Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Vypadky Wifi siete  (Přečteno 4404 krát)

Tomas

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +12/-10
    • Zobrazit profil
    • The Dark Crusaders shall lead the way to the Lake of the Ancients as the burning Eferias will light the way
Vypadky Wifi siete
« kdy: 20 Leden 2008, 21:15:35 »
Zdravim
Ked som tak zbezne presiel forum nenasiel som aby niekto riesil kratke vypadky wifi signalu. Väcsinou slo o to ze wifi je pomalsie. Ale u mna je rychlost ktoru dosahujem cez kabel rovnaka ako pri wifi (-10%max.). Co ma trapi je slabost signalu, ba priam by som oznacil silu signalu ako ubohu. Net mam Wimax co v podstate znamena ze od anteny ide kabel do wifi routra a z neho kabel do desktopu (brat) a wifi signal chytam ja na notebooku. Vzdialenost notebooku od routra je 5m. Signal pri tejto vzdialenosti je 35-40% co musite sami uznat je otrasna hodnota. Signal vsak casto klesa, pricom ak jeho hodnota klesne na 31% straca sa.  Zvycajne sa v priebehu sekund az paru minut sam obnovi. Tieto vypadky vsak sposobuju logicky nemale problemy (online hranie, stahovanie z uloznych servrov, uploadovanie, Pidgin).
Takze k vybave:
router
Kód: [Vybrat]
http://www.airlive.com/products/WT-2000R/wt_2000r.shtmlwifi :
Kód: [Vybrat]
Atheros Communications, Inc.
AR5006EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter

Dufam ze mi budete schopny pomoct, popripade poradit co by mohlo byt problemove, kde by ste vy ako prvy zacali hladat, ake s tymto mate skusenosti atd. Dopredu upozornujem ze rady typu "vymen router" , "vymen wifi kartu" nepocitam ako riesenia. Taktiez nerieste antenu. Ta funguje spolahlivo (cez kabel no problem).
Asus F3Tc, AMD Turion64 X2, 3GB RAM, GeForce7300 256MB, HDD 120GB, Wi-fi,BT,1.3M Cam included. Running on Ubuntu 9.04 JJ

Tomas

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +12/-10
    • Zobrazit profil
    • The Dark Crusaders shall lead the way to the Lake of the Ancients as the burning Eferias will light the way
Re: Vypadky Wifi siete
« Odpověď #1 kdy: 21 Leden 2008, 18:05:38 »
Takze tu je vypis ktory vzisiel z prikazu
Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/52902/
Pokial som dobre pozeral, nikde som nevidel moznost nejak ovplyvnovat hodnotu signalu. Taktiez neviem aku silnu mam antenku ani kde by som to mohol zistit. Nemam moznost zmerat to inym notebookom a Windows nepouzivam uz vobec ani nikto z mojej rodiny (komplet prechod na Ubuntu). Najnovsiu verziu firmwaru nemam kedze som sa nechcel uponahlat kym mi to niekto vyslovene odporuci.
Asus F3Tc, AMD Turion64 X2, 3GB RAM, GeForce7300 256MB, HDD 120GB, Wi-fi,BT,1.3M Cam included. Running on Ubuntu 9.04 JJ

Tomas

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +12/-10
    • Zobrazit profil
    • The Dark Crusaders shall lead the way to the Lake of the Ancients as the burning Eferias will light the way
Re: Vypadky Wifi siete
« Odpověď #2 kdy: 21 Leden 2008, 21:58:07 »
Sorry nevedel som co ten prikaz vlastne robi . Ak som to spravne rozlustil tak tato je moja :
Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/52915/Manual je na stranke ktora odkazuje na presny model routru (prvy prispevok).
Ale pre istotu aby si ho nemusel hladat som ho uploadol:
Kód: [Vybrat]
http://www.ulozisko.sk/34068-AirLive_WT_2000R_Manual.pdf.htmlSnad z toho budes mudrejsi, ja som velmi nebol :-(
Asus F3Tc, AMD Turion64 X2, 3GB RAM, GeForce7300 256MB, HDD 120GB, Wi-fi,BT,1.3M Cam included. Running on Ubuntu 9.04 JJ

Qwerts

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Vypadky Wifi siete
« Odpověď #3 kdy: 23 Leden 2008, 13:29:38 »
ja mam zase problem s wifi (Ralink RT2500) takovy, ze kdyz mam zapnuty roaming mod tak se ubuntu (7.10) po startu k wifi prihlasi samo bez jakychkoliv obtizi, ovsem pokud se chci pripojit rucne pres system>sprava>sit a zadam essid a wep klic tak se nepripojim, ovsem s roaming modem by se dalo zit dobre, signal je dobry 80%, rychlost taky dobra, ale problem nastane, kdyz se snazim prenaset data pres FTP, stahovani pres FF, stahovani balicku pres synaptic apod. tak signal spadne na nulu a k siti se uz neda pripijit, po chvili mi vyskoci tabulka pro zadani wep klice a kdyz ho zadam a dam ok tak mi pocitac ztuhne a blika dioda od capslocku a scroll locku a nezbyva nez restart...ale pokud nestahuju nic, tak net normalne slape muzu lozit na webove stranky klidne cely den, ani pidgin tomu nevadi...jen kdyz dam neco stahovat nebo uploadovat.
Na ubuntu 6.06 vse jelo bez problemu, wifi sem nastavil rucne a fungovalo to na vybornou ale tady tohle...nesetkal se nekdo s necim podobnym? dekuju predem za kazdou radu

Tomas

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +12/-10
    • Zobrazit profil
    • The Dark Crusaders shall lead the way to the Lake of the Ancients as the burning Eferias will light the way
Re: Vypadky Wifi siete
« Odpověď #4 kdy: 23 Leden 2008, 17:32:58 »
Takze s malym meskanim, ale chcel som si byt isty ze zmena kanalu (z 11 na 13) skutocne nic nedocielila.
Vypis mi vyhodi toto. Ak som to dobre rozlustil tak je to na maxime.
Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/53194/Co by sa este dalo skusit?
Asus F3Tc, AMD Turion64 X2, 3GB RAM, GeForce7300 256MB, HDD 120GB, Wi-fi,BT,1.3M Cam included. Running on Ubuntu 9.04 JJ

Tomas

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +12/-10
    • Zobrazit profil
    • The Dark Crusaders shall lead the way to the Lake of the Ancients as the burning Eferias will light the way
Re: Vypadky Wifi siete
« Odpověď #5 kdy: 29 Leden 2008, 17:31:41 »
Takze nechal som si chvilu casu aby som to mohol dlhsie otestovat. Vyzera ze ked znizim rychlost pripojenia ako mi radis tak je spojenie skutocne stabilnejsie. Signal je o nieco vyssi ako obvykle a nedochadza k takym vypadkom. Avsak po restarte sa hodnota z 1Mbit zvysila na 5Mbit a o den nato ked som to kontroloval bola spät na nejakych 13 alebo ako. Je moznost ako tu hodnotu 1Mbit zachovat trvale?
Inac pre info vypis lspci:
Kód: [Vybrat]
adict@adict:~$ lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev a1)
00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5006EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300] (rev a1)
05:01.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller
05:01.1 Generic system peripheral [0805]: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
05:01.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev 01)
05:01.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0a)
adict@adict:~$   sudo iwconfig ath0
ath0      IEEE 802.11g  ESSID:"airlive"  Nickname:""
          Mode:Managed  Frequency:2.472 GHz  Access Point: 00:4F:67:01:55:3A   
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power:17 dBm   Sensitivity=1/1 
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:00ED-0E00-0A   Security mode:restricted
          Power Management:off
          Link Quality=34/70  Signal level=-60 dBm  Noise level=-94 dBm
          Rx invalid nwid:24896  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

adict@adict:~$

Inac moja wifina je od routru nejakych 5 metrov a delia ju v podstate dve steny a dosahuje take hodnoty ako mas ty.
Asus F3Tc, AMD Turion64 X2, 3GB RAM, GeForce7300 256MB, HDD 120GB, Wi-fi,BT,1.3M Cam included. Running on Ubuntu 9.04 JJ