Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: heslo pri prístupe na pc  (Přečteno 4070 krát)

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
heslo pri prístupe na pc
« kdy: 27 Prosinec 2007, 09:17:33 »
zdarec lidi.... mam doma siet s niekolkymi pocitačmi cez hub a switch... vsetky počitace v sieti su windovsove bud XP alebo vista.... na siet som sa kludne pripojil ale neviem sa z inych pc dostat na moj....

chce to odomna meno a heslo a ked tam dam svoje prihlasovacie meno a heslo tak my povie ze je nespravne.... neviete kde by som to mohol nastavit??

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
  • Karma: +19/-1
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosinec 2007, 09:47:40 »
Já se tedy připojuji jen přes ssh, ale tam mi mé uživatelské jméno a heslo stačí..
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
  • Karma: +19/-5
    • Zobrazit profil
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosinec 2007, 11:25:39 »
http://wiki.ubuntu.cz/Samba
No a máš na tom linuxovém počítači i učet v Sambě? Správně nakonfigurovaný smb.conf? čti:"nastavení uživatelů"
Nebo přes co se pokoušíš připojit? FTP,SMB/CIFS,SSH,NFS?

Mám na mysli toto:
Jeden uživatel je zadaný na třech místech, na toto se často zapomíná. Uživatel se stejným jménem a heslem musí existovat tj. být zadán v Samba serveru a být přihlášen se stejným jménem a heslem na počítači z kterého se chcem k Samba serveru přihlásit a musí existovat i v systému na kterém Samba server běží, ale zde nemusí mít zadané heslo.
« Poslední změna: 27 Prosinec 2007, 11:36:06 od marek_ »
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosinec 2007, 13:05:30 »
no ja som myslel domacu siet.... jednoducho doteraz ked som mal win XP tak sa ku mne vedeli vsetci dostat nepotreboval som nic... a teraz dam local computers kliknem si na svoj linux pc kde mam nazdielany jeden pricinok a ono to odomna pyta meno a heslo a nechapem ktore meno a helo mu musim davat je to choreeeee

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
  • Karma: +19/-5
    • Zobrazit profil
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #4 kdy: 27 Prosinec 2007, 13:20:11 »
No říkám, pročti si to a pochopíš. Vím, co myslíš. A lze to. To, že zadáš jednou heslo snad není problém.
Prostě nainstalovat sambu, vytvořit v ní uživatele (nezapomeň na stejná jména), nepatrně zkonfigurovat smb.conf(možná), nasdílet adresář a jedeš. Vše je popsáno, tak se mi to nechce znovu opisovat.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Maculko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #5 kdy: 27 Prosinec 2007, 14:02:04 »
dakujem ti krasne vsetko funguje tak ako ma..... este mam otazku ale na tu mi asi odpovedat nebudes vediet
otec ma windows vist a robí mu to presne to iste co to doteraz mne robilo na tomto linuxe... to asi nevies ako sa da vyriesit????

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
  • Karma: +19/-5
    • Zobrazit profil
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #6 kdy: 27 Prosinec 2007, 14:31:21 »
zkusit jestli tu komunikaci neblokuje firewall, vyhledat počítače, popř do např. průzkumníka zadat
Kód: [Vybrat]
\\nazav_pocitace_nebo_ip
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Martin-22

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
  • Karma: +4/-4
    • Zobrazit profil
    • http://www.jmnet.cz/
Re: heslo pri prístupe na pc
« Odpověď #7 kdy: 27 Prosinec 2007, 15:12:28 »
Z vistama je problem jinde, musi se zmenit bud v registrech:
Kód: [Vybrat]
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\LsaLmCompatibilityLevel 3

na

Kód: [Vybrat]
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\LsaLmCompatibilityLevel 1

nebo postupuj takhle:







a zmen "NTVLM2 responses only" na "LM and NTLM – use NTLMV2 session security if negotiated"

Popripade cesky navod:

1) Spustit secpol.msc a přejít na "Místní zásady\Možnosti zabezpečení"
 
2) Dole v seznamu ("Zabezpečení sítě: Úroveň ověřování pro systém LAN Manager")
změnit nastavení na "Odeslat pouze LM a NTLM, v případě možnosti použít zabezpečení..."
 
3) OK a hotovo.. není potřeba ani restart
 
« Poslední změna: 27 Prosinec 2007, 15:15:41 od Martin-22 »