Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Síťové sdílení + 1 PC  (Přečteno 6046 krát)

durbatuluk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Síťové sdílení + 1 PC
« kdy: 22 Prosinec 2007, 09:27:29 »
Dobrý den, doteď jsem měl dva kompy Linux a Win a protože Linuxový počítač stále běží zvolil jsem metodu sdílení přes tento návod:
http://wiki.ubuntu.cz/Sd%C3%ADlen%C3%AD_internetov%C3%A9ho_p%C5%99ipojen%C3%AD
Ovšem přibyl mi další PC a pomohli byste mi s návodem jak sdílení rozšířit i na třetí PC? Děkuji

emil54

  • Host
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosinec 2007, 10:11:40 »
A nebylo by rozumnejsi misto takovehoto bastleni poridit za par stovek routrik? Pro tri compy uz by se to vyplatilo.

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
  • Karma: +106/-9
    • Zobrazit profil
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosinec 2007, 11:40:46 »
Kupte si router, bude to nejednodusi a neni to zas tak draha zalezitost.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

durbatuluk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosinec 2007, 12:42:12 »
kdybych chtěl router už si ho koupím, linux mi neustále běží a tak to chci směrovat z něho poradíte mi tedy když už jsem absolvoval návod viz výše jak k tomu přidat další komp? Díky...

durbatuluk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosinec 2007, 17:08:28 »
No honim návod jaké mám použít příkazy k tomu aby to šlo na třetím kompu... mám tedy Prvni komp (linux) z nej mám podle návodu viz výše připojený přes druhou sítovku druhy komp nyní jsem si dokoupil dalsi sitovku a chci pripojit treti komp. Jde mi o prikazy jake mam pouzit aby to fungovalo ted i po restartu linuxoveho kompu. Nic vic Diky

durbatuluk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosinec 2007, 19:30:49 »
Ok tak jinak - udělal jsem všechno podle toho návodu na SDILENI internetu pres prvni PC. Všechno funguje na obou PC pokud je prvni PC zapnutý jede i druhý pokud první vypnu, druhý nejde. Router tedy nemám a nechci. Už je to jasné? :-) Tento provoz chci akorát rozšířit na třetí PC nic víc. znovu raději přiložím návod který mám a který funguje:
http://wiki.ubuntu.cz/Sd%C3%ADlen%C3%AD_internetov%C3%A9ho_p%C5%99ipojen%C3%AD
Tak tento návod chci akorát rozšířit o další PC o co mi jde? Co mám přesně udělat!

Pavelp

  • Host
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #6 kdy: 22 Prosinec 2007, 21:13:54 »
Spravcem site snadno a rychle .... bohuzel, nevedeme, zeptejte se jinde.

Presne udelat - poslechnout donalda Ducka, resp. zopakovat postup pro nastaveni sdileni pro 1 PC, ktery uz znate, namalovat si do obrazku druhe PC, napsat spravna cisla IP adres, koupit dalsi sitovou kartu do routeru = stavite router !! a zkonfigurovat.
A jeto.

durbatuluk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #7 kdy: 23 Prosinec 2007, 15:22:07 »
Ok Všechno hotovo funguje na všech kompech díky moc a bude to fungovat i po restartu toto nastavení? to routování myslím hlavně... Dík moc

Pavelp

  • Host
Re: Síťové sdílení + 1 PC
« Odpověď #8 kdy: 23 Prosinec 2007, 19:03:49 »
Uff, to jsme si odechli. Co to udela po restartu vi cert. V kazdem pripade, protoze jde o router-gateway, by tam nemel byt nejaky networ-manager. Vsechny IP adresy by mely byt zadratovane "natvrdo" v konfiguracnich souborech. Ty dva prikazy pro routovani (forward a masq) je potreba dat do skriptu, ktery se po startu spusti. Je to tu na foru kdesi popsano, zpameti ho nevim (ten adresar, kam se nakopiruje). Nezapomente mu dat spravne priznaky. Optimalni by bylo taky nastavit routovani, ale to je az tresnicka na dortu, jestli to chodi, nechte to byt.

Vesele vanocni routovani.