| Podpora a zdroje > Návody, tipy a triky |
| Svátky - applet na panel pro GNOME |
| << < (30/31) > >> |
| GdH:
--- Citace: Tadeáš Pařík 14 Červenec 2012, 00:01:52 ---Vzhled ambiance. --- Konce citace --- Ptal jsem se na font. Edit Tak to Tadeáši zkus ještě jednou, verzi 0.2.4 jsem doplnil o další test, abych pokryl větší rozsah nastavení. Zkoušel jsem to na všech běžných velikostech fontu (9-13) Ubuntu i Sans a u mě to sedí jak v anglickém, tak českém prostředí. Ještě co na to slováci.. :) |
| GdH:
Začal jsem vyrábět nějaké rozhraní pro rozšíření svátků o narozeniny a upozorňování a zajímají mě vaše připomínky. Zatím jsem načrtl zhruba toto: Je tam vyhledávací pole, které okamžitě podle zadávaných znaků filtruje obsah comba se svátky vedle, takže se oproti původní verzi dostanete třeba i k druhému svátku Petra, který slaví s Pavlem. Kliknutí na datum v kalendáři vymaže obsah vyhledávacího pole, což naplní combo svátky celého roku a aktivuje ten, který přísluší zvolenému dni. Po kliknutí na combo se pak zobrazí kompletní seznam sváktů, ve kterém lze listovat a samozřejmě libovolný den aktivovat také. Ke každému dni si budete moct zapsat seznam dalších svátků a narozenin, které se zobrazují podle aktivního dne a při aktivaci tlačítkem 'Upozornit' se v daný den zobrazí okno s kompletními informacemi k danému dni, případně může údaj v panelu blikat. Všechny dny, které nastavíte pro upozorňování se v kalendáři i combu zvýrazní a budou dostupné i v samostatném seznamu - určitě to bude v submenu v panelu a nepochybně půjde vyfiltrovat i obsah comba. Vyhledávání se samozřejmě rozšíří na všechny informace k danému dni. Program přepíšu tak, aby byl univerzální, s jednoduchou strukturou vstupních dat a tak si budete moci jednoduše vytvořit vlastní seznamy, které se budou nechat aktivovat v menu. Nakonec na co mít třeba v panelu svátky, které vás nezajímají? Indikátor poběží, ale zobrazovat bude jen v dny, které jste si vybrali vy sami.. Rozhodně to nejsou koněčná rozhodnutí, máte-li nějaké další nápady a připomínky, budu rád, když se podělíte. |
| MaSo_CZ:
--- Citace: GdH 16 Červenec 2012, 21:11:36 ---Začal jsem vyrábět nějaké rozhraní pro rozšíření svátků o narozeniny a upozorňování a zajímají mě vaše připomínky. Zatím jsem načrtl zhruba toto: Je tam vyhledávací pole, které okamžitě podle zadávaných znaků filtruje obsah comba se svátky vedle, takže se oproti původní verzi dostanete třeba i k druhému svátku Petra, který slaví s Pavlem. Kliknutí na datum v kalendáři vymaže obsah vyhledávacího pole, což naplní combo svátky celého roku a aktivuje ten, který přísluší zvolenému dni. Po kliknutí na combo se pak zobrazí kompletní seznam sváktů, ve kterém lze listovat a samozřejmě libovolný den aktivovat také. Ke každému dni si budete moct zapsat seznam dalších svátků a narozenin, které se zobrazují podle aktivního dne a při aktivaci tlačítkem 'Upozornit' se v daný den zobrazí okno s kompletními informacemi k danému dni, případně může údaj v panelu blikat. Všechny dny, které nastavíte pro upozorňování se v kalendáři i combu zvýrazní a budou dostupné i v samostatném seznamu - určitě to bude v submenu v panelu a nepochybně půjde vyfiltrovat i obsah comba. Vyhledávání se samozřejmě rozšíří na všechny informace k danému dni. --- Konce citace --- Super! :) --- Citace ---Program přepíšu tak, aby byl univerzální, s jednoduchou strukturou vstupních dat a tak si budete moci jednoduše vytvořit vlastní seznamy, které se budou nechat aktivovat v menu. Nakonec na co mít třeba v panelu svátky, které vás nezajímají? Indikátor poběží, ale zobrazovat bude jen v dny, které jste si vybrali vy sami.. --- Konce citace --- tady bych, že já rád mám na očích, kdo má dnes svátek -> ááá, svátek má Lukáš, super, napíšu mu sms (email, na FB, ...); když tak toto může být volba v nastavení, jestli zobrazovat vše nebo jen nastavené data, atd... --- Citace ---Rozhodně to nejsou koněčná rozhodnutí, máte-li nějaké další nápady a připomínky, budu rád, když se podělíte. --- Konce citace --- Další: nejen svátky a narozky, ale třeba i úmrtí a ručně nastavitelné "typ události" krom pevně nastavených (svátek, nározky, úmrtí, ...) Jinak nádhera, vypadá to velice slušně! :) |
| GdH:
--- Citace: MaSo_CZ 16 Červenec 2012, 21:28:50 ---Další: nejen svátky a narozky, ale třeba i úmrtí... --- Konce citace --- Máš pravdu, sekce "Smrtozeniny" tam rozhodně chybí :D |
| GdH:
--- Citace: MaSo_CZ 16 Červenec 2012, 21:28:50 ---.. tady bych, že já rád mám na očích, kdo má dnes svátek -> ááá, svátek má Lukáš, super, napíšu mu sms (email, na FB, ...); když tak toto může být volba v nastavení, jestli zobrazovat vše nebo jen nastavené data, atd... --- Konce citace --- Jasně že by to bylo volitelné, ten nápad se týká toho, aby bylo jednoduché vytvářet si seznamy vlastní a když je program najde v určeném adresáři, tak je zobrazí v menu, kde si je uživatel bude moct kliknutím aktivovat místo seznamu výchozího. --- Citace: MaSo_CZ 16 Červenec 2012, 21:28:50 ---Další: nejen svátky a narozky, ale třeba i úmrtí a ručně nastavitelné "typ události" krom pevně nastavených (svátek, nározky, úmrtí, ...) --- Konce citace --- S tím úmrtím jsem si vzpoměl na Červeného trpaslíka a Rimmerovy smrtozeniny, proto ta první reakce :) Jinak už jsem přemýšlel o tom, udělat položky přidávané dynamicky a každé by se přiřadila kategorie... |
| Navigace |
| Seznam témat |
| Další strana |
| Předchozí strana |