Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek [vyřešeno]  (Přečteno 2943 krát)

martin5349

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek [vyřešeno]
« kdy: 10 Leden 2008, 20:13:52 »
Ahoj

Mam v Kubuntu 7.10 problemek s nastavenim wi-fi. V Network manageru si nastavim DHCP, SSID a WEP klic. Kdyz dam ale ulozit, tak se to na dialogu "Znovu nacitam sit" zasekne. Zajimavy je, ze ve skole na verejny wi-fi to funguje v pohode. Mam NB Toshiba Portege M400 (wifi : Intel ABG3945).

Jeste bych pripomel ze driv to fungovalo (pokazeny update ?) a na win taky zadny problem.

Dik za rady
« Poslední změna: 11 Leden 2008, 19:57:07 od Anna Taliánová »

Dr.Silenator

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 136
  • Karma: +14/-2
    • Zobrazit profil
Re: Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek
« Odpověď #1 kdy: 10 Leden 2008, 22:54:23 »
Podle vámi udaných prostředků, bych si troufal typovat to na nějaký bug v novějších verzích .. ve škole máte také WEP klice? problém může být právě zde.
Lenovo ThinkPad T61 - Ubuntu 8.10, Core2duo 2.0Ghz+2GB RAM+128 Nvidia Geforce 7600GS - Slackware 11.2

martin5349

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek
« Odpověď #2 kdy: 10 Leden 2008, 23:34:22 »
Ve skole je prave nezabezpecena sit, a tam to de v pohode. Nejspis bych to videl na ten bug, snad to brzy opravi ;-)

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4958
  • Karma: +350/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek
« Odpověď #3 kdy: 11 Leden 2008, 08:28:10 »
zkuste to nastavit rucne, jestli take dojde k zaseku:
Kód: [Vybrat]
sudo iwconfig wlan0 essid "essid"
sudo iwconfig wlan0 key s:prisnetajnyklic
sudo dhclient wlan0

pripadne jeste doporucuji volby
Kód: [Vybrat]
sudo iwconfig ap 00:00:00:00:00:00
pred essid, kde ty nuly nahradte broadcastovanym ssid site (mac adresa wifi ap)
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

martin5349

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re: Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek
« Odpověď #4 kdy: 11 Leden 2008, 16:40:34 »
Super. Diky moc ;-) . Funguje to.

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 4958
  • Karma: +350/-11
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: Nejde nastavit sit (wi-fi) - zasek
« Odpověď #5 kdy: 11 Leden 2008, 16:44:35 »
pokud to funguje, upravte si /etc/network/interfaces
Kód: [Vybrat]
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
 wirelless-ap 00:00:00:00:00:00
 wirelless-essid essid
 wirelless-key s:prisnetajnyklic
a nebudete muset vse zadavat rucne, sit se spusti sama pri startu systemu
« Poslední změna: 11 Leden 2008, 19:58:11 od Anna Taliánová »
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová