Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Pracovní plocha - vzhled, návody, tipy, triky ...  (Přečteno 741894 krát)

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #25 kdy: 21 Duben 2006, 19:31:23 »
Zvláštní jak každý ten počítač používá jinak. A tak to má být. Tím bordelem na ploše jsem měl na mysli přesně to jak pochopil Juraj. Zkrátka spousta rozpracovaných úloh, které z plochy mizí do šuplíků uvnitř uživatelského účtu jakmile jsou vyřízené anebo jinak zpracované. A pamatujte, počítač je výrobní nástroj anebo zprostředkovatel zábavy anebo obojí, což bývá nejčastěji. S tou úplně čistou plochou některých z vás to na mne působí velmi "zvláštně".
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

TomAker

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 83
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #26 kdy: 25 Duben 2006, 20:40:07 »
Já mám nejraději pozadí s tématikou vesmíru a přírody. Momentálně mám nastavené toto pozadí.
Bohužel si se svým 15" monitorem nemůžu ohledně místa moc vyskakovat :(

Jak jsem se díval na screeny Ubuntu, tak Gnome vypadá taky moc pěkně. Že bych nakonec přešel z KDE? :)
Kriegovo základní pravidlo:
Práce na počítači se podobá předem prohrané válce.

Newkiller

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #27 kdy: 25 Duben 2006, 21:01:03 »
http://forum.gamepark.cz/index.php?act=Attach&type=post&id=7460

moje plocha ale bude lepší,teď v linuxu moc nejsem,stejně budu všechno za měsíc mazat protože budu mít new hdd :)
btw. ikony též nějak nemusím ;)

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #28 kdy: 26 Duben 2006, 01:52:58 »
Take se s vami podelim o svoji plochu na Xfcich:
http://datagate.no-ip.org/Download/Xfcedesktop.jpg

Moc se mi libi to menu (vyvola se pravym mysitkem kdekoli na plose). Kdykoliv tak spustim cokoli je nainstalovane :)
« Poslední změna: 29 Květen 2008, 19:45:35 od Anna Taliánová »

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +35/-4
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #29 kdy: 26 Duben 2006, 16:05:53 »
Citace: Jendall
Take se s vami podelim o svoji plochu na Xfcich:
http://datagate.no-ip.org/Download/Xfcedesktop.jpg

Moc se mi libi to menu(vyvola se pravym mysitkem kdekoli na plose). Kdykoliv tak spustim cokoli je nainstalovane :)
Docela ma zaujal udaj tvojej RAM :)

MiBo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 750
  • Karma: +36/-6
  • hello world
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #30 kdy: 26 Duben 2006, 16:10:00 »
Jinak vysla beta xubuntu 6.06 kdyz to tu vidim pouzivat.
Restaurant na konci ynternetu: https://www.gnulinux.cz/hlavni/chat/

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #31 kdy: 26 Duben 2006, 16:34:48 »
Citace: Juraj
Docela ma zaujal udaj tvojej RAM :)
no, je to dost spatny :) mam jen 128MB, ale ty Xfce jsou naprosto skvele s ohledem na vytezovani RAM(narozdil od gnome,kde).... dimm sdram nemuzu nikde sehnat a nove nechci kupovat, je to strasne drahe :/ ....jestli nekdo ma volnou dimm sdram 66-128 MB, tak bych ji koupil(fsb 100Mhz) ;-)

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +35/-4
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #32 kdy: 26 Duben 2006, 21:07:53 »
Ja mam v supliku nejake 16 a 32MB sdram-ky ale na fsb 66MHz, co je asi uz dost slabe.

A este jednu 128MB na fsb 133MHz, ktora mi slapala na starom celerone s fsb 66 - 75MHz iba na polovicnu kapacitu.

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #33 kdy: 27 Duben 2006, 00:56:18 »
Juraj, tu 128MB na fsb 133MHz bych koupil ... procesor mam na fsb 100mhz, takze se to prizpusobi. Napisu ti mail...

MiBo

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 750
  • Karma: +36/-6
  • hello world
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #34 kdy: 27 Duben 2006, 01:06:36 »
heh, jestli se vam podari prenest tu pamet mailem, tak jste borci :-D
Restaurant na konci ynternetu: https://www.gnulinux.cz/hlavni/chat/

romi

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 711
  • Karma: +12/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #35 kdy: 27 Duben 2006, 11:01:36 »
ax deti :))

tak sa aj ja k vam pridam mojou plochou ;))))
http://randy.vserver.cz/old/Desktop00.png   [dufam, ze pojde vserver :P]
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #36 kdy: 27 Duben 2006, 11:13:50 »
Konečně jeden z mála zastánců ikon na ploše ;) Pěkné Randy, jsme v oslabení :)
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

romi

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 711
  • Karma: +12/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #37 kdy: 27 Duben 2006, 11:41:28 »
sam sa nechapem ;) pod win mam na ploche len odkazy na programy, ktore aj tak nepouzivam, bo ich mam v liste :P nikdy som nemal rad, ked niekto pouzival plochu ako odkladaci priestor :)) nuz ale pod linuxami to mam inak :P tato ploch aje este ~/Desktop, ale ted pouzivam ~/ ako adresar plochy, bo sa rychlo potrebujem k tym mojim hlupostiam dostat :)
aj ked..hm .malokedy sa dostanem na plochu a vzdy len z menu gnome sa v tom hrabem :p ..alebo cez konzole ..hh
..sam si nerozumiem ;)))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

GlidingFLY

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1200
  • Karma: +56/-11
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #38 kdy: 27 Duben 2006, 12:53:17 »
Víš co, já vnímám plochu jako bordel, se kterým je potřeba něco udělat. A když je hotovo, šup s tím někam do složky v účtu. Podle mého je to přesně takto zamýšlené a má to takto smysl. Ten obrázek na pozadí vnímám jako relaxační inspiraci :) Považuji to za přednost každého desktopu.
» ASUS® M4A87TD EVO, CPU Phenom II X4 905e, RAM 8GB, SW Raid1 2xWD1002FAEX 1TB, ATI™Radeon™HD 4670, PCIcombo USB2/FW, Samsung SH-S223C * 10.04 64-bit - Gnome«

TomAker

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 83
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #39 kdy: 27 Duben 2006, 20:14:07 »
Citace: nikola
Já si taky myslím, že plocha je tady od toho, aby se s ní pracovalo - t.j. ikony, superkaramba atd. :) http://home.tiscali.cz/nikola/plocha.png
Chtěl bych se zeptat, jak jsi tam dostal grafy o využití RAM, CPU,...?
Na nic podobného jsem nenarazil.
Kriegovo základní pravidlo:
Práce na počítači se podobá předem prohrané válce.

MarrLiss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 901
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #40 kdy: 27 Duben 2006, 20:19:40 »
Pro KDE hledej superkaramba a pro Gnome je to gDesklet.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

zutroy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #41 kdy: 28 Duben 2006, 10:54:06 »
Tak ja taky:

http://zutroy.wz.cz/shots/Obrazovka.png
http://zutroy.wz.cz/shots/Obrazovka-1.png
http://zutroy.wz.cz/shots/Obrazovka-2.png

Proti ikonam na plose nic nemam (meli byste videt mou plochu ve widlich:), ale v lin jsem asi chytil jinej styl a proste se mi burdel nedela (a kdyz, tak docasne, kdyz na plochu rozbaluju achivy a podobne)

Btw: taky vas prepada klaustrofobie, kdyz mate pracovat ve widlich jen s jednou plochou? Me strasna (a to jsem nicim takovym nikdy netrpel)
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

zutroy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #42 kdy: 28 Duben 2006, 11:18:07 »
Tahle sice neni moje, ale stoji za to:
http://home.comcast.net/~moppsy/trouble.jpg
Plocha je to na predni krychli..
:-)
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Jendall

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 189
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #43 kdy: 28 Duben 2006, 14:49:05 »
jo, ta borgska krychle vypada dobre ... at zije XGL :)

Marian Bouček

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 65
  • Karma: +1/-4
    • Zobrazit profil
    • http://ptakopysk.cz/algi
Pracovna plocha
« Odpověď #44 kdy: 28 Duben 2006, 18:58:17 »
opravdu zajímavé. zdá se, že pojem "plocha" přestává být plochý a nabývá nového rozměru:) nicméně, ze samotné plochy toho už moc vidět není. ale takové už je XGL...
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

darth

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 68
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #45 kdy: 28 Duben 2006, 22:12:33 »

Kingskid

  • Host
Pracovna plocha
« Odpověď #46 kdy: 29 Duben 2006, 10:22:04 »
GlidingFLY - ta plocha vypadá jako Mars, je to fotka nebo to někdo vyrobil? Jsou někde podobné obrázky ke stažení?

joska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 159
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #47 kdy: 29 Duben 2006, 10:47:49 »
To zutroy: Taky se mi podarilo v Ubuntu spustit xgl ale krychle se otaci jenom jakoby kolem svisle osy (4plochy). Jak ji prinutit aby byla otocna vsemi smery??
Dapper 6.06 LTS PIII/1Ghz i815EP (MS-6337) 512Mb ram FX5200 Hdd 80Gb Realtek RTL8139 PCI SB128pci

zutroy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #48 kdy: 29 Duben 2006, 10:58:57 »
Citace: joska
To zutroy: Taky se mi podarilo v Ubuntu spustit xgl ale krychle se otaci jenom jakoby kolem svisle osy (4plochy). Jak ji prinutit aby byla otocna vsemi smery??
CTRL+ALT+doleva (nebo doprava) je otoceni kolem osy
volny otaceni nevym, ja jsem si to premapoval, ale muzes se kouknout v gconf-editor:
apps -> compiz -> plugins -> rotate
Na ten zoom out potrebujes novy baliky (od Quinnstrorm - linky na repozitare sem tu uz nekde psal).
Jinak:
Kód: [Vybrat]
https://wiki.ubuntu.com/compiz
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Jakub Šťastný

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1441
  • Karma: +26/-1
    • Zobrazit profil
Pracovna plocha
« Odpověď #49 kdy: 29 Duben 2006, 12:05:24 »
To joska: Ctrl+Alt a chňapneš a točíš :-) J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod