Fórum Ubuntu.cz

Ostatní => Volná diskuze kolem Linuxu a OSS => Téma založeno: TIBOR 02 Prosinec 2017, 00:00:35

Název: Moj Firefox tazi digimenu?
Přispěvatel: TIBOR 02 Prosinec 2017, 00:00:35
Zdravim.
Pre zaciatok hned napisem ze sa moja otazka netyka ubuntu(tyka sa firefoxu) ale dufam ze mi moj "problem" niekto dokaze vysvetlit.
Par dni sledujem ze mi pri spusteni FF zacne tahat z netu viac dat ako byvalo zvykom.(po kazdom starte FF asi 40MB) Najprv som si myslel ze aktualizacie ale nedalo mi to a zacal som patrat co to je. Podla obrazku dole to tahalo z IP 104.24.101.25.  IP patri cloudflare. com kde hostuje aj stranka takefreebitcoin. Tam mi to uz zacalo trochu davat zmysel mal som ju v zalozkach, zacal som patrat vo FF ako sa ta stranka spusta po starte. Povypinal som vsetky doplnky, temy, rozsirenia ale nepomohlo to. Jedine co pomohlo bolo odstranit odkaz na tu stranku z panelu zaloziek.(alebo samozrejme cisty profil)
A to my nejde do hlavy a tiez to je moja otazka.
Ako moze stahovat stranka nieco do mojho pc ked mam na nu iba odkaz v panely zaloziek. To si moze vo FF po starte robit co chce kazda stranka na ktoru si ulozim odkaz?
Vdaka za vysvetlenie, ak to niekto vie.
Název: Re:Moj Firefox tazi digimenu?
Přispěvatel: juwa2 02 Prosinec 2017, 11:27:15
https://www.zive.cz/clanky/tajna-tezba-kryptomen-v-prohlizecich-zavreni-okna-s-infikovanym-webem-uz-nepomuze/sc-3-a-190752/default.aspx
Přidej si do Adblocku filtr "NoCoin"
https://adblockplus.org/subscriptions#type_other
Název: Re:Moj Firefox tazi digimenu?
Přispěvatel: TIBOR 02 Prosinec 2017, 15:22:53
Nocoin mam, a to prve treba navstivit tu stranku ktora vytvori nove vyskakovacie okno. Mne to spustalo hned po starte FF bez toho aby som klikol na odkaz stranky. Iba som ten odkaz mal v panely zaloziek. Po odstraneni to prestalo.