Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Enemy Territory - wide screen  (Přečteno 6156 krát)

Krehy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Enemy Territory - wide screen
« kdy: 12 Prosinec 2007, 12:21:40 »
Je nějaká možnost, jak rozjet Enemy Territory v rozlišení 1280x800? Strejda google na mě sice vychrlil několik příkazů, které něco takového umožňují, ale návod, který by byl přímo pro linux jsem nikde nenašel a vůbec netuším kam ony příkazy napsat.  ???

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: +59/-10
    • Zobrazit profil
Re: Enemy Territory - wide screen
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosinec 2007, 20:00:57 »
Musíš pohledat nastavení configů, je tam příkaz na nestandartní rozlišení, tam by to pak mělo jít... To by mělo být pro linux i windows stejný...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil

Krehy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Enemy Territory - wide screen
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosinec 2007, 13:24:54 »
Musíš pohledat nastavení configů, je tam příkaz na nestandartní rozlišení, tam by to pak mělo jít... To by mělo být pro linux i windows stejný...

Celý adresář se hrou jsem prolezl předtím, než jsem sem napsal o radu. Nenašel jsem žádný konfigurák s nastavením, kromě toho, který spouští samotnou hru a je v něm pouze odkaz na binární soubor et.x86 popř. etded.x86.

Jinak návod je to krásný, podle něj jsem před časem hru instaloval a rozjel, ale o rozlišení tam není ani zmínka.

Otázka tedy přetrvává. Ví někdo, jak nastavit širokoúhlé rozlišení (nebo jakékoliv jiné než je v nabídce) ve hře Enemy Territory?

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: +59/-10
    • Zobrazit profil
Re: Enemy Territory - wide screen
« Odpověď #4 kdy: 13 Prosinec 2007, 13:57:25 »
Nastavení hry se dělá přes konfigurační soubor autoexec.cfg, viz http://www.enemyterritory.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=175
Jinak všechno nastavení je v ~/.etwolf
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Krehy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Enemy Territory - wide screen
« Odpověď #5 kdy: 13 Prosinec 2007, 14:15:20 »
Díky, funguje to. Modifikoval jsem soubor /.etwolf/etmain/profiles/jméno_profilu/etconfig.cfg

Upravil jsem hodnoty:

seta r_mode -1
seta r_customheight "800"
seta r_customwidth "1280"

A šlape to.

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: +59/-10
    • Zobrazit profil
Re: Enemy Territory - wide screen
« Odpověď #6 kdy: 13 Prosinec 2007, 14:44:44 »
Je nutný opravit to v každém modu, ne jen v etmain... každý z nich má vlastní nastavení
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Krehy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Enemy Territory - wide screen
« Odpověď #7 kdy: 17 Prosinec 2007, 11:44:24 »
Při nastavení hodnot pouze v adresáři "etmain" funguje rozlišení pro všechny módy. Není nutné opravovat etconfig.cfg ve všech adresářích s módy. Po restartu se ale změní proměnná seta r_mode na jednu z přednastavených hodnot (tuším 1-6) a je nutné ji před spuštěním hry změnit zpět na -1. Toď moje postřehy.