Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Remote Desktop  (Přečteno 2062 krát)

netto

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 58
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Remote Desktop
« kdy: 20 Leden 2008, 16:34:12 »
Ahojte!
Pracujem v UK. No a mam problem. Moj otec uzivatel pocitaca, ktory v zivote nepoznal windows ( aj taky existuju), ma sem tam problem s pocitacom (Nainstalovat, odinstalovat....). Pouzivame na oboch stranach Ubuntu 7.10. Chcel by som Vas poprosit ci nemate niekto nejake jednoduche howto ako by som sa mohol napojit na jeho pocitac. Mame obaja dynamicke IP. Dakujem
AMD Atholon X2 Processor 6000+; 2G Ram; GeForce 8600GTS; Uuntu 7.10

kkaarreell

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1072
  • Karma: +120/-11
    • Zobrazit profil
Re: Remote Desktop
« Odpověď #1 kdy: 20 Leden 2008, 16:38:31 »
to bude trochu problem... na tom otcove pocitaci nemate verejnou IP, takze se k nemu tezko pripojite.

netto

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 58
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Remote Desktop
« Odpověď #2 kdy: 20 Leden 2008, 17:06:32 »
No jednoduche veci zvladne...trosku mozno zosivem ale spravi to. Dokaze zistit IP adresu a tak
AMD Atholon X2 Processor 6000+; 2G Ram; GeForce 8600GTS; Uuntu 7.10

existpierre

  • Host
Re: Remote Desktop
« Odpověď #3 kdy: 20 Leden 2008, 17:08:59 »
Predvolby - Vzdialena pracovna plocha  ...tam to pozapinat

potom uz len Aplikacie - internet - klient terminaloveho servera

Pocitac - tam zadate jeho IP
protokol VNC
meno pouzivatela - jeho meno pouzivatela, s ktorym sa prihlasuje

ostatne netreba. date pripojit. Pokial si on nastavil heslo v "Predvolby - Vzdialena pracovna plocha  ", musite zadat, potvrdite ked dvakrat stlacite enter

Na jeho strane sa zobrazi "Uzivatel ten a ten sa pokusa prihlasit na vas pocitac...Povolit - Zakazat"

da povolit a vy uz vidite jeho plochu. SU tam aj podrobnejsie nastavenia, ako rozlisenie, pocet farieb etc...ale zakladne nastavenie pre instalaciu programov a ovladanie uplne staci

to je myslim ze vsetko co treba vediet inak je to aj na wiki

http://wiki.ubuntu.cz/Vzd%C3%A1len%C3%A1_plocha?highlight=%28VNC%29
« Poslední změna: 20 Leden 2008, 17:11:49 od existpierre »

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
  • Karma: +177/-36
    • Zobrazit profil
Re: Remote Desktop
« Odpověď #4 kdy: 20 Leden 2008, 17:09:33 »
nemel by byt problem rozjet hamachi a potom pres vncserver/vncviewer
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10