Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
World of Warcraft

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: konzole odmita komunikovat cesky [vyřešeno]  (Přečteno 3141 krát)

suky57

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
konzole odmita komunikovat cesky [vyřešeno]
« kdy: 25 Prosinec 2007, 13:04:45 »
Zdravim,
konzole mi odmita komunikovat v ceskem jazyce - pritom terminal v Xkach komunikuje korektne - nevite, co s tim?

Diky,
M*
« Poslední změna: 25 Prosinec 2007, 18:15:51 od Vojtěch Trefný »

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9302
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosinec 2007, 13:10:24 »
Co si máme představit pod tím odmítáním komunikovat? To tam nefungují české znaky nebo programy tam jsou v angličtině?

Duffy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 436
  • Karma: +24/-6
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosinec 2007, 13:17:32 »
Třeba já jsem si pod tím představil že když jí napíše "ahoj", tak tě překvapivě nepozdraví :). Pokud vim, tak takhle si můžeš celkem slušně popovídat s jednym botem napsaným v PHP :), jenom je to teda anglicky :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosinec 2007, 14:05:49 »
Na takýto pokec je aj program IQ pokyd od KýblSOFT-u, je český a pre windows ale ide pod wine v pohode... :D A tiež slovenský Ludvik.sk.
ale ja skôr poredpokladám že ide o to že nepoužíva české znaky vo výpisoch, to robí aj mne a nikdy som to moc neriešil...  Ale keď na niečo prídete, uvítam to :)

suky57

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #4 kdy: 25 Prosinec 2007, 16:44:58 »
Presne tak, odmita zobrazovat diakriticke znaky ceske abecedy. Zkousel jsem
dpkg-reconfigure console-data
dpkg-reconfigure console-setup
setupcon
ale bezvysledne.

Pote jsem se nekde docetl, ze je treba zvysit rozliseni konzole, takze jsem do GRUBu pripsal
vga=773, ale po tomto zasahu konzole odmita po stisku CTRL+ALT+F1 najet uplne.

M*

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9302
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil

suky57

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #6 kdy: 25 Prosinec 2007, 16:55:49 »
Podle tohoto navodu jsem postupoval, ale nezabira!

Pokud v /boot/grub/menu.lst zadam:
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.22 root=UUID=e82fd790-2e8c-4b51-ab2c-281e3b1ac145 ro quiet splash vga=773

pripadne klidne i
vga=768, konzole nenajede - jen blikajici kurzor!!!

M*

suky57

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #7 kdy: 25 Prosinec 2007, 18:14:11 »
VYŘEŠENO

Duffy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 436
  • Karma: +24/-6
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky
« Odpověď #8 kdy: 25 Prosinec 2007, 18:59:51 »
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

suky57

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: konzole odmita komunikovat cesky [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 25 Prosinec 2007, 19:02:10 »
No, on byl nakonec problém někde jinde(diakritika se zobrazovla správně), ale špatně ji četl speakup - teprve až mi kamarád řekl, že na obrazovce se znaky zobrazují správně jsem to zjistil.

M*