Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: wifi  (Přečteno 11113 krát)

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
wifi
« kdy: 03 Prosinec 2007, 21:00:58 »
mám nainstalované všechny ovladače ale wifi nemůže najít žádnou síť, vůbec mi to nehleda, sít je v dosahu, nevíte nekdo co stim?
Kód: [Vybrat]
ifconfig
eth0      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:1B:24:91:19:0A 
          inet adr:10.151.2.79  Všesměr:10.151.3.255  Maska:255.255.252.0
          inet6-adr: fe80::21b:24ff:fe91:190a/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:137893 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:52618 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 61538851 (58.6 MB) Odesláno bajtů: 17219649 (16.4 MB)

eth1      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:00:00:1A:73:95 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1155 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 49014 (47.8 KB)
          Přerušení:11

lo        Zapouzdření:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:236 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:236 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 8198 (8.0 KB) Odesláno bajtů: 8198 (8.0 KB)

Kód: [Vybrat]
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11b/g  ESSID:off/any  Nickname:"Broadcom 4311"
          Mode:Managed  Frequency=2.472 GHz  Access Point: Invalid   
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=18 dBm   
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Link Quality=0/100  Signal level=-256 dBm  Noise level=-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0


jak nastvím kanál a rychlost?
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

pinpet

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +9/-1
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosinec 2007, 21:42:18 »
jak nastvím kanál a rychlost?

Kód: [Vybrat]
sudo iwlist scan
sudo iwconfig eth1 mode managed channel X

X - cislo kanalu, ktore zistis pomocou prveho prikazu
lenze podla toho tvojho vypisu tam mas zadanu frekvenciu, ktoru urcis pomocou kanalu

viac na strankach linuxsoft.cz
lenivost je najvacsi bug cloveka

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosinec 2007, 21:46:47 »
tu stránku jsem už četll, mám problem asi v tom že mi to hleda ikdž je wifi vyplá, spravce wifi hleda ikdyž je wifina vypla a stejne nic nenajde ikdyž je zapla včem muže být problem?

sudo iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11b/g  ESSID:off/any  Nickname:"Broadcom 4311"
          Mode:Managed  Frequency=2.472 GHz  Access Point: Invalid   
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=18 dBm   
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Link Quality=0/100  Signal level=-256 dBm  Noise level=-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

všude je off nemělo by tam být on?
« Poslední změna: 03 Prosinec 2007, 21:50:38 od Mirfil »
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

pinpet

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +9/-1
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosinec 2007, 23:03:16 »
po zadani toho prikazu to tam mam aj ja a to mam hw vypinac na wifinu, takze v tom nieje problem
lenivost je najvacsi bug cloveka

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #4 kdy: 08 Prosinec 2007, 11:39:12 »
jakým příkazem jsi hledal dostupné sítě? já je hledám pomocí: iwlist scannin

1)  iwconfig -> příkaz ke zjištění nastavení síťovky
2)  iwlist scan -> příkaz k vyhledání dostupných sítí

off je vypnutí nastavení pro běh zabezpečené sítě.

a)  nejdřív musíš vědět ke které síti se chceš a hlavně můžeš připojit. potřebuješ vědět
     - jméno sítě
     - je/není pod klíčem
     - je/není potřeba mac adresu tvého počítače (ta se pak nastavuje v acess pointu)
     - způsob přidělení IP adresy (statická/dhcp) je-li statická, měl by jsi vědět jakou, jinak se nepřipojíš

b)  zjistit (iwlist scan) je-li ta síť vůbec dostupná

c)  nastavení sítě ke které se chceš připojit nastavit do nastavení wifi

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #5 kdy: 08 Prosinec 2007, 18:50:18 »
problem je v tom že mi to sit nevyhledává, nenajde mi to vubec muj wifi router.v programu správce wifi mám tohle, mysim si že chyba je v tom že tam je špatná rychlost, ale program hleda no spiš to dělá že to hledá ikdýž je wifi vypla, skenuje ale nepoužíva hardwer.

Kód: [Vybrat]
ifconfig
eth0      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:1B:24:91:19:0A 
          inet adr:192.168.24.23  Všesměr:192.168.24.255  Maska:255.255.255.0
          inet6-adr: fe80::21b:24ff:fe91:190a/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:853 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:900 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 591178 (577.3 KB) Odesláno bajtů: 237819 (232.2 KB)

eth1      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:00:00:1A:73:95 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:339 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 14238 (13.9 KB)
          Přerušení:11 Vstupně/Výstupní port:0x8000

lo        Zapouzdření:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 0 (0.0 b)

Kód: [Vybrat]
iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11b/g  ESSID:off/any  Nickname:"Broadcom 4311"
          Mode:Managed  Frequency=2.472 GHz  Access Point: Invalid   
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=18 dBm   
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Link Quality=0/100  Signal level=-256 dBm  Noise level=-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

Kód: [Vybrat]
iwlist scannin
lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

eth1      No scan results

a jo ještě mi to nevidi mac adresu je špatná.
« Poslední změna: 08 Prosinec 2007, 18:53:50 od Mirfil »
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #6 kdy: 08 Prosinec 2007, 21:15:46 »
jen jedna otázečka. když zkoušíš rozběhnout wifi, máš povolenou i ethernetovou kartu, nebo máš povolenou jen wifi kartu. podle výpisu ti běží obě. doporučoval bych ti mít zapnutou jen jednu z nich. ale píše ti, acces point: invalid. hledal bych chybu v něm. máš v něm povolen wifi signál?

gargy2002

  • Host
Re: wifi
« Odpověď #7 kdy: 08 Prosinec 2007, 22:56:13 »
Dobra zprava je, ze jde videt v ifconfig eth1. Spatna je, ze nefunguje. Bud je spatny driver, nebo karta neni zapnuta manualne. Pokud nescanuje, je bud vypla, nebo nefukcni, coz muze byt spatny ovladac. Mel jsem BCM4318 a taky se trapil, nez jsem nasel dobry driver a taky ndiswrapper neni vzdycky funkcni na 100%. Nativni driver ve Feisty se tvaril taky jako funkcni, takze wifi byla videt, ale presto nefungoval. Musi se to resit pres ndiswrapper a mit jak dobry ndiswrapper, tak driver. V Gutsy je uz nesvobodny ovladac(restricted drivers manager) na bcm43xx, ale je mozne ze nebude fungovat na vsech laptopech. Az tu wifi rozchodis, tak bys mel tu eth0 vypnout, jak rika kolega, ale na hledani a zprovozneni wifi to nema vliv, to az ve finale ne funkcni internet. Zatim nejede ani wifi karta, takze bez obav o eth0..
Bylo by dobre napsat, jak jsi instaloval drivery, tam muze byt prvni chyba..

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #8 kdy: 09 Prosinec 2007, 11:00:20 »
...............Az tu wifi rozchodis, tak bys mel tu eth0 vypnout, jak rika kolega, ale na hledani a zprovozneni wifi to nema vliv,.......

na hledání to vliv nemá to je fakt, ale na rozchození ano. pokud se připojuje k jednomu přípojnému bodu (acess point doma) dvouma síťovkama, net nepojede ani z jedne karty. to je taky fakt. je mnohem lepší mít zprovozněno drátové připojení (pro hledání návodů a rad) a při zprovozňování wifi to drátové vypínat. nemyslím jen odpojit kabel, ale zakázat tu kartu a zkoušet rozchodit wifi. opravdu je potřeba řešit věci postupně a hlavně jasně, než dělat vše a ke všemu naráz.

eth1      No scan results -> není v dosahu žádná síť  ostatně je to vidět i na obrázku /kdyby nebyla wifi instalnutá a připravena k hledání sítí, napsalo by to -> Interface doesn't support scanning./

je-li to modem s wifi od O2, je radio vypnuté. to že už to zařízení mám a umí wifi, notně neznamená že je wifi zaplé. proto bych se rád zeptal na:

1)  kde leží zařízení ke kterému se má PC připojit? /doma v koutě, nebo je to na jiném domě přes nějakého poskytovatele/
2)  jaký typ? /dá se poradit pak kde to radio zapnout/
3)  k tomuto samému zařízení je připojen pc i kabelem a funguje to?
4)  jak je nastaveno přidělení IP adresy? /staticky, nebo pomocí dhcp/

začal bych tím, že budu mít jistotu ve funkčnosti onoho přípojného wifi bodu. potom se může začít řešit ovladače oné wifi karty. pošli sem i výpis pomocí příkazu -> lspci -nn

tam se zjistí typ wifi karty a pak se dá dohledat recenze i ovladač a eventuelně postup k rozchození.
« Poslední změna: 09 Prosinec 2007, 19:59:13 od martasek »

gargy2002

  • Host
Re: wifi
« Odpověď #9 kdy: 09 Prosinec 2007, 13:26:00 »
Pokud mu nescanuje karta, tak je bud vypla(hw, resilo se to instalaci acer_acpi), nebo je spatny driver(nebo ndiswrapper). Pise no scan results, takze asi problem s driverem. Jeho vypis iwconfig jsem videl uz xkrat, nebot jsem sam mel bcm43xx a tento vypis byl pokazde, kdyz byl zavedeny linuxovy driver, ktery byl v jadre a samozrejme nefungoval. Vidim to tak, ze ma spatny ovladac, proto invalid access point, neplatny pristupovy bod. Dalsi problem muze byt v ndiswrapperu, ktery snad ma byt bugovy, teda verze z repozitaru. Uz to tady nekdo psal. Doporucuju stahnout posledni driver pro widle a zopakovat celou instalaci wifi karty od nuly, vcetne instalace ndiswrapper.
Pravdepodobne instaloval driver pres ndiswrapper, takze by se hodil vypis sudo ndiswrapper -l, nezridka tam byva ovladac zavedeny 2x, jak to tady resilo uz hodne lidi. Co se tyce eth0, ja sam jsem ji vypnul az jako posledni krok, protoze wifi byla vzdycky aktivni, vyhledavala, byl jsem pripojenej k siti, ale nesel internet. Po vypnuti eth0 se mi pripojil system do internetu, predtim jsem byl ale normalne pripojeny k moji wifi siti, coz je problem kolegy Mirfila. On se musi napred dostat na wifi sit k routeru a pak se muze zabyvat vlastnim internetem... ;)
Ted co mam Intel PRO ABG 3945, tak vypinam eth0 okamzite a hned se prihlasuju na sit, nepotrebuju ani drat.. :)

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #10 kdy: 09 Prosinec 2007, 14:46:22 »
my se tu můžem dohadovat jak chcem. taky mám zkušenosti se sítí. ale řešit něco o čem v tuto chvíli netušíme nic je zbytečné. já to vidím tak, že by měl mít fak jistotu, že mu ta wifi doma jede. navíc ani nevíme jakou kartu ma. to lspci -nn (to je to první co hledám, potřebuju vědět o jakou kartu jde a jak ji ten linux identifikuje a ne instalovat a od boku co by tam mohlo jít a co ne-e) ukáže to jen o jakou kartu jde a podle toho by se pak dalo postupovat dál. popřípadě doporučit instalnout ovladače pomocí ndiswrapperu. co se týče ovladače, nezpochybňuju i možnost špatně instalnutých driverů. ale k čemu to vše, když ti doma ta wifi nejede. budeš pořád řešit tu kartu,  která tou dobou normálně frčí, a snažit se připojit k síti, která ve skutečnosti v dosahu ani není, nebo se začneš zabývat i možností vypnutého rádia na routeru? a s tímto se setkávám častěji, jak se špatně instalnutými drivermi. navíc uvádět tady na fóru že se vše hned nepodaří instalnout napoprvé je trošku pro začátečníka odrazující. netvrdím že tomuto tak nemůže být, ale určitě né tak často ;-) zásada servisních techniků (alespoň moje) -> v každém případě postupovat od chodivých částí k nechodivým. takže začít u toho routeru. potom řešit ovladače té karty.

p.s. mě nikdy nechodí internet, pokud se připojuju k jednomu přípojnému bodu (access point) dvěma kartami v kombinaci wifi a lan. neboť systém nejspíš neodhadne, kterou má používat. osobně si ale myslím, že by to jít mohlo/mělo neřeším to, nepotřebuji to.
« Poslední změna: 09 Prosinec 2007, 19:59:31 od martasek »

gargy2002

  • Host
Re: wifi
« Odpověď #11 kdy: 09 Prosinec 2007, 16:45:09 »
To je fakt, hadat se nemusime. Vychazim z predpokladu, ze ma bcm4311, coz je jeho nickname ve vypisu iwconfig, takze musel pouzit ndiswrapper, nebo fwcutter. Zaklad je se pripojit k AP, nebo routeru, to je stezejni vec, takze pokud se nepripoji pres wifi, je vypinani a zapinani eth0 bezpredmetne. Je fakt, ze mi wifi internet nefungoval, dokud jsem mel zapnutou eth0, ale k siti jsem byl standartne pripojenej, pouze neprosel internet. Uz by sem mohl kolega neco pastnout, jestli chce tu kartu nejak rozbehat.
Pise, ze ma wifi router, takze by mu mel wifi signal v baraku fungovat, ten by se manualne zapinat nemel, myslim wifi signal. Nevime, jak a co vlastne instaloval, takze opravdu je tezke radit, zatim jsem ale pouze odhadoval z toho, co ctu, takze se muzu i mylit a nechtel bych nekoho nejak urazet, nebo tak neco. Zatim nejlepsi reseni pro Mirfila bych videl v zalozce hledat a "bcm4311", jestli je ta jeho wifi doopravdy tento typ...
Dobre by bylo jeste pastnout vypis jeho wifi z lshw, tam je videt totiz driver...

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #12 kdy: 09 Prosinec 2007, 17:24:47 »
nenééé. neberu to tak, že se tu hádáme. to v žádném případě. naopak, oceňuji komunikaci ve snaze mu pomoci. pravda může být jak u tebe, tak i u mě. nebo někde uprostřed. jestli má wifi router a je k němu zapojen kabelem, tak věř, že má fyzicky wifi signál na něm vypnut. jak jsem psal, je nezbytně nutné vědět jakou kartu má a jak ji linux identifikuje. jinak mu fakt nemůžem pomoci. ať tedy něco pošle. má tu už docela rad a prosíků co vše má udělat. doufám že to fakt dodá. :-)

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #13 kdy: 09 Prosinec 2007, 17:34:24 »
Kód: [Vybrat]
lspci -n
00:00.0 0600: 8086:27a0 (rev 03)
00:02.0 0300: 8086:27a2 (rev 03)
00:02.1 0380: 8086:27a6 (rev 03)
00:1b.0 0403: 8086:27d8 (rev 02)
00:1c.0 0604: 8086:27d0 (rev 02)
00:1c.1 0604: 8086:27d2 (rev 02)
00:1d.0 0c03: 8086:27c8 (rev 02)
00:1d.1 0c03: 8086:27c9 (rev 02)
00:1d.2 0c03: 8086:27ca (rev 02)
00:1d.3 0c03: 8086:27cb (rev 02)
00:1d.7 0c03: 8086:27cc (rev 02)
00:1e.0 0604: 8086:2448 (rev e2)
00:1f.0 0601: 8086:27b9 (rev 02)
00:1f.2 0101: 8086:27c4 (rev 02)
00:1f.3 0c05: 8086:27da (rev 02)
02:00.0 0280: 14e4:4311 (rev 02)
05:05.0 0c00: 1180:0832
05:05.1 0805: 1180:0822 (rev 19)
05:05.2 0880: 1180:0843 (rev 01)
05:05.3 0880: 1180:0592 (rev 0a)
05:05.4 0880: 1180:0852 (rev 05)
05:08.0 0200: 8086:1092 (rev 02)

Kód: [Vybrat]
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #14 kdy: 09 Prosinec 2007, 17:39:25 »
wifi router jede mobil mi sit najde, notebook ne, ovladač mám bcm43xx tohle se stahlo pri instalaci.
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

gargy2002

  • Host
Re: wifi
« Odpověď #15 kdy: 09 Prosinec 2007, 17:51:22 »
wifi router jede mobil mi sit najde, notebook ne, ovladač mám bcm43xx tohle se stahlo pri instalaci.
Pokud je ovladac bcm43xx a je primo od instalace systemu, tak pravdepodobne nefunguje, taktez nemusi notne fungovat ovladac v nesvobodnych ovladacich na kazdou bcm43xx kartu. Je treba zavest driver pres ndiswrapper, potom bude v polozce driver napsane "ndiswrapper", ne bcm43xx.
Doporucuju mrknout na wiki a instalace wifi karet, kde je navod na broadcom43xx a na foru je to taky parkrat vyresene..
Co se toho signalu, tak pokud je pripojen pres lan, tak by mel wifi signal normalne bezet. Teda aspon mi to tak fungovalo doma, ja byl pripojenej pres kabel a kolega pres wifi, resil jsem totiz ten sam problem(na 64bit), co Mirfil a dost dlouho.. :D

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #16 kdy: 09 Prosinec 2007, 18:41:20 »
dal jsem na vaše rady a zrušil ten co je od instalace. podle toho co jste psali tak jsem nasel tuhle stranku
Kód: [Vybrat]
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx/Feisty_No-Fluff
a zkousel vše ale chytlo se až to posledni :
Kód: [Vybrat]
No Luck Yet? Compile ndiswrapper from Source

You only need to do this if the Ubuntu ndiswrapper package doesn't work on your machine. For instance, Compaq F572US users report that after the above, NetworkManager doesn't show wireless networking, but report success after compiling and installing ndiswrapper from source.
Remove Stock ndiswrapper

sudo modprobe -r ndiswrapper
sudo ndiswrapper -r bcmwl5
sudo apt-get remove ndiswrapper-utils
sudo rm -r /etc/ndiswrapper/
sudo rm -r /etc/modprobe.d/ndiswrapper

Now, REBOOT.
Compile and Install New ndiswrapper

Nov 29, 2007: Instructions now point to newly-released ndiswrapper version 1.50

sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential
sudo apt-get install linux-headers-`uname -r`
sudo ln -s /usr/src/linux-`uname -r` /lib/modules/`uname -r`/build
mkdir -p ~/bcm43xx/ndiswrapper; cd ~/bcm43xx/ndiswrapper
sudo wget http://downloads.sourceforge.net/ndiswrapper/ndiswrapper-1.50.tar.gz -Ondiswrapper.tar.gz
tar xvzf ndiswrapper.tar.gz
cd ndiswrapper*
make distclean
make
sudo make install

Redo Some Steps That Were Undone by ndiswrapper Compilation/Installation

cd ~/bcm43xx
sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf
ndiswrapper -l
sudo modprobe ndiswrapper
sudo ndiswrapper -m

Now, REBOOT.

ted mám tohle:

Kód: [Vybrat]
ifconfig
eth0      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:1B:24:91:19:0A 
          inet adr:10.151.2.79  Všesměr:10.151.3.255  Maska:255.255.252.0
          inet6-adr: fe80::21b:24ff:fe91:190a/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:2235 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:400 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 465489 (454.5 KB) Odesláno bajtů: 125462 (122.5 KB)

lo        Zapouzdření:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 0 (0.0 b)

wlan0     Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:1A:73:95:3C:2A 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 0 (0.0 b)
          Přerušení:17 Paměť:d6000000-d6004000

Kód: [Vybrat]
iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:54 Mb/s   Tx-Power:0 dBm   
          RTS thr:2347 B   Fragment thr:2346 B   
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

mac tam je:)

jsem už na koleji tak nemám wifi router tak to zkusim jestli se to chytne na o2 hotspotu, je kousek od tramvajky ( signal je na tram zastavce tererova ).

Všem díky
jdu to zkusit ozvu se. a jo co mám vypnout, jak, abyc mohl nanet pres wifi.
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

gargy2002

  • Host
Re: wifi
« Odpověď #17 kdy: 09 Prosinec 2007, 18:58:27 »
dal jsem na vaše rady a zrušil ten co je od instalace. podle toho co jste psali tak jsem nasel tuhle stranku
Kód: [Vybrat]
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx/Feisty_No-Fluff
a zkousel vše ale chytlo se až to posledni :
Kód: [Vybrat]
No Luck Yet? Compile ndiswrapper from Source

You only need to do this if the Ubuntu ndiswrapper package doesn't work on your machine. For instance, Compaq F572US users report that after the above, NetworkManager doesn't show wireless networking, but report success after compiling and installing ndiswrapper from source.
Remove Stock ndiswrapper

sudo modprobe -r ndiswrapper
sudo ndiswrapper -r bcmwl5
sudo apt-get remove ndiswrapper-utils
sudo rm -r /etc/ndiswrapper/
sudo rm -r /etc/modprobe.d/ndiswrapper

Now, REBOOT.
Compile and Install New ndiswrapper

Nov 29, 2007: Instructions now point to newly-released ndiswrapper version 1.50

sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential
sudo apt-get install linux-headers-`uname -r`
sudo ln -s /usr/src/linux-`uname -r` /lib/modules/`uname -r`/build
mkdir -p ~/bcm43xx/ndiswrapper; cd ~/bcm43xx/ndiswrapper
sudo wget http://downloads.sourceforge.net/ndiswrapper/ndiswrapper-1.50.tar.gz -Ondiswrapper.tar.gz
tar xvzf ndiswrapper.tar.gz
cd ndiswrapper*
make distclean
make
sudo make install

Redo Some Steps That Were Undone by ndiswrapper Compilation/Installation

cd ~/bcm43xx
sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf
ndiswrapper -l
sudo modprobe ndiswrapper
sudo ndiswrapper -m

Now, REBOOT.

ted mám tohle:

Kód: [Vybrat]
ifconfig
eth0      Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:1B:24:91:19:0A 
          inet adr:10.151.2.79  Všesměr:10.151.3.255  Maska:255.255.252.0
          inet6-adr: fe80::21b:24ff:fe91:190a/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:2235 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:400 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 465489 (454.5 KB) Odesláno bajtů: 125462 (122.5 KB)

lo        Zapouzdření:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 0 (0.0 b)

wlan0     Zapouzdření:Ethernet  HWadr 00:1A:73:95:3C:2A 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 b) Odesláno bajtů: 0 (0.0 b)
          Přerušení:17 Paměť:d6000000-d6004000

Kód: [Vybrat]
iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:54 Mb/s   Tx-Power:0 dBm   
          RTS thr:2347 B   Fragment thr:2346 B   
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

mac tam je:)

jsem už na koleji tak nemám wifi router tak to zkusim jestli se to chytne na o2 hotspotu, je kousek od tramvajky ( signal je na tram zastavce tererova ).

Všem díky
jdu to zkusit ozvu se. a jo co mám vypnout, jak, abyc mohl nanet pres wifi.
Tenhle vypis uz je lepsi. Neprideleno, takze by to melo byt funkcni. Pokud najdes sit a budes se chtit pripojit do internetu, tak musis zadat:
sudo ifconfig eth0 down
cimz vypnes lan kartu a mel by ses pripojit, dale doporucuju program WICD, funguje lepe, nez defaultni network manager, ktery pri instalaci odinstaluje, nez zacne instalovat vlastni program. Funguje tam dobre encrypt, WEP, WPA atd..

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #18 kdy: 09 Prosinec 2007, 19:11:09 »
ahoj nic jsem vypinal nemusel nekdo šiři net tak jsem se pichnul na kolejni sit.







ted přeinstaluju system a zkusim to cele znova at vim co přesne nainstalvat. Ještě bych se chtěl zeptat jestli jde net šiřit přes wifi ale net tahat přes kabel?
díky
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

martasek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 171
  • Karma: +10/-3
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #19 kdy: 09 Prosinec 2007, 20:10:04 »
koukám že je vyřešeno. to je hezký, ale musím se omluvit za nepřesný příkaz. ten se správnými parametry je -> lspci -nn

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #20 kdy: 10 Prosinec 2007, 06:26:30 »
....hlavně že to jede :),
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #21 kdy: 16 Prosinec 2007, 16:55:28 »
 Ahoj,
potřeboval bych pomoct s nainstalováním programu  wpasupplicantsudo.
Na netu jsem našel tento přikaz ale ten nefunguje. aptitude install wpasupplicant. Tak jsem stahl program z netu ze stránky
Kód: [Vybrat]
http://packages.debian.org/cs/etch-m68k/wpasupplicant. Ale nevím jak to nainstalovat.

Díky
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
Re: wifi
« Odpověď #22 kdy: 23 Květen 2008, 19:00:55 »
at zkoušim co zkouším nedaří se mi wifi podle noveho naovdu v HH rozjet,funguje nekdomu fiwina? podle toho navodu??
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415