Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]  (Přečteno 2887 krát)

Skeletonix

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: +34/-6
    • Zobrazit profil
Dobrý den,

  Nainstaloval jsme si betu Gaimu 2, vše běhá jak má, jen u přezdívek (nicků) a stavů uživatele je špatně čeština.  Tento problém se vyskytuje u ICQ kontaktů. U Jabber kontaktů nevím. Páč tam se diakritika moc nevyskytuje :). Při psaní správ vše funguje jak má. Neví prosím někdo kde může být chyba?  

Děkuji moc

P.S.: Kódování u ICQ jsem zkoušel jak windows-1250, tak cp-1250, ani jedno na to nemá vliv.

Stepan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 83
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
    • http://stepo.bloguje.cz
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 16 Červen 2006, 12:32:24 »
Taky jsem na to narazi a vyresi to jednoduse tak, ze jsem si tu diakritiku v kontaklistu opravil rucne...

pedrs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 16 Červen 2006, 12:45:10 »
Presne jako klaudy,jiny zpusob jsem taky nenasel.a stejne kdyz se da detail o kontaktu,tak tam je to taky zmrseny a nic se s tim neda udelat
linux    → IN
wokna ← OUT

Skeletonix

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: +34/-6
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 16 Červen 2006, 13:00:33 »
Jenže když to opravím ručně tak se to po restartu obnoví špatně. :( A tu diakritiku u tě stavů třeba ve sloě připojen?

pedrs

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 16 Červen 2006, 13:15:17 »
aha?no zkus si v nastaveni pohrat s kodovanim.melo by fungovat

utf8,cp1250,cp-1250,UTF-8

neco z toho by melo jit.

Jo a mas nastavene ceske prostredi?Ono se po instalaci musi doinstalovat.Sice vse vypada ze je v cestine a tak,ale neni.treba FF,OOo jsou v anglictine.Melo by to byt ve sprave-nastaveni prostredi nebo neco podobneho.Pisu z prace z woken tak ted presne nevim
linux    → IN
wokna ← OUT

Skeletonix

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: +34/-6
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 16 Červen 2006, 14:44:00 »
...ups...tak když nastavím utf8,cp1250,cp-1250,UTF-8..tka to na všem funguje dobře...ale prozměnu mi neběhá diakritika v příchozích správách:
Kód: [Vybrat]
(Při přijímání této zprávy došlo k chybě. Kamarád, se kterým mluvíte, má pravděpodobně klienta s chybami.)

Skeletonix

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: +34/-6
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 16 Červen 2006, 14:45:40 »
Jo kde nastavit tu Češtinu? To dje někde v Gaimu?..Oo a Firefox mám v poho v češtině

Skeletonix

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: +34/-6
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 16 Červen 2006, 16:00:37 »
Uff už to běží kodování bylo třeba WINDOWS-1250. Není to úplně 100% ale na první pohled je čeština OK. Už jen rozje odesílání souborů.

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 16 Červen 2006, 16:47:36 »
tak jsem to zkusi a me to nejde :-/
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Skeletonix

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: +34/-6
    • Zobrazit profil
Gaim 2 - špatná diakritka v názvech kontaktů [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 16 Červen 2006, 19:36:07 »
mno a nakonec jsem si ho sám skompiloval a funguje i odesílání souborů :)