Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Localhost z internetu  (Přečteno 2036 krát)

vincent_vega_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Localhost z internetu
« kdy: 18 Leden 2008, 13:55:27 »
Zdravím všechny Linuxáky  :)
Potřebuju poradit s nastavením (vlastně ani nevím čeho :) ) Mám spuštěný Apache2 všechno funguje normálně, ale nejsem schopen dostat se na něj z venčí (po síti to funguje) nevím jestli je něco špatně s nastavením routru nebo apache. Mám nastaven standardně Listen na 80. Kdyz ale zadam do URL mojí IP adresu najede mi nastaveni routru a ne localhost.

Prosím o radu.....
"Dobří umělci kopírují, ti nejlepší kradou!" :)

vincent_vega_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Localhost z internetu
« Odpověď #1 kdy: 18 Leden 2008, 14:12:03 »
Pravě to je problém :) nevím jak to forwardovad.
Jinak ten router je speedTouch 510 a jediné co jsem kněmu našel je zde 
http://www.cz.o2.com/file_cont/265871/migrace_speedtouch.pdf

A jestě mě napadlo že vlastně ta IP adresa která se mi zobrazí třeba na www.mojeip.cz není adresa mého PC ale toho routru že? Nemůže tedy toto být problém. Zkoušel jsem si nastavit pevnou adresu ručně, ale potom mi zase nešel internet.
"Dobří umělci kopírují, ti nejlepší kradou!" :)

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
  • Karma: +177/-11
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Re: Localhost z internetu
« Odpověď #2 kdy: 18 Leden 2008, 14:19:19 »
Ano, prave o to jde. Router provadi preklad adresy a vsechny dotazy z pocitacu pripojenych za routerem zvenci vypadaji jako dotazy pochazejici od routeru.

vincent_vega_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Localhost z internetu
« Odpověď #3 kdy: 18 Leden 2008, 20:20:05 »
Díky ale to jsem zkoušel, ale teď pravě nevím jestli to nejde a neno prostě jenom nevím jakou ip zadat do URL, ale když jsem zadal jak DNS primary tak IP routru tak to nešlo
"Dobří umělci kopírují, ti nejlepší kradou!" :)

vincent_vega_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Localhost z internetu
« Odpověď #4 kdy: 18 Leden 2008, 20:33:32 »
Už to jede nastavil jsem teda ten NAT pak jsem to restartoval a nešlo mi to, ale to je tím že to zkouším z mého PC. Kámoš to zkusil z netu a jede....

Mockrát děkuju. 
"Dobří umělci kopírují, ti nejlepší kradou!" :)