Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: ZONER  (Přečteno 8230 krát)

richard

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 402
  • Karma: +24/-19
    • Zobrazit profil
ZONER
« kdy: 13 Prosinec 2007, 23:02:38 »
Hraju si s fotkama GIMP  je skvělej, ale pro zpracování stovek fotek to není to pravý ořechový digikam mě taky moc nenadchnul hlavně mě štve, tím, že si vytváří alba, tomu moc nerozumím, protože, když upravuju fotky,tak si zdrojové fotky zazálohuju a nemusím pátrat, kam si to ten geniální SW uložil. I když digikam má všechny funkce jako ZONER, z hlediska zpracování velké série fotek je to zdlouhavý. Zkusil jsem instalovat ZPS7 přes wine bohužel to nešlo.

Má někdo radu ?

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #1 kdy: 14 Prosinec 2007, 01:28:47 »
ZPS přes wine jsem taky 100% nerozchodil (nebylo možné se dostat do nastavení), takže neporadím.

Digikamu můžete cestu k vašim fotkám nastavit. Zálohování řeším zkopírováním do dalšího adresáře.
Podobné funce jako Digikam má Gwenview (taky používá kipi-pluginy).
Pokud jste zvyklý na Zoner, nic lepšího než Digikam asi nenajdete.

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #2 kdy: 14 Prosinec 2007, 08:18:47 »
ZPS 10 pod wine normálně funguje, mám ho nainstalovaný. Nejprve je třeba nainstalovat ve wine Internet Explorer, bez něj instalace ZPS neproběhne. Potom už je vše v pořádku.  ;)
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #3 kdy: 14 Prosinec 2007, 08:57:13 »
A jde i Nastavení (na lište v levé rohu nahoře). Mě to neumožňovalo měnit nastavení (výchozí složky apod.) :(.

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #4 kdy: 14 Prosinec 2007, 09:09:50 »
Nastavení, zdá se, funguje. Jediné co mi nefunguje je přidat do obrázku text. :(
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

richard

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 402
  • Karma: +24/-19
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #5 kdy: 14 Prosinec 2007, 09:52:17 »
ZPS 10 pod wine normálně funguje, mám ho nainstalovaný. Nejprve je třeba nainstalovat ve wine Internet Explorer, bez něj instalace ZPS neproběhne. Potom už je vše v pořádku.  ;)

Internet explorer jsem ve wine nainstaloval a pak jsem zkusil nainstalovat ZPS7, při instalaci se objevil požadavek na MSIE a instalace skončila. Nevím jestli je problém ve verzi ZPS, nebo dělám něco blbě.

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #6 kdy: 15 Prosinec 2007, 10:55:34 »
Záleží možná na verzi, jak říkám, verze 10 jede bez problémů. Možná záleží i na verzi IE..
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #7 kdy: 15 Prosinec 2007, 11:43:54 »
Mám legální ZPS 8, snad se dostanu v příštím týdnu to vyzkoušet.
Závislost ZPS na IE mě štve. Jakou verzi IE používáte?
« Poslední změna: 15 Prosinec 2007, 13:09:35 od Luban »

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #8 kdy: 15 Prosinec 2007, 12:16:17 »
Mám legální ZPS 8, snad se dostanu v příštím týdnu to vyzkoušet.
Závislot ZPS na IE mě štve. Jakou verzi IE používáte?
Tuším že jsem instaloval IE6.
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #9 kdy: 18 Prosinec 2007, 17:15:53 »
Tak jsem to vyzkoušel a úspěch není moc valný :(.
U ZPS 8 jsem nenašel možnost nastavení vlevo nahoře v ovladácím okně programu.
Pak jsem se uklikl a zmizely mi všechny panely, takže mám namísto ZPS jen šedé okno.
Zkoušel jsem odinstalovat a nainstalovat a bez výsledku.Zřejmě se nastavení někam uložilo a já nevím kam.

Pak jsem to vyzkoušel s ZPS 10 (stažený trial). Instalace proběhla v poho, ale při pokusu o spuštění programu,
to píše
"Pro správnou funkci Zoner Photo Studio je nutné mít naistalován Internet Explorer 5 nebo vyšší ..."
Ale já mám instalovánu verzi 6 a 5.5. :(.

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #10 kdy: 18 Prosinec 2007, 18:53:34 »
Tak jsem to vyzkoušel a úspěch není moc valný :(.
U ZPS 8 jsem nenašel možnost nastavení vlevo nahoře v ovladácím okně programu.
Pak jsem se uklikl a zmizely mi všechny panely, takže mám namísto ZPS jen šedé okno.
Zkoušel jsem odinstalovat a nainstalovat a bez výsledku.Zřejmě se nastavení někam uložilo a já nevím kam.

Pak jsem to vyzkoušel s ZPS 10 (stažený trial). Instalace proběhla v poho, ale při pokusu o spuštění programu,
to píše
"Pro správnou funkci Zoner Photo Studio je nutné mít naistalován Internet Explorer 5 nebo vyšší ..."
Ale já mám instalovánu verzi 6 a 5.5. :(.
Tak to nevím, po mě to chtěli IE jen při instalaci, nainstaloval jsem a jede to bez problémů.. :(
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #11 kdy: 18 Prosinec 2007, 19:42:57 »
No ja IE instaloval dříve než ZPS (ale ani následná reinstalace IE nepomohla).
Spíše ještě podržím na disku stařičké win a v něm ZPS8, než se takhle trápit :).

Pavol XV

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 101
  • Karma: +5/-1
    • Zobrazit profil
    • http://zaweli.yw.sk/
Re: ZONER
« Odpověď #12 kdy: 18 Prosinec 2007, 21:21:37 »
Skuste namiesto ZONERU XnView pre linux
\\_|_/ Pavol XV <O>   U804-64b (Ubuntu8.04-64bit)

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #13 kdy: 18 Prosinec 2007, 21:26:41 »
Zkoušel jsem. Ve Win jsem jej používal. Verze pro linux však dost zaostává oproti verzi pro win a navíc ta grafika je, odpusťte mi, příšerná.
Ale třeba něco dělám špatně :).

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #14 kdy: 18 Prosinec 2007, 22:05:53 »
Já jsem přešel na Bibble a jsem moc spokojenej. Ještě víc se mi líbí Pixel Image Editor, ale další peníze se mi investovat nechce..  :P
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1605
  • Karma: +58/-10
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #15 kdy: 18 Prosinec 2007, 22:10:31 »
A proč ne Zoner :).
Bibble jede pod wine?

richard

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 402
  • Karma: +24/-19
    • Zobrazit profil
Re: ZONER
« Odpověď #16 kdy: 19 Prosinec 2007, 10:39:38 »
Skuste namiesto ZONERU XnView pre linux


Chybí mi tam White balance

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: ZONER
« Odpověď #17 kdy: 19 Prosinec 2007, 11:55:53 »
A proč ne Zoner :).
Bibble jede pod wine?
Ne, Bibble je nativní pro linux.

http://bibblelabs.com/
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10