Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: LAN  (Přečteno 3492 krát)

1x23

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 449
  • Karma: +12/-9
    • Zobrazit profil
LAN
« kdy: 20 Prosinec 2007, 10:50:22 »
zniceho nic mi prestala fungoval sit. prisel jsem na problem ze vidi sitovky spatne, ale co je divne je to ze mi net nejede ani kdyz bootuju system z cd. Neni ani spatne vypalene cd, zkousel jsem Mandrivu a tam mi taky nejel net, mel jsem zaple KOPETE pres noc a rano byl notas nefunkcni. pise mi to tohle>

Kód: [Vybrat]
ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1B:24:91:19:0A 
          inet6 addr: fe80::21b:24ff:fe91:190a/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:34 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:5624 (5.4 KB)

eth0:avah Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1B:24:91:19:0A 
          inet addr:169.254.2.173  Bcast:169.254.255.255  Mask:255.255.0.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:112 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:112 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:8640 (8.4 KB)  TX bytes:8640 (8.4 KB)


problem je v tom ze se mi to prihalsuje pres network manager ale pres eth0, ale ip ma eth0:avah , nehcapu jak se to tam vzalo to :avah: co to je a jak to udelalo nevi te nekdo. NAtento problem jsem prisel pres NASTOJE PRO SIT, ale kdyz dam upravit sitovku tak mi to napise ze neexistuje. Kdyz mi nesel net v nainstalovanem systemu tak jsem aspon net rozjel pres cd ale ted nic  nejde.

Dekuji za jakoukoliv pomoc
M..
« Poslední změna: 20 Prosinec 2007, 10:52:29 od Mirfil »
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4958
  • Karma: +350/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: LAN
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosinec 2007, 11:32:23 »
eth0:avah je zarizeni, ktere se mi vzdy objevilo v pripade, ze PC nedostal od serveru DHCP IP adresu (cemuz by odpovidalo, ze eth0 ip adresu nema)
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Pavel1TU

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 259
  • Karma: +14/-3
    • Zobrazit profil
    • Můj WEBlog
Re: LAN
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosinec 2007, 12:10:25 »
tento problém nepřidělování IP tu byl řešen, já sám jsem to využil a od té doby OK, ted nemám čas to hledat, večer (pokud to nenajdeš sám) se na to mrknu

Doplňuji:

Já si natvrdo nastavil do /etc/network/interfaces toto:

Kód: [Vybrat]
iface eth0 inet dhcp
address 10.1.24.25
netmask 255.255.255.0
gateway 10.1.24.1



auto eth0

do té doby byl opravdu velký problém s přidělováním IP adresy od mé SMC Barricade (po přechodu na 7.10)
od té doby OK

PS: záloha původního souboru se možná bude hodit  ;)
« Poslední změna: 20 Prosinec 2007, 12:26:21 od Pavel1TU »
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi