Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: zmena 32bit na 64bit  (Přečteno 1022 krát)

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
zmena 32bit na 64bit
« kdy: 27 Únor 2017, 15:56:06 »
Dá sa zmeniť 32 na 64bit bez preinštalovania celého systému? Diky

juwa2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 879
  • Karma: +66/-19
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #1 kdy: 27 Únor 2017, 16:16:42 »
NE.  :-[

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #2 kdy: 27 Únor 2017, 16:54:17 »
Diky, nepotešil si ma  ;)

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5693
  • Karma: +423/-20
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #3 kdy: 27 Únor 2017, 17:42:40 »
Ak ti ide o nastavenia tak /home mozes preniest z 32 na 64 bit. Cize ak i odzalohujes /home tak ti staci len preinstalovat system, doinstalovat programy a vratit povodny /home s nastavenim prostredia a programov.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 16.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #4 kdy: 28 Únor 2017, 17:29:02 »
Diky za odpoveď. Chcel som si nainštalovať Darktable na úpravu fotiek a ten pýta 64 bit. Pre mňa je to ťažké. Potreboval by som podrobnejši návod ale nechcem s tým nikoho otravovať.

theadoua

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +20/-0
  • The quieter you become the more you are able to ..
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #5 kdy: 28 Únor 2017, 18:12:48 »
Pamatam si, ze darktable fungoval aj na 32bit ale pisali, ze nerucia za pripadne problemy.. zmenilo sa to? uz 32bit nepodporuje vobec?

toto vyzera, ze by to snad mali aj na 32bit o.O skus
https://www.darktable.org/tag/32-bit/

pozri aj uplne posledny podnadpis tu: http://www.darktable.org/2012/03/darktable-and-memory/
« Poslední změna: 28 Únor 2017, 18:16:03 od theadoua »

jarek163

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #6 kdy: 28 Únor 2017, 18:23:01 »
zdravím
Darktable verze 2.2.3 - 32b si můžeš nainstalovat takto
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:pmjdebruijn/darktable-release
sudo apt-get update
sudo apt-get install darktable
Po spuštění programu se ti ale objeví upozornění na nestabilitu 32b instalace...
To by se mělo dát vyřešit, koukni sem
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/darktable-2.0
http://www.darktable.org/2012/03/darktable-and-memory/ atd

Co jsem vyčetl tak změny v ~/.config/darktable/darktablerc
by měly vypadat asi takto

please_let_me_suffer_by_using_32bit_darktable=true
plugins / lighttable / thumbnail_width = 800
plugins / lighttable / thumbnail_height = 500
plugins / lighttable / images_in_row = 3
never_use_embedded_thumb = false
parallel_export = 1
cache_memory = 32870912
cache_compression = 1
host_memory_limit = 500
worker_threads = 1
« Poslední změna: 01 Březen 2017, 12:08:11 od jarek163 »

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #7 kdy: 01 Březen 2017, 12:09:33 »
Ďakujem,
je to naištalované, beží to na 32 bit, ale presvetlovací pult ani fotokomora na filmovom páse mi nezobrazujú obrázky, ukazuje mi len o aký druh obrázku ide nef, jpg, prípadne orf. Keď kliknem na prázdny obrázok na filmovom páse alebo na prevetlovacom pulte tak mi potom nabehne vo fotokomore snímok k spracovaniu snímky. Nemám možnosť si na filmovom páse ani na presvetlovacom pulte vybrať aký snímok by som si chcel spracovať. Díky.

theadoua

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +20/-0
  • The quieter you become the more you are able to ..
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #8 kdy: 01 Březen 2017, 14:20:56 »
skusal si ponastavovat vsetko ako odporucaju v linku co som poslal, alebo ako uviedol aj jarek? ked tak sprav malu particiu kde nainstaluj nieco male 64bit a maj to len na darktab..

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #9 kdy: 02 Březen 2017, 21:07:47 »
Diky za odpoveď, moc nerozumiem ubuntu, neviem to nastaviť. Nainštalované je to dobre a beží to dobre ale nezobrazuje snímky ako som uviedol vyššie.
« Poslední změna: 02 Březen 2017, 21:10:35 od igorg »

jarek163

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #10 kdy: 02 Březen 2017, 21:45:11 »
Nainstaloval jsem darktable (OS Greenie 16.04 32b), a zeditoval config. soubor (nevím jestli dobře). Bohužel máš pravdu že pokud importuji více fotografií, tak prosvětlovací pult, ani filmový pás nefungují. Program neznám, tak jsem se v tom moc nerýpal. Pokud importuješ 1-2 snímky (více jsem nezkoušel) tak je program asi funkční, takže používat v takto omezeném modu, nebo pak přeinstalace na 64b verzi.
« Poslední změna: 03 Březen 2017, 09:40:44 od jarek163 »

igorg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:zmena 32bit na 64bit
« Odpověď #11 kdy: 03 Březen 2017, 09:55:52 »
Ďakujem za odpoveď, no moc sa mi nechce do preinštalovania.