Vydání 13.04, 12.10, 12.04 > Multimedia, foto, video, zvuk
Alsamixer - nastavení a uložení
Luban:
Jak uložit nastavení alsamixeru, aby zůstalo i do dalšího zapnutí (restartu) počítače?
Jak souvisí alsa mixer s ovládáním hlasitosti?
Když v ovládání hlasitosti zapnu volby a vyladím zvuk.
Mikrofon u sluchátek mi ve voipu obstojně funguje. Bohužel však po vypnutí/zapnutí/restartu notebooku, i když v ovládání hlasitosti volby zůstanou (pouze u capture nezůstane volba umlčeno).
V možnostech musím přepnout na Front mic, zkusit test ve Skypu a pak přepnout na Mic.
Nevěděl byste někdo, prosím, poradit?
hase:
Mne zostane alsamixer nastaveny aj po restarte - a nic specialneho nerobim...neviem, preco to tebe nezostane.
Co sa tyka alsamixeru a ovladania hlasitosti, tak mam za to, ze primarne sluzi alsamixer k tomu, aby sa v nom defaultne nastavili kanaly a uvolnili sluzby - hlasitost je uz potom mozne ovladat cez ovladani hlasitosti na repraciku hore na liste. Potom uz do alsamixeru nemame preco liezt. U Skype mam pocit, ze este neni dostatocne kompatibilny s linuxom a niekedy nastavenie alsa ignoruje. Neviem preco tomu tak je, ale i ked zvuky v ostatnych aplikaciach funguju bezvadne, v Skype je to kolkokrat inac.
Luban:
Už jsem se radoval. Podařilo se mi rozchodit zvuk na tom Aceru, který jsem řešil tady i na jiných fórech (i s tebou.)
Skype funguje, teď jsem to testoval s kamarádem, který je v Austrálii.
Nevím, zda jsem něco nezapomněl někam nahrát. V Linuxu jsem stále začátečník.
Alsu 1.0.15 jsem ugradoval podle návodu z anglického fóra
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=545318&highlight=extensa+5220&page=2
a s mojí bídnou znalostí ENG je docela možné, že jsem něco zvoral.
Nevím třeba, co znamená
sudo mv /lib/modules/2.6.22-14-generic/ubuntu/media/snd-hda-intel/snd-hda-intel.ko /tmp
sudo depmod -a
A to jsem nakonec neprovedl.
hase:
Ale to je (ak som spravne pochopil) len v pripade, ze pouzivas Feisty. Pises ze ti to fachci, tak preco si myslis, ze si nieco zvoral?
Luban:
Používám GG a po spuštění počítače musím přepnout v ovládání zvuku mic na front mic, zkusit nahrát hlas a pak zpět. No a ten ntb, kde to to nastavuji je pro úplného laika a po něm to nemohu pokaždé chtít.
Myslel jsem, že jsem zapomněl někam něco zapsat, aby to fungovalo po vypnutí/zapnutí/restartu ntb.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi