwaita, který je jaksi obrovský. Např. na volné ploše je kurzor Adwaita, spustím Firefox a uvnitř okna Firefoxu je kurzor DMZ Black, jen co vyjedu kurzorem mimo okno, ihned se změní na Adwaita. Nebo otevřu domovskou složku, kurzor je Adwaita, ale při otevírání jakékoliv složky se motá kolečko DMZ Black a po otevření složky je tady zase Adwaita.
3. Pořád se objevuje a mizí ikonka sítě/baterie v horním panelu. Tj. pár sekund je tam ikonka, pak zmizí, ostatní se posunou doprava a za chvíli se zase objeví a ostatní ikonky se zase šoupnou doleva. Působí to neesteticky a dá se říct, že to i ruší!
4. Ikona spuštěné aplikace v horním panelu u tlačítka Činnosti > je prostě obrovská, resp. je jí tam jen část. Opět to působí neesteticky.

Zatím tedy Gnome 3 zkouším, doufám, že se tyhle blbůstky časem vyspraví. Určitě bych uvítal i nějaké informační aplety do horního panelu > počasí, teploty procesoru, info o systému ap. - našel jsem sice stránky, kde jsou nějaké aplety, zkoušel jsem je dát do /.local/gnome-shell/extensions, ale buď některé vůbec nefungovaly, nebo mi prostě padal shell > po odstranění se vše vrátilo do normálu.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #1 kdy: 06 Červenec 2011, 17:09:40 »
Já nevím ale mně jede Gnome 3 v Ubuntu 11.04, openSUSE 11.4 a Fedoře 15 bez problémů a blikání. Zřejmě Ti asi trošku hapruje hardware nebo špatná instalace.

skunkos

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 399
  • Karma: +32/-4
    • Zobrazit profil
    • Osobní web
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #2 kdy: 06 Červenec 2011, 17:17:00 »
Nainstaloval jsem si Gnome 3 + Gnome-Shell do Ubuntu, Unity jsem odstranil.
Po prvních peripetiích s nesvobodnými ovladači, kdy jsem měl Gnome-Shell rozhozenej (okna problikávaly, horní panel byl duhový a ikony na něm rozpixelované ap.) - měl jsem verzi AMD Catalyst 11.5 > zkoušel jsem nainstalovat verzi 11.6, ale systém nechtěl z mě neznámého důvodu odstranit 11.5  ??? - tak že i po nainstalování 11.6 mi Catalyst Control Centre hlásil verzi 11.5, po zakázání nesvobodného ovladače, opětovného nainstalování verze 11.6, restartu a povolení nesvobodných ovladačů si systém stáhnul verzi 11.5 a 11.6 odstranil  ;). Tak jsem úplně odstranil nesvobodnéí ovladače a ejhle, Gnome-Shell krásně jede se svobodnými!!!
A teď k těm drobnostem, které mě docela iritují:
1. přihlašovací obrazovka  > Okno pro uživatele, než se na něj klikne, je děsně růžovoučké, ba přímo gayovské - lze to někde změnit???
2. I při vybrání kurzoru - konkrétně se mi líbí DMZ Black se pletou dohromady dvě témata kurzoru - nastavený DMZ Black a defaultní Adwaita, který je jaksi obrovský. Např. na volné ploše je kurzor Adwaita, spustím Firefox a uvnitř okna Firefoxu je kurzor DMZ Black, jen co vyjedu kurzorem mimo okno, ihned se změní na Adwaita. Nebo otevřu domovskou složku, kurzor je Adwaita, ale při otevírání jakékoliv složky se motá kolečko DMZ Black a po otevření složky je tady zase Adwaita.
3. Pořád se objevuje a mizí ikonka sítě/baterie v horním panelu. Tj. pár sekund je tam ikonka, pak zmizí, ostatní se posunou doprava a za chvíli se zase objeví a ostatní ikonky se zase šoupnou doleva. Působí to neesteticky a dá se říct, že to i ruší!
4. Ikona spuštěné aplikace v horním panelu u tlačítka Činnosti > je prostě obrovská, resp. je jí tam jen část. Opět to působí neesteticky.

Zatím tedy Gnome 3 zkouším, doufám, že se tyhle blbůstky časem vyspraví. Určitě bych uvítal i nějaké informační aplety do horního panelu > počasí, teploty procesoru, info o systému ap. - našel jsem sice stránky, kde jsou nějaké aplety, zkoušel jsem je dát do /.local/gnome-shell/extensions, ale buď některé vůbec nefungovaly, nebo mi prostě padal shell > po odstranění se vše vrátilo do normálu.


Proč tedy nepřejdeš například na XFCE? Přináší ti Gnome3 něco, co prostě chceš?
ArchLinux (KDE)
Můj web

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #3 kdy: 06 Červenec 2011, 17:18:32 »
XFCE se mi naprosto nelíbí, jsem zvyklý od počátku co používám linux na Gnome, takže měnit nehodlám  ;)

EDIT: Aby zde nedocházelo k omylům nebo nedorozuměním - jsem zvyklý už léta na Ubuntu, takže měnit distribuci nehodlám, jsem zvyklý už léta na Gnome, takže pracovní prostředí taky měnit nehodlám. Chci mít pořád nejnovější verzi Ubuntu, ale o něco víc, než Unity, mě oslovilo Gnome 3 a Gnome-Shell, takže chci mít tohle. To, co jsem napsal jsou drobnosti - věřím, že se to vyladí. Systém funguje a to je to hlavní. Takže prosím, aby jste mi nedoporučovali jiné distra nebo jiné prostředí, ale spíše mi poradili  ;)
« Poslední změna: 06 Červenec 2011, 17:29:46 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #4 kdy: 06 Červenec 2011, 18:23:52 »
Nainstaloval jsem si Gnome 3 + Gnome-Shell do Ubuntu, Unity jsem odstranil.
Po prvních peripetiích s nesvobodnými ovladači, kdy jsem měl Gnome-Shell rozhozenej (okna problikávaly, horní panel byl duhový a ikony na něm rozpixelované ap.) - měl jsem verzi AMD Catalyst 11.5 > zkoušel jsem nainstalovat verzi 11.6, ale systém nechtěl z mě neznámého důvodu odstranit 11.5  ??? - tak že i po nainstalování 11.6 mi Catalyst Control Centre hlásil verzi 11.5, po zakázání nesvobodného ovladače, opětovného nainstalování verze 11.6, restartu a povolení nesvobodných ovladačů si systém stáhnul verzi 11.5 a 11.6 odstranil  ;). Tak jsem úplně odstranil nesvobodnéí ovladače a ejhle, Gnome-Shell krásně jede se svobodnými!!!
A teď k těm drobnostem, které mě docela iritují:
1. přihlašovací obrazovka  > Okno pro uživatele, než se na něj klikne, je děsně růžovoučké, ba přímo gayovské - lze to někde změnit???
2. I při vybrání kurzoru - konkrétně se mi líbí DMZ Black se pletou dohromady dvě témata kurzoru - nastavený DMZ Black a defaultní Adwaita, který je jaksi obrovský. Např. na volné ploše je kurzor Adwaita, spustím Firefox a uvnitř okna Firefoxu je kurzor DMZ Black, jen co vyjedu kurzorem mimo okno, ihned se změní na Adwaita. Nebo otevřu domovskou složku, kurzor je Adwaita, ale při otevírání jakékoliv složky se motá kolečko DMZ Black a po otevření složky je tady zase Adwaita.
3. Pořád se objevuje a mizí ikonka sítě/baterie v horním panelu. Tj. pár sekund je tam ikonka, pak zmizí, ostatní se posunou doprava a za chvíli se zase objeví a ostatní ikonky se zase šoupnou doleva. Působí to neesteticky a dá se říct, že to i ruší!
4. Ikona spuštěné aplikace v horním panelu u tlačítka Činnosti > je prostě obrovská, resp. je jí tam jen část. Opět to působí neesteticky.

Zatím tedy Gnome 3 zkouším, doufám, že se tyhle blbůstky časem vyspraví. Určitě bych uvítal i nějaké informační aplety do horního panelu > počasí, teploty procesoru, info o systému ap. - našel jsem sice stránky, kde jsou nějaké aplety, zkoušel jsem je dát do /.local/gnome-shell/extensions, ale buď některé vůbec nefungovaly, nebo mi prostě padal shell > po odstranění se vše vrátilo do normálu.

Faktem je že já mám na Gnome 3 nvidii. Asi ty problémy, co píšeš nezpůsobuje Ubuntu ale nesvobodné ovladače. Tak bych řešil ovladače, třeba se po vyřešení spraví i Gnome 3. Mně se totiž žádný takový problém co píšeš neobjevuje a to mám gnome 3 od začátku, co vyšlo stabilní.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #5 kdy: 06 Červenec 2011, 18:36:34 »
No, ovladače jsem řešil, ale nevyřešil... A proto teď jedu "zatím spokojeně" na svobodném ovladači radeon. Dokonce mi běží i 3D hry > SmokinGuns třeba.
Bod č. 1 - to jsem zkoušel přeinstalací gnome-session i gdm, ale furt nic...
Ten bod č. 2 jsem vyřešil šalamounsky - nahodil jsem tmavé téma Atolm (je asi nejpovedenější, teda krom tématu od .:malyse:.  ;) ) jak gtk3, tak gnome-shellu, nechal DMZ Black kurzor a už se tam ten defaultní kurzor neplete.
Bod č. 3 mi tak nějak připadá, že to je asi záměr bo co, protože to mizení a objevování této jediné ikonky je až moc pravidelné  ;D
A bod č. 4 - no, lze to přežít  :)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #6 kdy: 07 Červenec 2011, 15:20:16 »
Je to tak u jednoho  PC co mam Nvidii  vse hned na poprve a krasne slape ... u atiny   prvni faze problem s ovladacem  to jsem instaloval  11.5 (navod tady na foru) po  restartu porad rozhozene   vlezl jsem do spravce HW a musel ruco odstranit ten svobodnej ovladac  pak do terminalu  update & upgrade stahli se jeste nejake balicky  ...restart a pak vse v pohode :D   upgrade na  11.6 jsem delal (uz podle wiki) tak ze jsem povolil svobodne ovladace    ,pap odebral 11.5  a pak nainstaloval 11.6   a vse v pohode bez problemu   netusim  proc ti to tak blblo jak jsme to resili na gnome-look :D




jinak vcera v noci jsem dodelal ten svetlej pruhlednej  gnome shell :D

http://gnome-look.org/content/show.php/malys+-+WhiteGlaSS+?content=143383


« Poslední změna: 07 Červenec 2011, 15:44:53 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #7 kdy: 07 Červenec 2011, 15:40:01 »
Tak ten je taky good  ;)

Co je to Správce HW??? Já mám jenom Device Manager, ale tam se jen zobrazuje a nejde nic odinstalovat, ani rúčo  :-\
Když dám povolit nesvobodné, stáhne se mi fglrx a catalyst ve verzi 11.5 a s tímhle to prostě nejede. A když zakážu nesvobodnej ovladač a odeberu svobodnej a nainstaluji 11.6, tak aby mi to chodilo, tak musím přeci tento ovladač povolit, ne? No a když dám povolit, tak se mi začne stahovat ovladač ze zdrojů a jsem zase v pr...kýnku, protože 11.6 je fuč a Catalyst mi slavnostně ukazuje 11.5. Nemám s tím už nervy, protože tolikrát restartovat noťase jsem nemusel nikdy ani ve widlích  ;D
Takže když mi to jede teď na svobodným radeonovi - ovladač Gallium 0.4 on AMD RV710, tak to tak nechám. 3D šlape, i když asi jen tak na pětinu výkonu, co má nesvobodnej ovladač, ale to mi stačí...zatím  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #8 kdy: 07 Červenec 2011, 15:50:14 »
to je takovej sleng :D   spravce HW tomu rikam    ted se to jmenuje dodatecne ovladace neboli jak ty pises :D   ja ho nemam povolenej  jedu ale na nesvobodnejch ovladacich..... me se tam nezobrazi ,nevim proc .)  kdyz ho povolis  pojedes na svobodnejch ....



jeste me napadlo  zkus to projet  BleachBit   zasktni klidne vsechno  (mam to uz vyzkouseny :D)  jestli to nepomuze    ja jak porad delam vzhledy a furt upravuju   tak mi to taky obcas  nakou blbustku se vzhledem provede   a tahle sikovna vecicka to vycistenim vrati do puvodniho stavu   (je to neco jako ccleaner pro windows )

preci jenom tim jak si furt instaloval a odinstalovaval tak tam neco mohlo zustat .)

kazdpodne uz jen to ze ti nejde ruco odstranit  je neco nekde spatne...  zkus   popsat presne postup co vsechno si provadel kdy si delal restart co si zadaval nastavoval odstranoval instaloval atd...  treba na neco prijdeme

jeste me napadlo kdyz mas notebook   a jsi z Prahy   tak se muzes zamnou zastavit do prace  delam v bowling EQUINOXE na Andelu ze by jsme na to mrkli ...
« Poslední změna: 07 Červenec 2011, 16:07:43 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #9 kdy: 07 Červenec 2011, 16:08:22 »
to je takovej sleng :D   spravce HW tomu rikam    ted se to jmenuje dodatecne ovladace neboli jak ty pises :D   ja ho nemam povolenej protoze jedu na nesvobodnejch ovladacich me se tam nezobrazi ,nevim proc .)  kdyz ho povolis  pojedes na svobodnejch ....



jeste me napadlo  zkus to projet  BleachBit   zasktni klidne vsechno  (mam to uz vyzkouseny :D)  jestli to nepomuze    ja jak porad delam vzhledy a furt upravuju   tak mi to taky obcas  nakou blbustku se vzhledem provede   a tahle sikovna vecicka to vycistenim vrati do puvodniho stavu   (je to neco jako ccleaner pro windows )

preci jenom tim jak si furt instaloval a odinstalovaval tak tam neco mohlo zustat .)

kazdpodne uz jen to ze ti nejde ruco odstranit  je neco nekde spatne...  zkus   popsat presne postup co vsechno si provadel kdy si delal restart co si zadaval nastavoval odstranoval instaloval atd...  treba na neco prijdeme

jeste me napadlo kdyz mas notebook   a jsi z Prahy   tak se muzes zamnou zastavit do prace  delam v bowling EQUINOXE na Andelu ze by jsme na to mrkli ...

No počkej, počkej... Správce dodatečných ovladačů ti přeci povoluje NESVOBODNÉ, tj. uzavřené ovladače a nikoliv SVOBODNÉ. Takže když ho povolím, stáhnou se mi uzavřené a nikoliv svobodné ovladače - viz screenshot.
No, tak bych se snad stavil...ale kdy, to nevím.

[attachment deleted by admin]
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #10 kdy: 07 Červenec 2011, 16:48:33 »
 Jo mas recht spatne jsem se vyjadril :D    povolene to tam nemam    , svobodne ovladace mam odstranene   ale  mam nainstalovane   nesvobodne  ovladace  11.6)i kdyz tam se mi nezobrazi ,   kdyz jsem to tam mel zaskrtnute tak se mi to vracelo k tem uplne starejm mene nez 11.5..... ty stare ktere jsou dostupne z puvodnich repozitaru   nevim ktera starsi verze tam zrovna je   pri kontrole mi to  hlasi 11,6 tak ziju v domeni ze tam opravdu je  , gnome 3 je v plenkach  takze je dost mozne  ze par veci funguje jinak nez jsme zvykli u gnome 2 .)  kazdopadne 3d funkuje dobre a neni s tim zadny problem ...

zdroj je momentalne podle wiki Ubuntu X Team's PPA 
« Poslední změna: 07 Červenec 2011, 16:51:56 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #11 kdy: 07 Červenec 2011, 16:56:01 »
Zdroj Ubuntu X Team's PPA mám povolený a tam je právě ten ovladač 11.5.
Jinak jak ses ptal na postup instalace ovladačů - tak PŘESNĚ krok za krokem dle wiki...

Zkusím si s tím ještě pohrát, snad to nějak pojede a kdyby něco, tak se domluvíme na srazu a zajedu na Anděla  ;)

Jen ještě taková věcička, co mě teda fakt překvapila u G3 > zvuk!!! Teď mi hrajou repráky o cca 30-40% hlasitěji než v původním Ubuntu > tam jsem měl ovladač hlasitosti vždy na maximu, abych si mohl vychutnat metal a teď jedu stejnou hlasitost na 60-65%... Zajímavé a navíc výborné  ;)

Co se ovládání celkově týče, tak na Unity jsem si zvykl rychle, to ano, ale na G3 ještě rychleji. Snad to je tím, že jsou si v mnohém podobný, ale G3 mi přijde jaksi intuitivnější a ladnější. Si myslím, že tímhle směrem se měl vyvíjet desktop u Ubuntu, nikoliv cestou Unity, které zatěžuje docela festovně systém díky propojení s Compizem. Včera jsem už Compiz odinstaloval, zůstalo mi jen jádro pro spolupráci s Ubuntu Tweak, ale i když tam ještě Compiz byl, tak nebyl spuštěnej a to je fakt poznat.
« Poslední změna: 07 Červenec 2011, 17:02:15 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #12 kdy: 07 Červenec 2011, 17:27:34 »
je tam i 11.6  

a kdyz ne tak si ho stahnes primo pres terminal
pripravne kroky

sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0

pro 64 bity doplnis jeste 32 bit knihovny

sudo apt-get install ia32-libs
 

a jeste odebrani starsich catalistu (u ciste instalace ne)

sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* xorg-driver-fglrx



vytvoris si adresar kam ho stahnes

cd ~/; mkdir catalyst; cd catalyst/

wget http://www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-11-6-x86.x86_64.run

pak si vytvoris  a nainstalujes  balicek

sh ati-driver-installer-11-6-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/natty

sudo dpkg -i fglrx*.deb

a restartujes   :)   

co se tyka gnome 3 a gnome shellu   ja jsem z toho tak rikajic hotovej   driv bejval problem  u themat  vubec nastavit neco co jsem vubec potreboval    ted to jde jedna basen  s CCS  ty moznosti jsou o 200% vetsi   neni potreba zadnej compiz kterej uplne nesnasim a to je prave problem unity  ten compiz ji pohrbi v zapomeni  :D   gnome shell  jak rikas v nem je budoucnost   krasne a intuitivni ovladani neco jako na MACu ktere mi naprosto vyhovuje bezne totiz  mam otevreno treba 15 oken a to je v unity  pohreb  kdezto v gnome shellu je ta prace radost a uspora casu :D

Prostredi  GnomeShellu je dle me nejvetsi konkurent Windows7    a podle me to lidi chtej ....mit pruhledny okynka  ,super ovladani  a rychlost a kvalitu   a to on je :)
« Poslední změna: 07 Červenec 2011, 17:42:08 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #13 kdy: 07 Červenec 2011, 17:43:53 »
Přesně jak říkáš. S ohledem na dětství G3 jsou vzhledy gtk3 i gnome-shellu ještě v malém množství, ale už se to rozjíždí. Mě zaujal ten Atolm, kterej mi připadá vyladěnej - gnome-shell mám Transparency Atolm, ta průhlednost tam je  ;) no a ovládání mě úplně pohltilo... Jak říkám, Unity se mi začalo líbit, vyladil jsem si to, ale tohle je naprosto něco jinýho. Navíc, když jsem zjistil, že to je vlastně napsaný v javaskriptech, a tyhle fičurky se používají na webech, tak se mi srdce rozjásalo  ;D
Ostatně, další velké distribuce - OpenSUSE i Fedora jdou cestou Gnome 3 a Gnome Shellu - pochopili ten potenciál, co v něm je.

EDIT: Asi bychom tu měli založit samostatnou kapitolu Gnome 3 a Gnome-Shell a tam naházet všechno, aby se lidi líp orientovali, protože si myslím, že postupně  si do Ubuntu bude instalovat G3 více a více lidí  ;)
« Poslední změna: 07 Červenec 2011, 17:52:19 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #14 kdy: 07 Červenec 2011, 18:01:25 »
 Gnome 3 a Gnome-Shell by si urcite zaslouzili novou kategorii  zrovna jsem na to myslel :D
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #15 kdy: 07 Červenec 2011, 18:12:49 »
Já jsem všema deseti pro. Možná i jedenácti. :)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #16 kdy: 07 Červenec 2011, 18:47:28 »
Já jsem všema deseti pro. Možná i jedenácti. :)

Takže samostatná rubrika nebude. Gnome 3 a Gnome-Shell patří do této rubriky, tj. Podpora pro pracovní prostředí, kde jsou i další pracovní prostředí, které taktéž nemají samostatnou rubriku.

Ale asi nebude problém udělat nějakého průvodce pro G3 na Wiki - spojme hlavy dohromady, co vy na to?
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #17 kdy: 07 Červenec 2011, 19:10:52 »
Já jsem všema deseti pro. Možná i jedenácti. :)

Takže samostatná rubrika nebude. Gnome 3 a Gnome-Shell patří do této rubriky, tj. Podpora pro pracovní prostředí, kde jsou i další pracovní prostředí, které taktéž nemají samostatnou rubriku.

Ale asi nebude problém udělat nějakého průvodce pro G3 na Wiki - spojme hlavy dohromady, co vy na to?

ja jsem vsema dvaceti i prsty na nohou :S.......tak wiky urcite tam to bude dost  platne ...   je ale skoda ze ty pracovni prostredi  nejsou rozdelene  preci jenom pak vyhledavat v tematech se tady moc neda  ne vzdy to najde uplne vse co tu je .) lip to vyhledam pres google a s moji omezenou anglictinou bejva taky obcas problem vsechno doslovne pochopit .) :D mozna by to chtelo hlasovani  zijeme v demokratickem svete :D
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #18 kdy: 07 Červenec 2011, 19:13:39 »
No, těch pracovních prostředí jsou už docela mraky, ale určitě by se hodilo to udělat více přehlednější, taky se v tom už docela ztrácím. Třeba kategorie:
1. Gnome (včetně G3 a GS)
2. KDE
3. XFCE
4. E17
5. Ostatní
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #19 kdy: 07 Červenec 2011, 19:46:13 »
No, těch pracovních prostředí jsou už docela mraky, ale určitě by se hodilo to udělat více přehlednější, taky se v tom už docela ztrácím. Třeba kategorie:
1. Gnome (včetně G3 a GS)
2. KDE
3. XFCE
4. E17
5. Ostatní

presne tak pro lidi co s tim zacinaj   by to bylo  urcite potrebne   my uz treba vime co kde a jak hledat ale kdyz se vziju do cloveka co presedlal z windows a vsude je tolik informaci   k tomu jeste kdyz se mu pletou v tom  jina pracovni prostredi  .   ani nechci pomyslet :D
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #22 kdy: 08 Červenec 2011, 16:58:47 »
Teď jsem narazil na velice zajímavý problém při aktualizaci!
Aktualizace je ze zdroje https://launchpad.net/~ricotz/+archive/testing tedy GNOME Shell Testing PPA a jde o knihovnu
Kód: [Vybrat]
gir1.2-clutter-1.0_1.6.18~git20110614.a8af207d-0ubuntu1~11.04~ricotz2Jenže když ji dám aktualizovat, tak mi Synaptic nabídne
K odstranění:
gir1.2-mutter-3.0
gnome-shell
gnome-shell-extensions-alternative-status-menu
gnome-shell-extensions-common
gnome-shell-extensions-user-theme
gnome-tweak-tool
K instalaci:
compiz
compiz-gnome
compiz-plugins-main
compizconfig-backend-gconf
libcompizconfig0
unity
unity-common
unity-place-applications
unity-place-files

Když ho dám k odstranění, tak nabídne totéž!!!
Přikládám screenshot a podotýkám, že nemám zájem o odinstalování gnome shellu a opětovné nainstalování compizu a unity  :-\

Tak co s tím? Zafixovat tuhle aktualizaci nebo si dávat bacha a nedávat ji k aktualizaci?


[attachment deleted by admin]
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #23 kdy: 08 Červenec 2011, 18:07:41 »
Teď jsem narazil na velice zajímavý problém při aktualizaci!
................................................................
Tak co s tím? Zafixovat tuhle aktualizaci nebo si dávat bacha a nedávat ji k aktualizaci?

 ja bych to rozhodne neprovadel  ....to vypada na nakej bug nejde mi to do hlavy :D


PS:  me ted napadlo jeste  - nemas tam jeste zdroj  compizu  :D   
« Poslední změna: 08 Červenec 2011, 18:10:17 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2390
  • Karma: +194/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #24 kdy: 08 Červenec 2011, 18:10:20 »
Teď jsem narazil na velice zajímavý problém při aktualizaci!
................................................................
Tak co s tím? Zafixovat tuhle aktualizaci nebo si dávat bacha a nedávat ji k aktualizaci?

 ja bych to rozhodne neprovadel  ....to vypada na nakej bug nejde mi to do hlavy :D

No právě! Takže jsem to v Synapticu zafixoval a uvidím, co se bude dít  ;)

No zdroj Compizu... ten je přeci v oficiálních repozitářích, v základní instalaci, ne?
« Poslední změna: 08 Červenec 2011, 18:12:54 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch