Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: nastavování sítě přes grafický rozhraní  (Přečteno 2624 krát)

ing. Roubátko

  • Host
nastavování sítě přes grafický rozhraní
« kdy: 22 Říjen 2007, 09:50:20 »
už mě to fakt sejří. jak ten *censored* se tu snažim přes půl hodiny (!!!) nastavit internet a nedaří se. tenhle problém jsem měl vždy a všude, ale teď už prostě je moje trpělivost u konce.
K menu- nastavení systému a sítě. doma mám IP 192.168. ...atd, teď na koleji si to musim vždycky přenastavit na dhcp. samozřejmě pořád musim řešit problémy jako že dám dhcp a když to chci potvrdit, tak myslíte že mě to nechá? ne, "IP adresa výchozí brány je neplatná". nevim proč to volba dhcp někdy předělá, někdy ne...ale klasicky tam mám samozřejmě čtyři nuly. *censored*. když tam konečně dostanu bránu, tak mám další problém- ono si to tam nedá samo dnska..hlavně že minulej tejden to šlo. no supr, kde ho mám asi tak vzít? zkoušel jsem se připojit na bezdrát eduroam, ale nešlo to..heh, jako by mě to překvapilo. no a samozřejmě když se mi povedlo že si tam dhcp vyčarovalo dnsko, tak myslíte že jsem tam měl bránu??? ne! zase čtyři nuly...vzdávám se, zkoušim tam jenom tak dát do brány to dnsko a funguje to..a já si můžu konečně postěžovat..
neplivejte na mě, že nepoužívám konzoli. vždycky jsem byl zvyklej na grafický rozhraní..a myslíte snad že když si BFU jako já nainstaluje feisty fawn a chce se připojit k netu, že si z hlavy pamatuje příkazy? ne, použije grafický- a ono nefachčí...
moje první kritika. vždycky jsem si to chválil, linux hájil..ale tohle, to se na mě nezlobte..navíc jsem nevychrápanej a čeká mě dlouhej den. no večer si povíme...

ing. Roubátko

  • Host
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #1 kdy: 22 Říjen 2007, 19:23:25 »
nepovíme ju? tak nic ;D

H0n2a

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #2 kdy: 15 Leden 2008, 08:41:15 »
Mám stejnou zkušenost s přenastavováním na DHCP - hlási neplatnou bránu. Stejně tak existence síťových profilů - chová se podivně (tváří se, jakoby se profil načetl/uložil, ale ve skutečnosti zůstane stejná i brána i ip.

Vivan

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +7/-3
    • Zobrazit profil
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #3 kdy: 15 Leden 2008, 11:02:07 »
Grafickému nastavovaniu sa treba vyhnúť kde sa len dá.
« Poslední změna: 15 Leden 2008, 11:14:09 od Vivan »

existpierre

  • Host
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #4 kdy: 15 Leden 2008, 11:12:21 »
Citace
Navrhoval by som napísať radšej skript ktorý monitoruje
stav pripojenia k internetu.Teda pripojené/odpojené, aby to hlásilo na panely.

Take daco je, teda nie skript, ale je to priamo

kliknut pravym na panel - pridat do panela - uplne dole kde je system a hardware, je tam sietovy sledovac.

Vivan

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +7/-3
    • Zobrazit profil
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #5 kdy: 15 Leden 2008, 11:24:06 »
existpierre, vdaka za radu, ten moj prispevok som sem dal akosi omylom patril do inej temy.


existpierre

  • Host
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #6 kdy: 15 Leden 2008, 13:50:49 »
existpierre, vdaka za radu, ten moj prispevok som sem dal akosi omylom patril do inej temy.



aha aj som sa cudoval, preco citujem prispevok, ktory tam nie je :D

H0n2a

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #7 kdy: 21 Leden 2008, 09:21:52 »
Názor je to všude šířený, ale v tom případě měl linux zůstat u konzole. Pak by ho ale používalo méně lidí. Pokud někde je nástroj na grafické ovládání, měl by fungovat. Z příspěvku, že se nastavování mám vyhnut jsem žádnou radu nevyčetl. Má tedy někdo nápad, jak zrušit onu protivnou hlášku a donutit počítač, aby se plynule přepínal na to, co po něm chci?

nikita

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: nastavování sítě přes grafický rozhraní
« Odpověď #8 kdy: 25 Leden 2008, 00:04:25 »
existuje vela aplikacii na nastavovanie PC cez GUI aj v win aj v lin, mnohe su dobre a mnohe su zle, ale ked vsetky zlyhaju je ovela jednoduchsie nastavenie cez prikazovy riadok v linuxe ako vo windowse (anti-prikazovy riadok je fiktivna kravina prevzata z reklamy na windoza asi kvoli crackerom z radov domacich uzivatelov PC)
Dufam ze som to dobre povedal, som na seba hrdy, aky som neskutocne mudry