Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Prosba o pomoc s chybovými screeny  (Přečteno 4133 krát)

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Prosba o pomoc s chybovými screeny
« kdy: 12 Září 2013, 11:20:38 »
Už dva dny se snažím aktualizovat naši Wiki, bohužel co si člověk neudělá, to nemá. Každopádně bych vás rád poprosil o pomoc u těchto dvou screenů:




Rád bych je aktualizoval, protože jejich grafická podoba je někdy z dob Ubuntu 8.04. Jestli se vám je podaří vygenerovat, dejte mi je prosím sem, abych je mohl na wiki nahrát. Předem díky.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #1 kdy: 13 Září 2013, 20:48:34 »
Prosba stále platí  :) A když jsem v tom předělávání celé wiki, tak bych poprosil někoho, kdo používá vlastní spouštěče (nemyslím přetažení ikonky z dashe na plochu nebo na launcher), jestli by tu nesepsal pár bodů jak na to, viz → http://wiki.ubuntu.cz/spou%C5%A1t%C4%9B%C4%8D (ta část o vytvoření vlastního spouštěče). Já to pak rozepíšu a převedu na wiki. Díky moc.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5747
  • Karma: +424/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #2 kdy: 13 Září 2013, 21:51:50 »
Neviem ci to skusam spravne ale uz to asi zmenili no a mne to este aj miesa jazyky. :D
Mimochodom ak sa spusti synaptic tak centrum softveru nema problem s instalaciou.

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 13 Září 2013, 21:53:54 od TIBOR »
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2013, 21:55:01 »
Nemá, protože CS čeká na ukončení předchozího procesu, ten první screen z wiki odstraním. Ale ten druhý by se mi hodil...  ::)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2530
  • Karma: +207/-15
    • Zobrazit profil
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #4 kdy: 13 Září 2013, 22:08:21 »
ať děláme co děláme, nemůžeme ty poruchy vygenerovat  >:(
Ten spouštěč osobně dělám podle mě nejjednodušeji jak to jde. Vytvořím textový dokument, do něj vložím hlavičku spouštěče
Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Name=Název aplikace
Comment=poznámka
Exec=/cesta/k_spouštěcímu/souboru/spouštěč
Icon=/cesta/k_ikoně/ikona
Path=
Terminal=spustit v terminálu?
StartupNotify=generovat oznámení při spuštění
GenericName=popis

pak jen spouštěč přejmenuji a je to.
Příklad pro VLC
Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Name=VLC
Comment=přehrávač
Exec=vlc
Icon=/usr/share/pixmaps/vlc.gif
Path=
Terminal=false
StartupNotify=true
GenericName=multimediální přehrávač
po uložení změním název na VLC.desktop
« Poslední změna: 13 Září 2013, 22:10:02 od Cuore »

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #5 kdy: 13 Září 2013, 22:17:21 »
ať děláme co děláme, nemůžeme ty poruchy vygenerovat  >:(

Taky se mi nedaří, tu první hlášku už to v grafice nehází, asi to je ošetřené, což je dobře (hodí jí to jen v terminálu). Tu druhou jsem zkoušel vygenerovat tak, že jsem přerušil instalaci něčeho, prostě jsem vypnul terminál a pořád nic  ???

Za zbytek díky, sepíšu to, zkusím to a hodím to tam...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #6 kdy: 14 Září 2013, 12:12:29 »
Tak za spouštěč děkuji, návod je konečně po cca 6 letech aktuální  ::)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 6547
  • Karma: +464/-89
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2013, 11:00:47 »
Procházím už 4 den ty stovky návodů, nahrávám screeny, aktualizuji texty, zkuste se podívat do http://wiki.ubuntu.cz/Wiki?do=recent a dejte mi vědět, jestli někde není něco špatně, případně co by se dalo změnit/upravit k lepšímu... díky.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
  • Karma: +61/-26
    • Zobrazit profil
Re:Prosba o pomoc s chybovými screeny
« Odpověď #8 kdy: 15 Září 2013, 19:43:12 »
K tomu Synapticu,..používám ho dost často a občas se mi stane, že ho nechám spuštěný. Mezitím v terminálu spustím apt nebo dpkg, jenže ty mi nedovolí (díky zámkům) provést akci dokud neukončím proces který zapisuje do stejných souborů. Takže mě přinutí Synaptic ukončit.
Když spustím Synapic z ikony (nebo pak ještě jednou) nebo i zkusím nové okno, prostě nedovolí novou instanci.
Když ho spustím v terminálu,
Kód: [Vybrat]
root@M51Va:~# synaptic && synaptic

(synaptic:5144): GLib-GObject-WARNING **: invalid cast from `GtkComboBox' to `GtkComboBoxText'

(synaptic:5144): Gtk-CRITICAL **: gtk_combo_box_text_remove: assertion `GTK_IS_COMBO_BOX_TEXT (combo_box)' failed

(synaptic:5144): Gtk-WARNING **: Unknown property: GtkDialog.has-separator

(yelp:5162): dconf-CRITICAL **: unable to create directory '/root/.cache/dconf': Operace zamítnuta.  dconf will not work properly.
spustí se a druhá instance čeká na pozadí a čeká až se ukončí první instance.
spustí se a druhá instance se spustí až se ukončí první instance. (takže to není správná simulace).
Spíše takto, už běží Snaptic a druhý se pokusím spustit v terminálu.
Kód: [Vybrat]
jadd@M51Va:~$ sudo synaptic
[sudo] password for jadd:
Another synaptic is running. Trying to bring it to the foreground
jadd@M51Va:~$
Sečteno a podtrženo, je to ošetřené a asi se to už při běžném použití nestane.

Já bych ale upozornil na docela jinou věc, .. pokud se spustí pro systémové nastavení v X (dá se tím dobře otestovat integrita základu systému)
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure --allpo pár oknech, se nevejde na obrazovku (15.4) laptopu a je potřeba až do konce posouvat přes P-Alt.
Mimo X není samozřejmě problém ale když už to v X spustit jde, mělo by to ...
« Poslední změna: 16 Září 2013, 15:22:38 od jadd »