Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]  (Přečteno 15726 krát)

kubametal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« kdy: 25 Říjen 2007, 14:09:52 »
Mam int. graf. kartu Intel gma X3100 a potreboval bych rozchodit 3D akceleraci. Vubec nevim jak na to ...
Pred upgrade na  Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon"  (mel jsem Ubuntu 7.04 - Feisty Fawn) mi 3D akcelerace fungovala.

glxinfo | grep direct
Kód: [Vybrat]
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect

Muj xorg.conf
Kód: [Vybrat]
Section "Files"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/misc"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
Fontpath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "int10"
Load "vbe"
Load "glx"
Load "GLcore"
Load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "cz"
Option "XkbVariant" "qwerty"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizScrollDelta" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection
Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Boardname "intel"
Busid "PCI:0:2:0"
Driver "intel"
Screen 0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Vendorname "Generic LCD Display"
Modelname "LCD Panel 1280x800"
Horizsync 31.5-50.0
Vertrefresh 56.0 - 65.0
  modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
  modeline  "1280x768@60" 80.14 1280 1344 1480 1680 768 769 772 795 -hsync +vsync
  modeline  "1280x720@60" 74.48 1280 1336 1472 1664 720 721 724 746 -hsync +vsync
  modeline  "1280x800@60" 83.46 1280 1344 1480 1680 800 801 804 828 -hsync +vsync
Gamma 1.0
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Generic Video Card"
Monitor "Generic Monitor"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Virtual 1280 800
Modes "1280x768@60" "1280x720@60" "800x600@60" "1280x800@60" "800x600@56"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
Inputdevice "Generic Keyboard"
Inputdevice "Configured Mouse"
Inputdevice "stylus" "SendCoreEvents"
Inputdevice "cursor" "SendCoreEvents"
Inputdevice "eraser" "SendCoreEvents"
Inputdevice "Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection
Section "device" #
Identifier "device1"
Boardname "intel"
Busid "PCI:0:2:0"
Driver "intel"
Screen 1
EndSection
Section "screen" #
Identifier "screen1"
Device "device1"
Defaultdepth 24
Monitor "monitor1"
EndSection
Section "monitor" #
Identifier "monitor1"
Gamma 1.0
EndSection
Section "device" #
Identifier "device2"
Boardname "VESA driver (generic)"
Busid "PCI:0:2:1"
Driver "vesa"
Screen 0
EndSection
Section "screen" #
Identifier "screen2"
Device "device2"
Defaultdepth 24
Monitor "monitor2"
EndSection
Section "monitor" #
Identifier "monitor2"
Gamma 1.0
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection

Diky
« Poslední změna: 26 Říjen 2007, 09:39:18 od Milhouse »

Weirdog

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100??
« Odpověď #1 kdy: 25 Říjen 2007, 21:18:24 »
Musíš nainstalovat XGL (třeba přes synaptic), pak restartovat počítač. Pravděpodobně se ti ktávesnice přepne na anglickou, tak to změň Systém - Volby - Klávesnice. Po instalaci, prosím, zkontroluj jestli se ti neseká video ve fullscreenu a jestli ti fungujou 3D hry ve fullsreenu a pak to sem napiš, děkuji.

Jsem začátečník, tak to možná někdo vysvětlí lépe.

kubametal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100??
« Odpověď #2 kdy: 25 Říjen 2007, 22:48:23 »
Vse je vyreseno. Problem neni XGL. Problem je v nastaveni Intel gma X3100 v xorg.conf. Postupoval jsem podle navodu na:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=506744&highlight=X3100

Nutno upravit navic identifikatory v xorg.conf sekce "screen" aby to sedelo
Jinak s nainstalovanym xserverem mi 3D akcelerace nejak nebezi!!! Nutno mit odinstalovany...

PS: taky jsem celkem zacatecnik
« Poslední změna: 26 Říjen 2007, 00:28:13 od kubametal »

pavolzetor

  • Host
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100??
« Odpověď #3 kdy: 27 Říjen 2007, 12:11:18 »
Vse je vyreseno. Problem neni XGL. Problem je v nastaveni Intel gma X3100 v xorg.conf. Postupoval jsem podle navodu na:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=506744&highlight=X3100

Nutno upravit navic identifikatory v xorg.conf sekce "screen" aby to sedelo
Jinak s nainstalovanym xserverem mi 3D akcelerace nejak nebezi!!! Nutno mit odinstalovany...

PS: taky jsem celkem zacatecnik

a bezi ti compiz fusion???

kubametal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 29 Říjen 2007, 18:44:24 »
Ne nejede :-(

Martin Pelz

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 29 Říjen 2007, 23:06:26 »
prosim poradite mi? Zkusil jsem vse, nastaveni na z linku ktery tu je zminovany, vypnout xserver .. vse co tu bylo popsano,ale stalo mi nefunguje 3D akcelerace. Mam G.K. x3100 NTBK: Pavilion hp 2500
Pokud nastavim config podle zminovanych proporci a restartuji, linux mi oznami ze grafika bude pracovat v nizkem rozliseni.
Ubuntu 7.10

Toto je muj config,ale nevim zda je to jen configem.
Citace
# xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "gb"
   Option      "XkbOptions"   "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"      "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"      "ImPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Synaptics Touchpad"
   Driver      "synaptics"
   Option      "SendCoreEvents"   "true"
   Option      "Device"      "/dev/psaux"
   Option      "Protocol"      "auto-dev"
   Option      "HorizEdgeScroll"   "0"
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "stylus"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "stylus"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "eraser"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "eraser"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "cursor"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "cursor"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller"
   Driver      "intel"
   BusID      "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Generic Monitor"
   Option      "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller"
   Monitor      "Generic Monitor"
   DefaultDepth   24
   SubSection "Display"
      Modes      "1280x800"
   EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"

# Uncomment if you have a wacom tablet
#   InputDevice     "stylus"   "SendCoreEvents"
#   InputDevice     "cursor"   "SendCoreEvents"
#   InputDevice     "eraser"   "SendCoreEvents"
   InputDevice   "Synaptics Touchpad"
EndSection
« Poslední změna: 29 Říjen 2007, 23:11:48 od Martin Pelz »

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 30 Říjen 2007, 06:59:05 »
Tak jsem ozelel compiz (stejne jsem vyuzival minimum) a odinstaloval XGL - sudo apt-get remove xserver-xgl, odstanil jsem to, co zbylo sudo apt-get autoremove a vysledek:

chrasty@HP:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes

kubametal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 01 Listopad 2007, 16:04:39 »
prosim poradite mi? Zkusil jsem vse, nastaveni na z linku ktery tu je zminovany, vypnout xserver .. vse co tu bylo popsano,ale stalo mi nefunguje 3D akcelerace. Mam G.K. x3100 NTBK: Pavilion hp 2500
Pokud nastavim config podle zminovanych proporci a restartuji, linux mi oznami ze grafika bude pracovat v nizkem rozliseni.
Ubuntu 7.10

Toto je muj config,ale nevim zda je to jen configem.
Citace
# xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "gb"
   Option      "XkbOptions"   "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"      "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"      "ImPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Synaptics Touchpad"
   Driver      "synaptics"
   Option      "SendCoreEvents"   "true"
   Option      "Device"      "/dev/psaux"
   Option      "Protocol"      "auto-dev"
   Option      "HorizEdgeScroll"   "0"
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "stylus"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "stylus"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "eraser"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "eraser"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "cursor"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "cursor"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller"
   Driver      "intel"
   BusID      "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Generic Monitor"
   Option      "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller"
   Monitor      "Generic Monitor"
   DefaultDepth   24
   SubSection "Display"
      Modes      "1280x800"
   EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"

# Uncomment if you have a wacom tablet
#   InputDevice     "stylus"   "SendCoreEvents"
#   InputDevice     "cursor"   "SendCoreEvents"
#   InputDevice     "eraser"   "SendCoreEvents"
   InputDevice   "Synaptics Touchpad"
EndSection


Mno zkusil bych odinstalit ten xserver se vsema zavislostma (tusim dve). Dale v xorg.conf nahrad ekvivalentni pasaze timto
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
        Identifier      "Generic Video Card"
        Driver          "intel"
        BusID           "PCI:0:2:0"
        Option "monitor-TV" "TVOutput"
        Option  "CacheLines"    "32768"
        Option  "DRI"   "true"
        Option  "PageFlip"      "true"
        Option  "TripleBuffer"  "true"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "TVOutput"
    Option "Disable" "true"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Generic Video Card"
Monitor "TVOutput"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x800" "(pitch" "1280)"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x800" "(pitch" "1280)"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x800" "(pitch" "1280)"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x800" "(pitch" "1280)"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x800" "(pitch" "1280)"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x800" "(pitch" "1280)"
EndSubSection
EndSection

Samozrejme rozliseni mas mozna jine tak to nech byt jen v te sekci 'screen' musi byt zachovany vazby na sekci monitor a Device.
Pak by to melo v pohode fungovat. To ze grafika bude pracovat v nizkem rozliseni ti to pise proto, protoze mas spatne prepsany ten xorg.conf. Teda myslim... Uvidis kdyby ti to porad nejelo tak bych zkusil preinstalit Ubuntu s tim ze se ti obnovi puvodni sada baliku (to pokud nevis co jsi tam doinstalil a co ne ;-)). Dobre je vse instalovat pomoci Synapticu ma historii i vsech zavislosti. Teda jsou i jine moznosti ale to mi prislo nejlepsi. Snad ti to alepson trochu pomuze

Martin Gabriel

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 04 Listopad 2007, 21:16:13 »
Zdravim,
mam totozny problem jako kubametal. tj. mam graf.kartu x3100 a na 7.10 mi nejede 3D akcelerace (7.04 no problem). Po chrastyho navodu (odstraneni xserver-xgl a jeho komponentu) jsem ji zprovoznil, avsak compiz mi, jak uz chrasty avizoval, nejede. Vzhledem k tomu, ze compiz byl nejvetsim lakadlem a pozdeji i  jednim z mnoha duvodu meho prechodu ne LINUX, tak bych o nej velmi nerad prisel. Nevite o nejakem kompromisnim reseni, pri nemz by fungoval compiz i 3d akcelerace ?

Diky Gabriel
Notebook HP Compaq 6720s /1024MB /Core2Duo /GPU Intel X3100 /WiFi /BT / Linux Ubuntu
V LINUXu jsem naprostý začátečník - tak to prosím omluvte a respektujte-Díky

c4pp4

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 309
  • Karma: +40/-3
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 04 Listopad 2007, 21:48:45 »
Compiz Fusion na intel X3100 (8086:2a02) lze rozjet, je potřeba nastavit ignorování blacklistu, ale za cenu toho, že nepojedou videa přes Xine viz. zde. Jiným řešením, než je uvedeno v odkazu, je natvrdo zakomentovat řádek
T="$T 8086:2982 8086:2992 8086:29a2 8086:2a02 8086:2a12"  # intel 965
v souboru /usr/bin/compiz

EDIT: http://www.realistanew.com/2007/09/23/compiz-in-ubuntu-update/
« Poslední změna: 05 Listopad 2007, 01:02:56 od c4pp4 »
IBM/Lenovo ThinkPad R61i [8932-9ZG / NF09ZCV]
Ubuntu 12.04 MATE 1.6 [plná podpora hardware]

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 04 Listopad 2007, 22:32:03 »
Jiným řešením, než je uvedeno v odkazu, je natvrdo zakomentovat řádek
T="$T 8086:2982 8086:2992 8086:29a2 8086:2a02 8086:2a12"  # intel 965
v souboru /usr/bin/compiz

Tak tohle jsem uz drive taky zkousel a dopadlo to takhle:
compiz sice jede a 3D akcelerace taky, ale, jak je psano, nefunguje to video a zase ta tilda. Jinak prestal chodit suspend, sice to usne, ale uz se neprobudi (natvrdo vypnout). Takze zatim davam prednost fungujicimu systemu nez compizu.

Martin Gabriel

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 18 Listopad 2007, 09:48:13 »
hmmm, COMPIZ uz sem nejakym zazrakem rozjel, ale i nejde mi uspat ntb, kdyz zavru viko. A to i kdyz COMPIZ nemam spusteny. Na FF se mi po zavreni vika vypla a zamkla obrazovka. Kdyz sem viko znovu otevrel, stacilo zadat jen heslo a byl sem zpet na plose. Ted mam GG a kdyz to viko zavru, tak se nic nestane-to by me az tak nevadilo, ale kdyz ho nechem zavrene delsi dobu tak mi ntb zamrzne => tvrdy restart  :-[
Nevite nekdo co s tim ? Compiz bych asi ozelel.

PS. nevite nekdo jak vytvorit spoustece na plose  na vypnuti a zapnuti compizu?Jake prikazy pouzit ???
Diky Gabriel
Notebook HP Compaq 6720s /1024MB /Core2Duo /GPU Intel X3100 /WiFi /BT / Linux Ubuntu
V LINUXu jsem naprostý začátečník - tak to prosím omluvte a respektujte-Díky

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 18 Listopad 2007, 13:10:40 »
MG: Koukni se na http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=587390, sice je to pro notebook HP6710b, ale bude to podobne

Martin Gabriel

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #13 kdy: 19 Listopad 2007, 17:33:08 »
No, pokud jsem to spravne pochopil (coz asi ne-nejsem moc dobry anglictinar), tak se ma do /boot/grub/menu.lst  na konec radku s titlem Ubuntu, kernel 2.6.20-16-generic pripsat toto?:
Kód: [Vybrat]
noapic nolapic acpi=off apm=power_offA v /etc/default/acpi-support opravit ACPI_SLEEP_MODE=neco na ACPI_SLEEP_MODE=standby .

Chtel sem to udelat ale pak sem se zarazil u te ponamky o barbecue. viz http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_HP_Compaq_6710b

Pls poradte, je to bezpecne. CESKY prosim.
Diky Gabriel
Notebook HP Compaq 6720s /1024MB /Core2Duo /GPU Intel X3100 /WiFi /BT / Linux Ubuntu
V LINUXu jsem naprostý začátečník - tak to prosím omluvte a respektujte-Díky

Martin Pelz

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #14 kdy: 05 Prosinec 2007, 01:13:18 »
Stle se mi nedari rozjed 3D akceleraci, poradi mi nekdo exaktne co presne odinstalovat ze synaptiku , jak upravit config a zda pujde Compiz?

Problem je jiz vyse popsany.

Dekuji mnohokrat za rady!!!

Martin Pelz

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #15 kdy: 06 Prosinec 2007, 14:29:50 »
3D akcelerace jiz funguje doporucuji tyto stranky http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=587045&highlight=x3100
Jen nefungujou mi videa, nevi nekdo kde je chyba ?
Dekuji

pavolzetor

  • Host
Re: Jak rozjedu 3D akceleraci na Intel gma X3100? [vyřešeno]
« Odpověď #16 kdy: 21 Prosinec 2007, 11:38:12 »
ak pouzivas gstreamer tak daj do terminalu "gstreamer-properties" a vypni si video s XV daj bez XV