Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Dial up + Ubuntu  (Přečteno 4131 krát)

manager666

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Dial up + Ubuntu
« kdy: 29 Prosinec 2007, 09:52:36 »
Zdravim vas.
Som zaciatocnik v Ubuntu 7.10. Chcel by som si nastavit internetove pripojenie v Ubuntu,ale nejako mi to nejde.
Mohli by ste mi poradit,co kde vyplnit/nastavit? A neviem ani vobec,ci mi na notebooku rozpoznalo modem,ci nebude treba aj ten doinstalovat.

vdaka za odpovede.

qUAKER

  • Host
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosinec 2007, 10:35:21 »
je to myslim v system->sprava->sit(network),ted nemuzu presne rict protoze nemam gnome..

manager666

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosinec 2007, 10:57:48 »
Ja viem, ze sa to tam nastavuje. Aj som tam vsetko co som vedel nastavil/vyplnil,len ma proste nepripoji. Ani tam nie je ziadne tlacidlo s "Pripojit",takze neviem ako sa mam pripojit na net.

Martin - ViPEr*CZ*

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +145/-18
    • Zobrazit profil
    • http://vipersoftware.net
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosinec 2007, 11:21:04 »
A co máte za modem vůbec?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

manager666

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosinec 2007, 12:11:42 »
Modem mam Agere Systems HDA Modem

Martin - ViPEr*CZ*

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +145/-18
    • Zobrazit profil
    • http://vipersoftware.net
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosinec 2007, 12:18:40 »
To bude asi nějakej na PCI slotu.... příkazem lspci zjistíte zařízení na PCI slotu (měl by tam nejspíše být i Váš modem).
Přes pppconfig se dá vytvořit profil pro vytáčené spojení (nastavení Vám přesně neřeknu -> google). Pak už jen pon jméno_profilu a vytočí se připojení.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

manager666

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #6 kdy: 29 Prosinec 2007, 15:12:26 »
Takze nejako  som na tom zozname nenasiel moj modem. A to pppconfig mi nejde,lebo vypise,ze potrebujem preva roota. Ale ja neviem,ako ich mam v terminali ziskat.
Pomozte mi prosim,lebo bez internetu nic nenainstalujem.

Martin - ViPEr*CZ*

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +145/-18
    • Zobrazit profil
    • http://vipersoftware.net
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #7 kdy: 29 Prosinec 2007, 16:46:20 »
Práva root v terminálu získáte tak, že před "příkazy" dáte sudo.
Pro nastavení pppconfigu budete potřebovat port, na kterém se nachází modem. (např. ttty1 - příklad pouze!).
Něco o tom píší tu: https://help.ubuntu.com/community/DialupModemHowto
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavelp

  • Host
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #8 kdy: 29 Prosinec 2007, 17:29:41 »
Jen doplnim, ze pres pppconfig se da nastavit i dial-on-demand, nastavite timeout a pppd po urcite dobe neaktivity sam zavesi, kdyz je pozadavek na paket ven, nebo zvenku, opet spojeni navaze.

manager666

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #9 kdy: 29 Prosinec 2007, 18:42:16 »
Takze utilitkou ScanModem som zistil maximalne maximalne to co viem, ze mam modem HDA a poterbujem nejaky driver,ktory si mam stiahnut pomocou prikazu neviem akeho uz z internetu. Ale ako,ked mi na Ubuntu nejde internet?
To je fakt tak tazke to nastavit vsetko?

manager666

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #10 kdy: 29 Prosinec 2007, 21:37:18 »
Prosim vas pomozte mi vyriesit ten problem. Ja potrebujem internet aj Ubuntu. Najlepsie by bolo cez ICQ. Moje je 436-229-676.
Ponukam 10$ na paypal,kto mi pomoze...

Prosiiim

Martin - ViPEr*CZ*

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +145/-18
    • Zobrazit profil
    • http://vipersoftware.net
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #11 kdy: 29 Prosinec 2007, 22:36:45 »
No jestli ho systém nedetekoval, tak by to chtělo ovladače. Bohužel jsem googlil a nějak se mi nepoštěstilo... :(
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavelp

  • Host
Re: Dial up + Ubuntu
« Odpověď #12 kdy: 30 Prosinec 2007, 08:29:24 »
Prosim vas pomozte mi vyriesit ten problem. Ja potrebujem internet aj Ubuntu. Najlepsie by bolo cez ICQ. Moje je 436-229-676.
Ponukam 10$ na paypal,kto mi pomoze...

Prosiiim

Za 10 $ si kupte externi modem a je to.