Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Lubuntu klávesové zkratky...  (Přečteno 1359 krát)

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Lubuntu klávesové zkratky...
« kdy: 14 Leden 2017, 19:12:46 »
Ahojky zkušení uživatelé Linuxu... dříve jsem se mohla označit, za člověka co ho už zná.., měla jsem, ale kubuntu. Kamarád mi to přeinstaloval prý na lepší a rychlejí Lubuntu no a pro mě kalamita :( Nevyznám se v menu, je pro mě složitější a za boha nemůžu najít klávesové zkratky. Nefungují mi totiž 3 klávesnice ovládání hlasitosti a je mi jasné, že je nastavím právě v klávesových zkratkách. Nejde mi "mute, zesílení a stišení" a dost to potřebuji...

Děkuji za vysvětlení a přesný návod...

« Poslední změna: 28 Leden 2017, 18:58:00 od medrin »

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
  • Karma: +69/-19
    • Zobrazit profil

martyj

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2273
  • Karma: +165/-22
  • Don't buy a new PC, download a better one !
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #2 kdy: 14 Leden 2017, 21:28:11 »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #3 kdy: 15 Leden 2017, 10:39:56 »
Děkuji oběma :) Podívám se... no není mě tvrdil "kamarád" že to prostě je tam... no snad něco najdu .. bo ještě válčím s flashkami, že nemůžu nic kopírovat ani mazat. Jako ještě k tomu nemoc a já na to nemám :(

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #4 kdy: 15 Leden 2017, 10:46:39 »
Ne jde vidět, že jsem baba a antitalent... nic se semnou nekamarádí :(  není něco lehčího když kliknu jakoby na nabídku start tak někde tam? Se bojím, že něco vymažu či přepíšu

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
  • Karma: +69/-19
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #5 kdy: 15 Leden 2017, 13:58:39 »
1. "Klikači" mají svůj Win.
2. Můžeš si napřed udělat zálohu - pokud se bojíš, že něco "pokazíš"
https://www.unixmen.com/systemback-restore-linux-system-previous-state/

martyj

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2273
  • Karma: +165/-22
  • Don't buy a new PC, download a better one !
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #6 kdy: 15 Leden 2017, 16:07:15 »
Spíš napiš s čím máš problém a neodbočuj od tématu.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #7 kdy: 17 Leden 2017, 09:32:03 »
Spíš napiš s čím máš problém a neodbočuj od tématu.

:) promiň. Ty 3 volume čudlíky (mute, stišení a zesílení) ostatní mi fungují, ale tyto ne. Nějak jednoduše, jak je jde pustit, aby fungovali... je to nastavné na max. což nikomu nevyhovuje.

martyj

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2273
  • Karma: +165/-22
  • Don't buy a new PC, download a better one !
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #8 kdy: 18 Leden 2017, 21:14:42 »
Ten návod nefunguje ?
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #9 kdy: 19 Leden 2017, 08:23:42 »
Neumím anglicky.. a navíc se v tom pořádně nevyznám :(

martyj

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2273
  • Karma: +165/-22
  • Don't buy a new PC, download a better one !
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #10 kdy: 19 Leden 2017, 14:08:15 »
Tak těch pět řádků snad dokáže přeložit Google.

Nevidím žádnou snahu. Bez toho to nejde.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #11 kdy: 28 Leden 2017, 18:57:32 »
Tak těch pět řádků snad dokáže přeložit Google.

Nevidím žádnou snahu. Bez toho to nejde.

nemůžu najít ten program amixer... v kterém se to má pustit... už jsem to překládala... Když dám spustit program a napíši to tam tak nic... snaha je už měsíc než jsem s tím přišla sem.

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
  • Karma: +69/-19
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #12 kdy: 28 Leden 2017, 20:01:45 »
amixer (alsamixer)  je součástí balíku alsa-utils takže se podívej jestli ho máš nainstalovaný. Pokud ne, tak si ho doinstaluj:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install alsa-utilsPak už ten příkaz bude fungovat.
« Poslední změna: 28 Leden 2017, 20:34:42 od juwa2 »

medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #13 kdy: 01 Únor 2017, 14:46:10 »
Mluvíš o tomto programu?


medrin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lubuntu klávesové zkratky...
« Odpověď #14 kdy: 05 Únor 2017, 14:17:39 »
amixer (alsamixer)  je součástí balíku alsa-utils takže se podívej jestli ho máš nainstalovaný. Pokud ne, tak si ho doinstaluj:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install alsa-utilsPak už ten příkaz bude fungovat.

je to ten program?? .... co je výše?