Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 69730 krát)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2387
  • Karma: +193/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #250 kdy: 02 Květen 2013, 11:33:48 »
No jo  :( nějak jsem si to blbě přeložil...
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #251 kdy: 02 Květen 2013, 19:40:24 »
nejako sa v tom nevyznám, priehľadnosť okien nastavím vo window managery-mutter? keď zadam do terminalu mutter tak ho nenájde. ako to mám spraviť?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3006
  • Karma: +480/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #252 kdy: 02 Květen 2013, 20:03:18 »
nejako sa v tom nevyznám, priehľadnosť okien nastavím vo window managery-mutter? keď zadam do terminalu mutter tak ho nenájde. ako to mám spraviť?

Neuděláš s tím nic, leda můžeš zkusit přesvědčit autora, ať to přepíše pro tvou verzi GS.

Hekysek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #253 kdy: 31 Srpen 2013, 11:26:38 »
ahojte
tak po dlhšom čase som sa len predsa dal zlákať linuxom a nahodil som si najnovšiu verziu ubuntu.
prečítal som pár článkov a nahodil som si gnome - shell
problém ale nastal keď som sa chcel prepnúť na unity tak sa mi zobrazila len plocha s pozadím a ani ten bočný panel ani ten vrchný tam nebol(neviem ešte presne ako sa tie veci volajú)
tak som gnome shell odinštaloval a tu nastal problém po reštarte sa dostanem len po čiernu obrazovku
asi systém hľadá shell ktorý tam už nie je
potreboval by som to nejak zachrániť mám na disku dôležité fotky

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2530
  • Karma: +207/-15
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #254 kdy: 31 Srpen 2013, 14:42:21 »
ctrl+alt+F1 by tě mělo dostal do konzole a tam si změň výchozí desktop podle tohoto návodu
http://askubuntu.com/questions/62833/how-do-i-change-the-default-session-for-when-using-auto-logins
to unity ti pravděpodobně zlobilo díky konfliktnímu nastavení compizu

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
  • Karma: +61/-26
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #255 kdy: 01 Září 2013, 13:02:03 »
Díky za odkaz, taky jsem to hledal.
Že je Unity výchozí chápu, ale už nechápu proč když přepnu do Gnome-shellu nemůžu odtamtud vypnout počítač a musím se vracet zase do Unity.
Mandriva aj. měly několik prostředí a z každého bylo možno vypnout počítač.

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2530
  • Karma: +207/-15
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #256 kdy: 01 Září 2013, 13:06:48 »
to slyším prvně, proč by to nešlo vypnout?

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
  • Karma: +61/-26
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #257 kdy: 01 Září 2013, 13:12:56 »
Vypnout z panelu, v Gnome-shellu se mi nabídne jen tlačítko odhlásit. A ani v Lighdm to tlačítko nefunguje a když zadám heslo, přihlasí mě to do Unity a pak to můžu vypnout.

Tauchy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #258 kdy: 01 Září 2013, 19:47:54 »
V Gnome-Shellu se nabídka pro vypnutí zobrazovala po přidržení ALT. Myslím, že zmizela volba odhlásit a místo ní se objevilo vypnout.

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
  • Karma: +61/-26
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #259 kdy: 01 Září 2013, 20:12:21 »
hm, vyzkouším, momentálně stahuji jeden velký soubor, takže později, díky.
To bude asi tím, že používám ještě GS 3.4.x

Tauchy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 179
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #260 kdy: 01 Září 2013, 21:03:31 »
Tlačítko vypnout lze do Gnome-Shell 3.4.X vrátit též instalací doplňku "Alternative Status Menu" z  extensions.gnome.org.

http://www.linuxexpres.cz/software/10-nejlepsich-rozsireni-pro-gnome-shell?highlightWords=gnome+shell

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
  • Karma: +61/-26
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #261 kdy: 07 Září 2013, 02:30:27 »
hm, L-Alt jde, vlastně se mi to i líbí takhle, jen o tom vědět.
Marp: Už se ti podařilo zbavitt Catalystu?
« Poslední změna: 08 Září 2013, 14:32:11 od jadd »

vecino

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #262 kdy: 19 Září 2013, 10:13:51 »
Zdravím,

jsem na 13.04 s gnome-session-fallback 3.6.2-0ubuntu5 a když spustím gnome fallback bez efektů, tak je horní panel a nabídky "Aplikace Místa" v pořádku. Pokud se ale přihlásím s efekty, tak to menu vypadá scrvrkle takto "AplikaceMísta" je to nějaký známý bug ? Dokážu to nějak opravit ?

Přikládám otisky, aby to bylo jasný.

Díky

[příloha smazaná administrátorem]

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 2387
  • Karma: +193/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Svět podle Marpa
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #263 kdy: 16 Říjen 2013, 14:06:10 »
hm, L-Alt jde, vlastně se mi to i líbí takhle, jen o tom vědět.
Marp: Už se ti podařilo zbavitt Catalystu?
Ano... Catalystu jsem se zbavil tak, že jsem koupil novej notebook Lenovo s grafikou od Intelu, která funguje bezproblémově  :D
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad B590 + Debian 9 Stretch

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #264 kdy: 17 Říjen 2013, 14:21:00 »
hm, L-Alt jde, vlastně se mi to i líbí takhle, jen o tom vědět.
Marp: Už se ti podařilo zbavitt Catalystu?
Ano... Catalystu jsem se zbavil tak, že jsem koupil novej notebook Lenovo s grafikou od Intelu, která funguje bezproblémově  :D
Prostě, vysloveně elegantní řešení ;)
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 881
  • Karma: +67/-19
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #265 kdy: 02 Leden 2016, 15:13:15 »
Asi budu natvrdlý - ale naprosto mě uniká, co má společného změna prostředí v Ubuntu s jakýmikoli ovladači.... :(
« Poslední změna: 02 Leden 2016, 15:29:11 od juwa2 »

Jakub Vaněk

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 752
  • Karma: +75/-4
    • Zobrazit profil
    • Web programátora a studenta Jakuba Vaňka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #266 kdy: 02 Leden 2016, 15:36:37 »
Naslepo tipuji, že Catalyst si prostě s daným prostředím nerozuměl, protože buď to nebo ono bylo zabugované.
Notebook: Lenovo Thinkpad X200, Xubuntu 16.04