Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - dzik

Stran: [1]
1
Podpora pro Ubuntu Server / konfigurace apache2, clean URL
« kdy: 15 Únor 2017, 16:55:02 »
Zdravím,
snažím se na localhostu UBN14.04 rozchodit Drupal8, ale nedaří se mi zprovoznit CLEAR URL.

Podle rady zde:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=54891.msg393874#msg393874
jsem zjistil, že daný soubor neobsahuje potřebné řádky, je prázdný...

Podobnou konfiguraci jsem našel v souboru /etc/apache2/apache2.conf, ale při přepsání řádku AllowOverride All
ale mi to teď hlásí totok:
handle($request); $response->send(); $kernel->terminate($request, $response);

Už jsem jel podle spousty návodů, ale zatím vždy z nezdarem. Může mě prosím někdo postrčit? Díky


2
Snažím se rozchodit skenner na ubuntu 9.10, postupuji podle návodu na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Scannery ale skončím u příkazu
Kód: [Vybrat]
sudo chmod 0666 /proc/bus/usb/001/002 kdy mi to vyhodí chybu:
Kód: [Vybrat]
sudo chmod 0666 /proc/bus/usb/001/002
chmod: cannot access „/proc/bus/usb/001/002“: No such file or directory

Když vlezu do adresáře proc/bus/ tak tam ani adresář usb není, mám tam pouze PCI a INPUT. Zařízení zapojené pomocí USB mám kromě multifunkce (skener s tiskárnou - která funguje bezvadně) ještě myš, která také funguje. Můžete mě prosím postrčit dál.
Díky
PS: xsane samozřejmně žádné zařízení nevidí....

3
Vyměním scanner Umax Astra 4500 za obdobny fungujici pod Linuxem. Bohuzel z dostupnych informaci na netu http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html#Z-UMAX jsem se rozloucil s pouzitim scanneru, v nejhorsim si ho vzdy sbalim a oskenuju u nekoho s woknama, ale neni to zrovna nejpohodlnejsi reseni, takze otazka zni:
Najde s nekdo, kdo by byl muj scanner vymenit za nejaky obdobny, ktery je podporovan pod Linuxem? Diky za nabidky

4
Obecná podpora / kde hledat v logu pri podezreni na bug
« kdy: 09 Březen 2008, 22:30:19 »
Mám podezření na bug. Když poracuji ve FF a chci minimalozovat okno, PC me odhlasi a naskoci mi prihlasovaci obrazovka. Ted se mi to stalo behem 15min 2x, jinak jsem tuto zalezitost poprve zaznamenal v patek, kdy jsem aktualizoval system.
aha, uz jsem nasel v system-sprava-systemovy protokol totok
Kód: [Vybrat]
Mar  9 22:02:02 dzik-desktop gdm[4700]: WARNING: gdm_slave_xioerror_handler: Fatální chyba X - Restartuji :0
Mar  9 22:02:16 dzik-desktop hcid[4644]: Default passkey agent (:1.37, /org/bluez/passkey) registered
Mar  9 22:02:16 dzik-desktop hcid[4644]: Default authorization agent (:1.37, /org/bluez/auth) registered
Mar  9 22:02:18 dzik-desktop NetworkManager: <info>  Updating allowed wireless network lists.
Mar  9 22:02:18 dzik-desktop NetworkManager: <WARN>  nm_dbus_get_networks_cb(): error received: org.freedesktop.NetworkManagerInfo.NoNetworks - There are no wireless networks stored..
Mar  9 22:17:01 dzik-desktop /USR/SBIN/CRON[6482]: (root) CMD (   cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Mar  9 22:21:32 dzik-desktop gdm[6081]: WARNING: gdm_slave_xioerror_handler: Fatální chyba X - Restartuji :0
Mar  9 22:21:46 dzik-desktop hcid[4644]: Default passkey agent (:1.50, /org/bluez/passkey) registered
Mar  9 22:21:46 dzik-desktop hcid[4644]: Default authorization agent (:1.50, /org/bluez/auth) registered
Mar  9 22:21:48 dzik-desktop NetworkManager: <info>  Updating allowed wireless network lists.
Mar  9 22:21:48 dzik-desktop NetworkManager: <WARN>  nm_dbus_get_networks_cb(): error received: org.freedesktop.NetworkManagerInfo.NoNetworks - There are no wireless networks stored..

snazim se v tom zorientovat, ale zatim nemam pocit, ze bych z toho neco vycetl, muzete me nekdo nasmerovat, v cem bych mel hledat chybu. Zatim se mi to stalo pouze pri minimalizcai FF.... diky

5
Pár delších chvil jsem se snažil smazat data ze sveho USB disku. Bohužel jsem neměl na smazání oprávnění, které jsem se snažil změnit jak v grafickém režimu, tak i přes teminal
Kód: [Vybrat]
sudo chmod -R 777 /media/disk/
Kód: [Vybrat]
sudo chmod -R 777 /media/disk/.trashale vždy marně, většinou se zaseknul terminál.

Googlil jsem, až se ze mě kouřilo, až jsem našel odkaz na Gparted
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get gparteda pro spuštění
Kód: [Vybrat]
sudo gpartedkde jsem konečně odstranil oddíl, vytvořil nový a naformátoval (dal jsem ho na FAT 16).

Snad to pomůže i někomu jinému.

6
Internet a sítě / pomaly upload pres FTP [vyřešeno]
« kdy: 21 Leden 2008, 22:57:24 »
Zdravim.
Nemuzu rozjet rozumnou rychlost pres ftp, potrebuji ulozit stranky na server a jede mi to rychlosti limitni k 0
v pidginu mi jede posilani souboru velmi svizne, tak nechapu proc pres FTP ne...
Kód: [Vybrat]
dzik@dzik-desktop:~$ ifconfig -a
eth0      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:13:D4:CF:CC:75 
          inet adr:192.168.1.101  Všesměr:192.168.1.255  Maska:255.255.255.0
          inet6-adr: fe80::213:d4ff:fecf:cc75/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:64948 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:42759 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 66430614 (63.3 MB) Odesláno bajtů: 10210952 (9.7 MB)
          Přerušení:3 Vstupně/Výstupní port:0xe000

lo        Zapouzdření:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 0 (0.0 b)

7
Obecná podpora / autoCAD x qCAD a Ubuntu
« kdy: 06 Leden 2008, 21:20:54 »
Zdravím. Kamaradka pracuje v oblasti navrhovani interieru a je nestastna z toho, jak ji furt padaji win (stale ma viry atd... znate to, nebo jste o tom slyseli :). K praci pouuzivala Corel (Inkspace myslim nahradi) a autoCAD (znam obdobu qCAD, ale...)
Chvilku jsem qCAD pouzival, ale pro me obcasne vykrsesky se spokojim s Inkscapem a proto bych chtel slyset nazor uzivatelu CADu, jak se jim v qCADu a obracene zobrazuji vykresy. Jestli  dilo vytvorene v qCADu je viditelne a editovalne v CADu a obracene.
 Diky za nazory

8
Archiv / jak na test mechaniky DVD?
« kdy: 30 Listopad 2007, 08:21:02 »
nemuzu nacist obsah DVD, zkousel jsem asi 5 medii, ale stale se to tvari, ze neni medium v mechanice. V biosu DVD mechanika je videt, pri startu systemu se i snazi z DVD bootovat. Ve spravci zarizeni mam: storage, block, storage.cdrom. Kdyz se pokusim pres Mista-Pocitac-Mechanika dvd nacist obsah, hlasi mi to chybovou hlasku: Medium nelze pripojit, v mechanice neni pravdepodobne zadne medium.
Da se nejak otestovat funkcionalita DVD mechaniky z prikazove radky? Hledal jsem zde i na wiki, ale zatim marne....
Diky za postrceni

9
Archiv / nelze aktualizovat system
« kdy: 11 Listopad 2007, 16:48:38 »
Po dlouhodobem pouzivani Ubuntu, nejprve 6.06->6.10->7.04 se mi zacal system chovat divne, kouse a vyzaduje tvrde restarty. Je to od jiste doby, kdy mi prestaly fungovat aktualizace. Pri pokusu o aktualizaci prez spravce aktualizaci, nebo pres synaptic a rucni hledani balicku mi pise tuto chybuE: /cdrom//pool/main/l/linux-source-2.6.22/linux-libc-dev_2.6.22-14.46_amd64.deb: files list file for package `libxpm4' is missing final newlineco delam spatne, nebo jak to dat zasee do kupy, nerad bych kvuli ztrate nastaveni formatoval a ciste znovu instaloval...

10
Archiv / internet banka GE
« kdy: 18 Červen 2007, 14:04:47 »
Snazim se rozchodit internetove bankovnictvi na Ubuntu, dokazu se prez Wine a nasledne prez IE6 dostat na ucet, prohlizet si stav uctu, ale nefunguje mi tam java, tudiz nemuzu posilat penize atd(pri startu to po me chce Java virtual machine). Doinstaloval jsem si javu, mozna ze spatnou... ( sudo apt-get install sun-java6-jre)
Vychazel jsem z navodu> http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=530
http://wiki.ubuntu.cz/Internet_Explorer
Podle clanku na linuxsoftuu, by me mela banka fungovat i pod firefoxem a operou, coz se mi napodari ani prihlasit. Je tu nekdo, komu to fungujue spravne a pokusi se me nasmerovat. Uz laboruji asi 1/2 dne a rychlejsi pro me bude prechod na jinou banku :) Diky za cokoliv

11
Archiv / soft similar tftp, secure crt
« kdy: 28 Duben 2007, 09:53:45 »
hledam vhodny soft, pomoci kterho budu moci prez kabel (com,lpt, usb, eth) komunikovat se zarizenim (prevazne routem) a budu moci do nej nahravat data. Ve win jsem pouzival TFTP a Secure CRT. Diky za cokoliv.

12
Archiv / Gaim, automaticka oprava pravopisu [vyřešeno]
« kdy: 05 Březen 2007, 08:12:01 »
Zdravim, mam mensi problem, ktery me lehce obtezuje. Kdyz pisu v Gaimu zpravu a chci napsat trebas toto: "sejdeme se u kone", tak mi to napise: "sejdeme se you ukone" tzn. ze mi to nahrazuje U - You, a jeste se mi neustale zdvojuje u (ostatni pismena ne, coz je divne). Tusite nekdo, kde by se dala automaticka oprava vypnout? To zdvojovani u nebudu resit, mozna je to problem klavesnice...
Diky za tipy

13
Archiv / konf souubor site
« kdy: 27 Únor 2007, 10:20:39 »
Hoj, mam mensi problem s DNS. Pred nekolika tydny jsem si nastavil DNS, zel bohu jeden z DNS serveru (nejspise ten prvni co je v posloupnosti) nejede jak ma a stranky se mi zobrazuji velmi pomaluu. Pomuze odmazani dane DNS v nastaveni site, problem je, ze po restartu tam mam zase v seznamu dns tu spatnou DNS adresu. Kdyz to nejde tedy v graf. rezimu, v kterym konf souboru bych to mohl udelat rucne? Navody na WIKI http://wiki.ubuntu.cz/Internet_Expres_O2 mi moc nepomohly, jen mi dali za pravdu. Diky za postrceni.

14
Archiv / opet SATA disk [vyřešeno]
« kdy: 14 Leden 2007, 11:28:58 »
Po dlohodobem usili jsem zprovoznil SATA disk, ktery uz je aspon videt. Pridal jsem do /etc/fstab nasledujici radku:
# /dev/sda1
UUID=8dee90ad-7812-4d85-8e92-a6195d4a6d5e /media/sda1 ext3 defaults,errors=remount-ro 0       1
na prikazovem radku dam: suduo mount /media/sda1
vsechno bezi OK, ale po restartu se zase klasicky nemuzu na sda1 dostat (jedine opakovanim prikazu)
Co delam spatne, nebo do ktereho konf. souboru mam jeste neco napsat, aby si ty informace pamatovalo i po restartu? Pokousel jsem se jeste takto:
sudo mount -a
mount: přípojný bod /media/sda1 neexistuje
Diky

15
Archiv / nevidim SATA2 disk
« kdy: 05 Leden 2007, 17:02:31 »
Mam problem s rozchozenim SATA2 disku. Bios vidi, detekuje, ale linux ani z jakehokoliv live CD (knoppix, slackware, ubuntu, fedora) ne. Zkousel jsem uz projizdet zdejsi i jine konference, ale stale jsem nic co by mi pomohlo nenasel (mozna sem hledal blbe). Disk je Seagate Barracuda, deska ASUS K8N4-E. Diky za cokoliv

Stran: [1]